Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.05.2015, 10:38   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Terazi Burcunda Bu Ay - Mayıs 2015

Terazi Burcunda Bu Ay - Mayıs 2015



GENEL BAKIŞ

4 Mayıs tarihinde kazanç eviniz de oluşacak bir Dolunay var. Bu Dolunayda en önemli olgu finansal ilişkilerin mutlaka ele alınması. Kazanç anlamında ki konuların ve kimlerle ilişki içerisindeysek bu kişilerinde maddi ve manevi bir gözden geçirilmesi gerektiğini işaret ediyor. İlişkilerde ise alışverişler problemli olabilir. Bütün bu zayıf noktaların ortaya çıktığı bir Dolunay diyebiliriz.
Dolunayın görünümlerine de baktığımızda ileriye yönelik olarak bütün ilişkilerin bütün bir ele alınmasını gerektiriyor. Bu Dolunay da en önemli konu güç ve kontrolümüzü yeniden kazanmamız anlamında hareket etmektir.
8 Mayıs tarihinde Venüs Yengeç burcunda seyrine başladığında mesleki konular üzerinde hassasiyet taşıyor olabiliriz. Ailevi hayatımız ve kişisel anlamda ki bütün yeni adımlarımız için de kıymetli.
12 Mayıs tarihinde Mars İkizler burcuna seyrine başlıyor ve aynı gün Merkür'ün gölgeli günleri etkili olacak. Bu dönemde mevcut sorunları aşmak için yeni adımlar atmak isterken yanlış işlere kalkışmamak lazım. İki yönlü davranışlardan, iki yönlü konuşan insanlardan uzak durmak gerekiyor. Dengesiz duran her şeyin de mutlaka ele alınması lazım. Bütün bunların sonucunda ancak dönemi olumlu şekilde değerlendirebiliriz.
18 Mayıs tarihinde Yeniay Boğa burcunda seyrine başlıyor. Ayın başında Akrep'te finansal ilişkilerimiz önemli demiştik, bu Yeniay Boğa'da ise tamamen odaklanacağımız alan yatırımlar, gelecekle ilgili hedeflerimiz. Bir yandan da haberleşme, iletişim anlamında bir takım insanlarla görüşebiliriz.
19 Mayıs- 12 Haziran tarihleri arasında Merkür geri hareketi başlamış olacak. Bu geri hareket döneminde ise eğitim, iş gibi konularında olsun, gündelik hayatımızda olsun insanlarla olan tüm ilişkilerimizde opsiyonlu düşünmekte fayda var. Başkalarının da düşüncelerine saygılı olmamız gerekiyor.
21 Mayıs tarihinde ise Güneş İkizler seyri dereye giriyor. Bu dönemde bilgilenmeye çok önem vererek geçirmek önemli.

AŞK VE İLİŞKİLER

1-10 Mayıs arası: 1 Mayıs Merkür-İkizler burcu geçişi iletişimi bir hayli aktif kılıyor. Bu yeni biriyle tanışmanızda veya kurulacak bağlantıların sizi keyiflendirmesi anlamına gelir. 3 Mayıs tarihinde yakınlarınızdan ziyade, başka insanlarla daha iyi anlaşırsınız. 7 Mayıs tarihindeki görünüm gayet hoş ve sizi rahatlatıcıdır. Özellikle bekar Teraziler için bu yeni bir tanışmanın işaretçisidir. İlişkide ise, iletişimin rolü önemli. Anlaşmak ve ortak görüşte olmak bir ilişkinin güçlenmesinde kıymet taşıyor.
11-17 Mayıs arası: 12 Mayıs tarihindeki Mars-İkizler geçişinin başlaması, özellikle uzun süreli ilişkilerde ve evliliklerde tarafların iletişime önem vermeleri, aynı hedefte olup olmadıklarını ele almaları açısından kıymetlidir. Bekar Teraziler her an yeni biriyle tanışabilirler. Bu kişi popüler ve sosyal ilişkileri bir hayli kuvvetlidir. Ancak uzun süreli bir ilişki olup olmadığı zamana bağlı olarak gelişir. Bu dönem genel olarak karşı cinsle yakınlaşma anlamında bir hayli etkilidir. Ancak Venüs-Yengeç burcunda ilerlediği için, ne olursa olsun güven ilkesine önem verilmelidir.
18-24 Mayıs arası: 22 Mayıs tarihindeki iki görünüm, Merkür geri hareket dönemine denk geldiği için bir yanıyla eskiyi sürdürme, alıştığımız düzeni koruma, sahip olduğumuz her şeye karşı bağımlılık duymaya da neden olabilir. Venüs-Pluto karşıtlığı, ilişkilerde bir yüzleşme, dönüşümde bulunma vaktini işaret ediyor. Yengeç burcunda ilerleyen Venüs doğaldır ki, hassasiyet yaratıyor. Ancak bizim burada gerçekçi olmamız da gerekiyor. İster yakın çevremizde bulunan ister en yakınımızda olan kişilerle iletişim, hayatı ele alış biçimimiz, ortak hedeflerimiz var mı, üstümüze yük yükleyen değil, üstümüzden yükümüzü alacak insana ihtiyacımız var. Bunları bir düşünmek lazım.
25-31 Mayıs arası: İlişkilerde bu haftanın en başındaki görünüm, bir yanıyla toplumsal anlamda bizi kavrayacak, koruyacak, sorumluluk sahibi kişilere yönelmemizi sağlıyor. Hassasız, rahatlamak istiyoruz ve ilişkide yerimizi bilmekten yanayız. Aynı şekilde partnerimizin de toplum içindeki yeri, mesleği, duruşu önemli. Diğer yanıyla özgürlük arzumuz da yoğun. Hani eğer bir problem varsa, farklı bir şeyler yaşamayı da düşünebiliriz. Bizi durduran etkenler yorucu oluyor. Devam eden ilişkimiz beklentilerimize uygunsa, bu hafta yaşanması muhtemel ufak tefek sorunları pek kafaya takmayız. Ancak tam tersine durum varsa, ani kararlar verebiliriz. Ancak unutmayalım ki, geri hareket dönemindeyiz. Her türlü olasılığı göz öne almalıyız. Yeni tanışmalar genelde farklı şehir, ülke bağlantılı bir kişiyle alakalı olabilir. Geri hareket süresince birkaç kez bir araya gelebiliriz. Fakat tamamdır demek, erken bir karar olur.

İŞ VE KARİYER

1-10 Mayıs arası: 7 Mayıs tarihindeki Venüs-Yengeç geçişi, iş ilişkilerinde hassasiyetin, bağlılıkların, sorunlar olsa dahi başka bir iş aramak yerine mevcut işinizi sürdürmenin işaretçisidir. Değişimden, etrafınızdaki insanların anlayışsız hallerinden, korumaya çalıştığınız halde değerlerinizi başkalarının hafife almasından sıkılabileceğinizi de işaret eder. Çocuklarla, aileye yönelik işlerle uğraşanlar için bu geçiş olumludur. Koruyucu, sahiplenici tarzda davranıp, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırsınız. Kısaca böyle bir geçişte, iş ilişkilerinde hassas davranacağınızı söyleyebiliriz. 7 Mayıs tarihi iş anlamında olumludur. Girişimci davranır, aktif bağlantılarda bulunursunuz.
11-17 Mayıs arası: 15 Mayıs tarihindeki görünümler, bir yanıyla her şeyi hassasiyetle ele almanın, güven olgusuna bir hayli önem vermenin, çevremizdeki insanların bizim duyarlılığımıza özen göstermesini beklediğimizin işaretçisidir. Bütün bunlar bir hayli önemlidir. Çünkü bizim isteğimiz uzlaşmak ve dış dünya ile kaynaşmaktır. Zorlandığımızda kırılganlaşırız. Hele bir de değer verdiğimiz şeyleri, başkaları umursamazsa daha fazla hassaslaşırız.
18-24 Mayıs arası: 19 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında Merkür-İkizler burcunda gerileyecek. Bu süreç, sizi zihnen yoran, zorlayan meselelerin özüne inerek, kaynağına ulaşarak gözden geçirmek olduğu gibi, bilgi ve tecrübemizin yeterlilik durumunu gerçekçi bir şekilde ele almaktır. Öncelikle amacınız nedir buna bakmak lazım. Doğruların yanlışlardan ayrılması, geleceğin doğru şekilde tasarlanması için, gerçek bilgiyi önemsemek gerekiyor. Siz bu geri hareket sürecinde gelişim için araştırmalı, arzu ettiğiniz alan ve konularda kaynak bilgilere ulaşmalısınız. Eğitim hayatınıza önem vermelisiniz. Kaldı ki, geri hareket dönemleri, onarım sürecidir. Kişi eksiklerini tamamlar, yeniye yer açmak için gerekli olan doneleri toplar. Böylece geri hareket sonrası yolunu tercih etmiş, belirlemiş olur.
25-31 Mayıs arası: İş hayatımızla ilgili konularda haftanın başındaki görünüm, belli bir baskının, mecburiyetin, mevcut olanı sürdürmek zorunda kalmanın işaretçisi olsa da, bu pek işimize gelmiyor. Çünkü yenilik arzumuz, öne çıkmak isteğimiz bir hayli yoğun. Yolculuklar, görüşmeler, haberler, gelişmeler eğer istediğimiz gibi olursa değmeyin keyfimize. Ancak bekleyiş, umduğumuz gibi gitmemesi, yavaşlama ve rutinlik bizi rahatsız edebilir. Ancak unutmayalım ki, Merkür geri hareket dönemindeyiz. Tabii ki aceleyle hop oturup hop kalkmamak lazım. Araştırmak, bilgilenmek, eski işlerin bitirilmesi, rutin işlerimizi yapmak, karşımıza çıkan fırsatları da aklımız başımızda gözden geçirmek doğru ve faydalı olabilir. Bugünlerde yapılan görüşmeler geri hareket sonrası meyvelerini verir.

PARA

1-10 Mayıs arası: Bu hafta maddi konularda en etkin enerji, 4 Mayıs tarihindeki Dolunaydır. Özellikle eş, iş ortağı veya başkalarıyla olan her türlü maddi paylaşımın dikkatlice ele alınması gerekir. Kazanç getirici ortaklıklarsa tabii ki sürdürülmeli ancak karşılıklı çıkarların gözetilmediği durumlardan uzak durulmalıdır.
11-17 Mayıs arası: Maddi konularda bu hafta kazanma arzumuz yoğun. Kazandırıcı olan işlere yöneleceğiz. Paramızı da dikkatli kullanmamız gerektiğinin farkındayız. Eğer gelir-gider dengesini şaşarsak, hele bir de belli bir bütçe ile geçiniyorsak, tabii ki bu farkındalık işimize yarar. Çok etkili değil ancak maddi açıdan gelene göre hareket edilmesi yönünde enerjilerimiz var. Yolculuklar, iş görüşmeleri, alış-satış gibi işlemler aktif görünüyor.
18-24 Mayıs arası: 18 Mayıs tarihinde Yeniay-Boğa burcunda oluşacak. Bu arada Merkür de gerileme hareketinde olacak. Bu Yeniay, hem iş hem özel hem de ilerisi adına ortaklaşa hareket ettiğimiz, paylaşımda bulunduğumuz, maddi ve manevi anlamda bölüşümde bulunduğumuz kişilerle ilişkilerimizi de gözden geçireceğiz. Yeniayın görünümlerine baktığımızda uzak yakın tanıdıklarımız, eğitim veya ticari hayatımız, yolculuklarımız anlamında bir sıkışmışlık var. Oysaki yenilik arzumuz bir hayli ön planda. Hatta bizi bağlayan ilişkilerden, ortaklıklardan pek hoşlanmıyoruz. Ancak unutmayalım ki, Merkür geri hareket dönemindeyiz. Önyargılı düşünmeyeceğiz, tecrübemiz, bilgimiz çerçevesinde gelişimi önemseyeceğiz. Eksiklerimiz varsa tamamlayalım ki, mali yönden güçlenelim, hayatımızı garanti altına alalım.
25-31 Mayıs arası: Venüs-Yengeç burcu geçişi tabii ki maddi konularda dikkatli alışverişlerin, eldekini tutmanın, açılmamanın göstergesi. Ancak bu bazen şaşabilir. Gördüğümüz bir şey, farklı bir şeyler satın almak, yapmak ihtiyacı para harcatabilir. Haftanın genelinde ben maddi konularda uzaklarla alakalı işler, ticaret, satış, alım gibi konularda dikkatli olunmasından yanayım. Merkür geri hareketiyle örtüşen görünümler, dereyi görmeden paçayı sıvama diyor.

Mayıs Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-2-6-10-11-19-23-24-28-29
Zayıf Enerjili Günler: 8-9-14-15-21-22
Aşkta En Şanslı Günler: 10-11
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 3-4-31
Yeniay: 1-2-3-28-29-30
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 14-15-16
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

KAYNAK: iremSU - Mynet Astroloji Danışmanı

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla