Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.05.2015, 16:24   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick İkinci El Eşya Nasıl Seçilir?

İkinci El Eşya Nasıl Seçilir?

İkinci el eşya, ikinci el eşya seçimi, ikinci el eşya nasıl seçimi, ikinci el eşya seçimi için öneriler



Ev eşyalarınız, evinizi sevme nedenlerinizin en önemlilerinden birisidir. Ev eşyaları evinizi derli toplu gösteren ve rahat bir yaşam şeklinin imkanlarıdır. Büyük demirbaşlar olduklarından, istenilen her zamanda kolayca yenilenemezler. Yeni ev eşyası almak yerine, ikinci el ya da az kullanılmış ev eşyası almak daha karlıdır. Ancak ikinci el eşyaları almadan önce göz önünde tutulması gereken faktörler vardır.

1) Eşyayı almadan önce kesinlikle deneyin. İkinci el eşyaları bizzat kendiniz test edin. Alınacak eşyada zarar varsa ya da kullanacağınız amaca hizmet edemeyecek durumdaysa, geç olmadan almaktan vazgeçin. Ya da hasarlı ve tamir edilebilecek durumda eşyaları, uygun fiyata alın.

2) Hislerinize güvenin. İkinci el eşyalar, bir önceki sahiplerinden izler, kokular taşıyabilir. Alım kararını gerçekleştirirken bunu göz önünde bulundurun. Bazı kokular kolayca çıkabilirken, evcil hayvan ve sigara kokuları çıkmayabilir.

3) Döşeme kaplama sizi gereksiz harcamalardan kurtarır. İkinci gel ya da eski ev eşyaları, güzel ve kaliteli bir döşeme ile adeta yeni gibi yapılabilir. Yenisini almak yerine iyi bir işçilikle ilk günkü kalitesinde ev eşyalarınızı kullanabilirsiniz.

4) Koltukların iç mekanizmasına dikkat edin. Koltuklar dış görünüşlerinin yanında, rahatlık sağlaması için yaylı ve yumuşak halde üretilmektedir. Almadan önce iyice kontrol edilmelidir.

5) Laminat ve ahşap eşyalar oldukça ilgi çekicidir. Kirli, tozlu, eskimiş ya da ufak tefek hasarlı bu ürünler, biraz zaman ayırıp emek harcayarak yeni gibi olabilirler.

6) Meşe ağacı ürünleri arayın. Meşe ağaçı belki de en sağlam ürünlerin üretilmesinde rol oynar. Dış görünüşe önem vermiyorsanız senelerce güvenle kullanabileceğiniz meşe ürünleri tercih etmelisiniz.

7) Çocukların ev eşyası da önemsenmelidir. Genellikle satıcılar, çocuk ev eşyalarını onlardan kurtulmak için satarlar. Çocukların zarar görmemesi için, elden çıkarılmış bu ürünler bozuk ya da arızalı olmadığı anlaşılana kadar alınmamalıdır.

8) Gereksiz eşya alımından kaçınılmalıdır. İkinci el eşya alın ya da almayın, en önemli kuralınız gereksiz eşya alımından uzak durmak olmalıdır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla