Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.05.2015, 13:55   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Kilin Saça Faydaları

Kilin Saça Faydaları

Yumuşak kil pek çok kadının saç bakımı reçetesinde ana malzemelerden biridir. Kili aktarlardan rahatlıkla satın alabilir, evinizde kolayca bakım maskeleri hazırlayabilir ve doğal bir şekilde saçınıza uygulayabilirsiniz. Yıpranmış saçlar, kuru saçlar ve diğer çoğu saç problemlerine kil en doğal ve etkili çözümlerden biridir. Bazı araştırmalar gösteriyor ki kil, yıpranmış saçların düzelmesinde kullanıldığı gibi saçların sağlıklı uzamasında da olumlu sonuçlar vermektedir.
Saçların bakımlı, nem oranı yüksek ve daha temiz olması için piyasada pek çok ürün bulabilirsiniz; ancak doğal ürünlerle hazırladığınız saç maskeleri piyasada sunulan ürünlerden daha etkili ve hızlı sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Kil, yüksek oranda kalsiyum, potasyum, sodyum ve alüminyum içerdiğinden, pek çok saç problemlerine iyi gelmektedir. Eğer saçlarınız yoğun biçimde ısıya ve işleme maruz kalıyorsa veya sıkça saç şekillendirici kullanıyorsanız, kilin faydalarından mutlaka yararlanmalısınız.
Kilin Saça Olan Faydaları

Saçları kirden arındırır: Kil fazlaca absorbe etme özelliği gösterdiği için saçlarınıza kuruluk ya da nemi kaybolmuş hissi vermeden derinlemesine temizlenmesini sağlar. Eğer kıvırcık saç tipine sahipseniz ya da saçlarınız karma saç tipiyse, kil saçlarınızı daha yumuşak ve ipeksi yapabilmeniz için en güzel malzemelerden biridir.


Saçların daha berrak olması için: Kilin saçlar için önemli bir diğer faydası da saçlara yapışan ve cilt üzerini kaplayan kiri etkili ve derinlemesine şekilde temizlemesidir. Saçlarınızı hem temizler hem de doğal şekilde ipeksi ve parlak görünmesini sağlar.
Saçların nemlendirilmesini ve onarımını sağlar: Saçlarınızın kuruluk sebebiyle elektriklenmesinden ve dolaşıp karışmasından sıkıldıysanız kil tam size göre! Mevsim geçişlerindeki iklimsel değişimler saçları da etkiler ve saçlarınız kimi zaman olduğundan daha fazla nemini kaybetmiş olur. Böyle zamanlarda ekstra onarım isteyen saçlara en iyi çözümlerden birisi kilin besleyici ve nemlendirici özellikleri ile bakım yapmak olacaktır.
Kil minerallerinin saçlara faydası: Yeterli nem dengesi içeren saçlara sahip olmak zordur. Saçların sağlıklı ve hızlı uzaması için oldukça uzun bir mineral ve vitamin listesine ihtiyaç vardır. Diğer bakım kürlerine kıyasla kilin kullanımını cazip kılan içindeki kalsiyum, potasyum ve sodyum miktarının fazla olmasıdır.
Kil Maskesi: Kilin saça uygulanmasının en kolay ve uygun yollarından birisi saç maskesi hazırlamaktır. Kil maskesi sadece saçlarınıza bakım yapmakla kalmayacak, saç derinizin de daha sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.
Egzama ve kepek tedavisinde etkilidir: Evde hazırlayacağınız basit bir kil maskesi oldukça işinize yarar, gece yatmadan önce uygulayarak etkili sonuca ulaşabilirsiniz. Hazırladığınız maskenin en az 15-20 dakika boyunca saçınızda kalması etkili sonuç almanız için yeterli olacaktır. Saçlarınıza maskeyi uyguladıktan sonra mümkünse bir bone takabilir ve maskenin kurumasının önüne geçebilirsiniz. Maskeyi uygulayan kadın ve erkeklerde yapılan bir araştırma göstermiştir ki düzenli kullanım kepek oluşumunu önlemektedir. Hali hazırda kepek problemi yaşayan bireylere de en çok önerilen maske kil maskesidir. Kil saç derisindeki toksinleri atarak derinlemesine temizlik sağlayıp saç tellerinin güçlenmesini ve kalınlaşmasını destekler. Yalnızca saç problemleri yaşayan bireyler için değil, saçın pek çok yönden bakımı için kil maskesi uygulanabilir. Kil maskesini uygulamak saçı ağırlaştırdığı için garip bir hisse kapılsanız da maskenin işe yaraması için zaman verin ve ardından suyla iyice durulayın. Kirli saçınıza uyguladığınızda kil maskesinin doğal bir şampuan görevi gördüğünü fark edeceksiniz.
Kil ile Yapılabilecek Maske Tarifleri

Kil ve Bal: Bu ballı karışım için, kili bir miktar bal ve elma sirkesi ile iyice karıştırın. Saça uygulamasının kolay olabilmesi için yoğurt gibi bir kıvama geldiğinden emin olun. Eğer saçlarınız kuru saç tipiyse, hazırladığınız karışımın içine bir yemek kaşığı badem yağı ekleyebilirsiniz. Badem yağı kuru saçlarınız için doğal nemlendiricilik sağlayacaktır. Saçlarınıza maskeyi uygulayın ve yıkamadan önce yaklaşık 10 dakika bekleyin. Daha etkili sonuç almak için ilk yıkamayı elma sirkesiyle de yapabilirsiniz.
Kil ve yumurta sarısı: Yumurta sarısı pek çok saç maskesinin vazgeçilmez malzemelerinden birisidir. Başlı başına yumurta, içindeki zengin mineraller sayesinde saç için vazgeçilmez bakım önerilerindendir. Öncelikle 5 yemek kaşığı su ile toz kili karıştırın. Ardından içine 1 yumurtanın sarısını ekleyin ve akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Yumurta sarısı ile elde edeceğiniz bu maske yağlı saç tiplerinde, saçları arındırır ve yağlı görünümün azalmasını sağlar.
Detox etkili kil maskesi:
Malzemeler:
  • 1 bardak demlenmiş bitki çayı ya da su (istediğiniz bitkiyi seçebilirsiniz, papatya çayı ve yeşil çay en çok önerilen bitkilerdir.)
  • ½ bardak elma sirkesi
  • ¾ bardak kil
  • Yaklaşık 10 damla lavanta yağı ya da nane yağı
Malzemeleri iyice karıştırın ve 15 dakika kadar saçınızda bekletin.
Maskenizi hazırlarken kil karışımının metal ile temas etmemesine özen gösterin. Karıştırdığınız kaşığın tahta, plastik ya da cam olması daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.
Maskenize ekleyeceğiniz bitkinin demlenmiş ve soğutulmuş olmasına dikkat edin. Demledikten sonra tüm bitkilerin iyice süzüldüğünden emin olun. Tüm malzemelerinizin iyice karıştığından emin olmak için metal olmayan bir kapta kasrışımı blender makinesinden geçirebilirsiniz.
Kili diğer malzemeleri karıştırırken aynı anda yavaş yavaş ekleyin. Karışımı ıslak saçlarınıza sürün. Saç diplerinize masaj yaparak karışımın yayılmasını sağlayın. Maske özü saç diplerinden uçlarına doğru etkisini gösterdiği için saç diplerine yoğun şekilde uygulayın.
Maskenin saçınızda kurumamasına özen gösterin. 5 dakika ila 20 dakika arasında saçınızı bekletebilirsiniz. Ardından sıcak suyla tüm maskeyi çıkarana kadar saçlarınızı yıkayın. Sıcak suyun dışında saçınızı yıkamanız için diğer bir alternatif de saçınızı demlediğiniz bitkinin suyuyla yıkamaktır. 1 yemek kaşığı elma sirkesini bitki çayına ekleyerek saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla