Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.04.2015, 13:44   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bakla Nasıl Pişirilir

Bakla Nasıl Pişirilir
Malzemeler :
500 gr taze bakla
1 adet orta boy kuru soğan
5-6 sap dereotu
1 adet limon
yarım adet limon suyu
1 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı :
Baklalar güzelce yıkanır ve ayıklanır. Ayıklanan baklalar 1 limon suyu sıkılmış suyun içinde bekletilir. Kararmasını önlemek için. Küp küp doğranmış soğan yağda kavrulur ve baklalar ilave edilir. Tercihe göre tuz eklenerek üzerini geçecek kadar su ile pişirilir. Ocağı söndürmeye yakın yarım limon suyu ve bir kaşık un ayrı bir yerde karıştırılır. Yemeğe eklenir. 1-2 dakika kaynayınca ocak kapatılır. İnce kıyılmış dere otu ile servise hazırlanır. Afiyet olsun

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla