Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.05.2015, 11:32   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yükselen Balık Burcuna Göre Nasıl Birisin?

Yükselen Balık Burcuna Göre Nasıl Birisin?



İmajı: Durgun sular derinden akar.

Hayata Yaklaşımı: Her şey bir rüyadır.

Yükselen Balık duyarlı, esnek, kolay uyum sağlayan, idealist ve hülyalı bir kişisel stili vurgular. Balık süreci artık yüzeydedir.

Yükselen Balık’ın insanı aşırı duyarlı, değişken ruh halleri deneyimleyen, kolay etki altında kalan bir insandır. Sezgiseldir ve kendinden vazgeçme derecesine varan bir bensizliği vardır. Kendini adama ve yardım arzusu çok gelişmiştir. Balık Burcu’nun yöneticisi Neptün gezegenidir. Bu gezegen yükselirken doğan kişide idealizm, vizyon ve ilham göz önüne çıkar. Yükselen Balık hayatla baş edebilmek için her şeyin en iyi yönünü görmeye çalışır.

Yüksek beklentili bir bakış açısı geliştirir ve gerçekçi insanlara aşırı saf gelebilecek bütüncül bir perspektiften bakarak hayatta kalabilir. Balık bir su burcudur ve değişkendir. Bu burcun sembolü farklı yönde yüzen iki balıktır ve en belirgin yorumu kararlı davranma zorluğudur. Bu Yükselen’e sahip kişi yönünün bu ikiliği karşısında umutsuz bir açmazda kalabilir, ama hayatta yapması gerekeni dolaylı yaklaşımlarla başarabilir. Yüzleşme, göğüs germe ve kestirme kararlar onun olayları ele alış tarzıyla uyuşmazlar. Bu kişi dünyanın zorlukları ve mücadeleleriyle uğraşmak için fazla kırılgandır.

Yüzleşmemek, karşı koymamak özelliğinin gerçekleri görememek özelliğine dönüşmesi acı verici olabilir, ama eğer zamanında karşı koyabilirse daha sonra ortaya çıkacak çaresizliği önleyebilir. Eğer Yükselen Balık hayata gerçekçi bakabilmek konusunda kendisini eğitirse, her açıdan daha verimli olabilir. Diğer insanlara ilham verir. Balık yükselirken doğan kişi hayatın aşırı uçlarına gidip gelebilir. Yükseklerde uçarken umutsuzluk kuyularına düşebilir. Buna rağmen umutsuzluk duygusu pek uzun sürmez. Balık tekrar yükselmek için bir şeyler bulur. Bazen yükselmenin yolu hayal dünyasına kaçmak olur.

Çevresindeki insanları kararsızlığıyla deli eder, ama kendine özgü dairesel yoluyla, kendi yarışını kazanır. Eğer onunla bir konuda tartışmak gerekiyorsa sorun çıkar, çünkü Balık maskesi takmış birisini tartışmada yenmek mümkün değildir. Kendisini kaybedip öfkelenmez, ama bakışlarındaki hayal kırıklığı insanı yere yıkar. Böyle bir durumun bir daha yaşanmayacağına ikna olana kadar somurtur, küser. Hayatta kalması pembe gözlüklerini takmasına bağlı olduğu için, hayallerini tehdit edenlerle ölümüne savaşır. Kendisine de aynı gözlüklerle bakmaktadır. Gerçeklerle yüzleşmesi için zorlanmadıkça kendi hakkındaki doğruları bilemez. Bakış açısıyla uyum sağlayacak veya onu kaidenin üzerine yerleştirecek insanları arar. Tatlı, çekici, uyumlu ve nazik görüntüsü kendisinin farkında olduğu, ama diğer insanlara göstermediği kişilik özelliklerini gizlemeye yarar. İnsanların bu yüzden ondan kusursuz olmasını beklemeleri üzerinde gereksiz bir baskı oluşur. Onların beklentilerine yanıt vermeye çalışırken bir yandan da gizli bir suçluluk duygusuna kapılır. En büyük tehlike kendini kandırmaktır. Kendisini diğer insanların gözüyle göremediği için dünya ters gidebilir. Kendi hayal dünyasında yaşarken belirlediği hedeflere ulaşamaz.

Yükseleni Balık olanlar karşıt burçları Başak’ın özelliklerini inceleyerek çok şey öğrenebilirler. Bu durumda Başak’ın detayları gözden kaçırmayan, gerçekçi ve analiz edebilme özelliklerini benimseyerek ideallerini ve ilhamlarını gerçek dünyada pratik yöntemlerle gerçekleştirebilir, özeleştiri yeteneği ile kendilerine bakmayı öğrenip kendi kişiliklerinin sınırlarını belirleyebilirler.

Kaynak: mahmure.com

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla