Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2015, 18:52   #2 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Beyaz çay nasıl demlenir ?

Beyaz çay nasıl demlenir ?



  • Yüksek Kaliteli Ve Dökme Yaprak Beyaz Çay Satın Alın
    En iyi ve en kaliteli beyaz çay tam yaprak halinde olan beyaz çaydır. Sallama ya da bardak süzen dediğimiz beyaz çaylar veya demlik poşette satılan beyaz çaylar tam yaprak beyaz çaylardan çok daha düşük kalitede ve aromadadırlar. Ve bu yöntemle yapılmış poşet çaylar genellikle çay yapraklarının toplandıktan sonra konulduğu selelerin dibindeki tozlar kullanılarak yapılmaktadır. Kalite ve aromadan uzak olmasının asıl sebebi de budur.
  • Tam Kaynamış Suda 3 İle 5 Dakika Demleyin
    Tıpkı yeşil çayda olduğu gibi, beyaz çay da en iyi demini tam kaynamış ve bir iki dakika dinlendirilmiş suda vermektedir. Ancak mutlak suretle kaynar kaynamaz kullanılmamalı ve suyunuz da saf su olmalıdır. Eğer elde ettiğiniz tat size yeterli gelmiyorsa daha güçlü bir lezzet elde etmek için, birkaç dakika daha uzun süre demleme yapılabilir. Demleme oranı ise servis edilecek fincan başına 2 çay kaşığı beyaz çaydır.
  • Günde 2 ila 4 Kupa/Fincan Beyaz Çay İçilebilir
    Araştırmalara göre bir kişinin günde 2 ila 4 kupa/fincan beyaz çay tüketmesi günde tek fincan içen birisine göre beyaz çayın faydalarını çok daha hızlı ve etkili olduğunu göstermektedir. Beyaz çay tüketirken hem sağlık hem de tasarruf etmek isteyenlere ise tavsiyemiz içtiğiniz beyaz çayın yapraklarını biraz dinledirdikten sonra tekrar demlemenizdir. Bu şekilde beyaz çayın tüm besin değerlerinden faydalanma ve daha uzun aralıklarla beyaz çay tedarik etme şansı yakalarsınız.Unutmayın: İlk demlemeden sonraki demlenmelerinizde bekleme süreniz mutlaka bir kaç dakika daha uzun olmalıdır.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla