Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.05.2015, 01:51   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kova Burcu ve İnsan Ömrü

Kova Burcu ve İnsan Ömrü



KOVA burcu insanları İKİNCİ ÇOCUKLUK ÇAĞI (yaklaşık 70-74 yaş) temsilcisidir. “Yedisinde neyse yetmişinde de o hale gelmiştir.” O artık bir çocuktur ama “büyümüşte küçülmüş” bir çocuk. Bu nedenle bazen hırçın, bazen olgun tavrıyla insanları şaşırtan karaktere sahiptir. Yine aynı nedenle bazen cicili bicili (çocuksu) elbiseler giyerken, bazen ağırbaşlı giysilere bürünür. Artık olgunluğunda aykırılık, aykırılığında olgunluk vardır. Şen şakrak eğlenmek de, bir bilge tavrıyla öğüt vermek de ona yakışmaktadır.

Çocuksu hareketlerine karşılık ilerlemiş bir zekası vardır, hatta o bir dahidir. Problemlere beklenmedik çözümler bulur, bilinmeyen yollarla sonuçlara ulaşır.

İyice yaşlandığı ve bir yanıyla da çocuklaştığı için duygusallığı kalmamıştır; insanı, eşyayı, olayları artık duyularıyla ve zihniyle algılamaktadır. Olgun yaşı ve çocuksu bakış açısıyla, dünyayı değiştirmek, yeni başlangıçlar oluşturmak için içinde yoğun arzular duymakta, ancak bunu gerçekleştirebilecek gücü de kendisinde bulamamaktadır. (BİLGE ÇOCUK)

Hasan Kocabaş

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla