Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.05.2015, 01:46   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Yay Burcu ve İnsan Ömrü

Yay Burcu ve İnsan Ömrü



YAY burcu insanları YÖNELME ÇAĞI (yaklaşık 57-63 yaş) temsilcisidir. Mücadeleden yorulur ve dünyayı değiştiremeyeceğini anlar. Hem memleketi kurtarmak ona mı kalmıştır. Gezmek, eğlenmek onun da hakkı değil midir? Bu düşüncelerle kendisini emekli ilan eder ve uzun seyahatlere çıkar. Doğal güzelliği veya tarihi özelliği olan yeni yerler görmek, değişik heyecanlar yaşamak ve eğlenmek tutku halini alır. O kadar badireden kurtulduğuna göre, şansının kendisine yardım edeceğine de inanmaktadır.

Bu seyahatleri sırasında metafiziği ve dini algılar, yaşı ilerlemiştir ve dünya geçicidir. Çevresindeki arkadaşları, komşuları birer ikişer ölmektedir. Demek ki bir gün kendisi de ölecektir. Ya öldükten sonra? Bu duygularla hayatında maneviyatın yerini daha önemli hale getirmeye, daha adil davranmak için çaba harcamaya başlar. Ancak dünya zevkleri ile ahirete hazırlık arasında da bocalamaktadır. Gezip gördüğü yerlerdeki olumsuzlukları ortadan kaldırmak için de mücadele verir. Ancak edindiği deneyimlerle bu mücadeleyi savaş haline dönüştürmemekte, daha yumuşak ve kurnazca usuller geliştirmektedir.

Ve anlatacağı çok şey vardır, zira çok yer gezmiş, çok insanla tanışmıştır; bu nedenle neredeyse nefes almadan anlatır da anlatır. En son haberleri (doğanları, ölenleri, aşkları, nefretleri, ayrılıkları, en son dedikoduları…) öğrenmek isterseniz ona sorun, gerçi bir araya gelmişseniz sormanıza da gerek yoktur. (SERÜVENCİ GEZGİN)

Hasan Kocabaş

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla