Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.05.2015, 13:33   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Kimdir? Biyografisi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Kimdir? Biyografisi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Kimdir, Nihat Zeybekçi Biyografisi, Nihat Zeybekçi Hayatı, Nihat Zeybekçi Hakkında



Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961 tarihinde Denizli Tavas ilçesinde Pınarlar beldesinde doğdu. Babasının adı Şükrü, annesinin adı Fatma olan Zeybekçi, tütün işleriyle uğraşan beş çocuklu bir ailenin en küçük oğludur. 7 yaşından itibaren tütün tarlasında ailesi ile beraber çalışmaya başlayan Zeybekçi, İlk ve ortaokulu Tavas’da okudu ve lise öğrenimini Kütahya İmam Hatip Lisesi’nde yatılı olarak gerçekleştirdi.

MARANGOZ ÇIRAKLIĞI YAPTI
1979-1980 yıllarında marangoz çıraklığı yaptı. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Zeybekçi, üniversitede okurken bir dış ticaret şirketinde de çalışmaya başladı. Lisans öğrenimi süresinde girdiği sınavı kazanarak İngiltere’ye gitti ve Londra’daki South London Collage’de yüksek lisans yaptı. Babasının rahatsızlığı nedeniyle Denizli’ye dönen Zeybekci, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı.

BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI YAPTI
Çalışma hayatına İstanbul’da Demirören Grubu’nda başlayan Zeybekçi, Denizli’de Küçüker Tekstil’de ihracat müdürlüğü yaparken 1994 yılında kendi şirketi Turkuaz Tekstil’i kurdu. Zeybekçi aynı zamanda Denizli Platform Sözcülüğü yaptı ve Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliği'nde bulundu. 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu.

KISAKÜREK HAYRANI
İki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı'nı yürüten Zeybekçi, üniversite yıllarında Necip Fazıl Kısakürek’in sohbetleri için düzenlenen toplantılarda Recep Tayyip Erdoğan’la tanışıp arkadaş oldu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI
AK Parti’nin kurulmasıyla siyasete atılan Zeybekçi, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP adayı oldu ve yüzde 51 oyla Denizli Belediye Başkanı seçildi. 2009 yılında ikinci kez Denizli Belediye Başkanı seçilen Zeybekçi, 2011 yılına kadar görevine devam etti.

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ
Zeybekçi aynı zamanda Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı; 2005-2011 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulunan Nihat Zeybekci, 2011 genel seçimlerinde birinci sıradan AKP Denizli Milletvekili seçildi.

EKONOMİ BAKANI OLDU
Zeybekçi, Ak Parti’nin MKYK üyesi olduktan sonra TBMM Enerji Komisyonu Başkanlığı’na atandı. 25 Aralık 2013 tarihi itibarıyla İstifa eden Zafer Çağlayan'ın yerine, Ekonomi Bakanlığı görevine getirildi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Nihat Zeybekci, evli ve 1 kız 3 erkek çocuk sahibidir.

EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRETİ VEREN ÜLKEYİZ
Twitter'da @ZeybekciNihat hesabını kullanan Bakan Zeybekçi, 2015 yılında Denizli'de iki fabrikayı ziyaret ederek işçilerle kahvaltı yaptı. Bakan Zeybekçi, "Türkiye, OECD üyesi yaklaşık 40 ülke içinde milli gelirine oranla en yüksek asgari ücreti veren ülkedir. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum" cümleleriyle gündeme geldi.

Kaynak: ensonhaber.com

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla