Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2015, 09:29   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Opera Nasıl Söylenir?

Opera Nasıl Söylenir?



Opera söylemek belli bir şarkı söyleme stili ve tekniği içerisinde oluşan, aynı zamanda şarkıyı söylerken bunu oyunculukla da birleştiren ve belli bir takım duyguları notalar dışında mimik ve beden hareketleriyle karşı tarafa geçirmeyi amaçlayan opera sanatının en temel işlevidir.

Opera söyleyebilmek için şüphesiz geniş kapsamlı bir ses eğitiminden geçmiş olmak gerekmektedir. Ülkemizde konservatuar çatısı altında yer alan opera bölümlerinde bu eğitim verilmektedir. Şan, solfej, diksiyon, hareket, ritmik, fonetik ve tiyatro derslerinin öncü olarak yer aldığı bu bölümde kişiler kendilerini en iyi şekilde geliştirmekte ve donanımlı birer opera sanatçısı olabilmek için uğraş göstermektedirler. Opera söylemek isteyen kişiler, muhakkak bu temel eğitimleri almak durumundadırlar. Bununla birlikte her gün düzenli bir şekilde mevcut performanslarını koruyabilmek için, ses ve nefes egzersizleri yapmalıdırlar. Aynı zamanda opera eserlerinde yer alan ve seslendirilmesi gereken bölümleri, detaylı bir şekilde çalışmakla yükümlüdürler. Bu çalışmalarda kişinin kendisine, piyano ile eşlik edecek bir sanatçı da yardımcı olmaktadır.

Bütün bunların ışığında opera söylemek isteyen kişilerde bulunması gereken bir takım özellikler de, onların bu sanatı sürdürebilmelerinde büyük bir ölçüt olacaktır. Bu özelliklerin başında, iyi kullanılan bir ses ve yüksek bir müziksel işitme yeteneği gelmektedir. Opera söylemek isteyen kişilerin, çok güçlü işitsel ve görsel belleği olmalıdır. Aynı zamanda oyunculuk yeteneğinin gelişmiş olması ve iyi dans edebilmesi de büyük artıdır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla