Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2015, 14:21   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Boya Koruma Nasıl Yapılır?

Boya Koruma Nasıl Yapılır?



Hayatımızın hemen hemen her anında arabalara ihtiyaç duyuyoruz. Bu kadar sıklıkta kullandığımız için de bazı zorunları yaşamak mümkün olabiliyor. Bunlardan birisi de; boyanın aşınması veye tamamen gitmesi. Arabanın boyası maruz kaldığı güneş ışınları, yağmur gibi doğa olaylarıylarıyla ve hayvanların üzerine pislemesi gibi durumlarla birlikte zamanla aşınabilir veya tamamen kalkabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için en önemli işlem olan boya korumasını aracımızın üzeine uygulamalıyız.

Boya koruma isminden de belli olacağı üzere aracı dış etkenlere karşı , dışarıdan gelecek olan darbelere karşı korumak için yapılan bir işlemdir. Wax boya koruma ve nano boya koruma olarak ikiye ayrılır. Nano boya kuruma henüz yeni ve uygulaması pahallı olduğu için, wax boya koruma daha çok tercih edilen boya koruma yöntemidir.

Boya koruma işlemine başlamadan önce çevre koşullarının iyi olduğuna dikkat etmeliyiz. Ortam aşırı tozlu ve güneşli olmamalıdır. Bunlar işlemi olumsuz yönde etkileyen etmenlerdir. Diğer yandan aracınız oldukça temiz olmalıdır. Aracınıza uyguladığınız bu işlem, aracınız ne kadar temiz ve pürüzsüzse bi o kadar düzgün uygulanır ve sonucu da gayet oiyi olur. Boya koruma işlemini yapmadan önce aracınızı mutlaka yıkamalısınız. Fakat otomatik yıkamada yıkatmamaya özen gösterin. Çünkü bir önceki araçtan fırçalarda çamur vb. şeyler kalmış olabilir. Aracınızı bir fırça yardımıyla ve olabildiğince kireçsiz bir suyla yıkayın. Eğer yıkamayla geçmeyen kirler mevcutsa bunun için de uygun yöntemi kullanarak bunun üstesinden gelebilirsiniz. Yıkama işleminden sonra aracınızı boya koruma işlemine başlayabilirsiniz. Boya koruma işlemini elle yapabileceğiniz gibi makineyle de yapabilirsiniz. Her iki şekilde de oldukça kolaydır. Boya koruma ürününü boyanızın üzerine sürün. İnce bir tabaka haline gelinceye kadar iyice yayın. Hava koşullarını göz önünde bulundurarak iyice kurumasını bekleyin. Kuruduğuna emin olduktan sonra mikro fiber bez veya benzeri bir ürünle dairesel hareketlerle aracınızı iyice silin. Boyanızı iyice parlatana kadar bu işlemi devam ettirin. Göründüğü gibi işlem bu kadar basit. Boya koruma işleminden sonra aracınız dış etkilere karşı oldukça dayanıklı hale gelecektir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla