Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2015, 19:50   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Ranza Nasıl Ayrılır?

Ranza Nasıl Ayrılır?


Çocuk odası denildiği zaman insanların akıllarına ilk gelen parçaların başında, ranza geliyor. İster küçük bir eve sahip olunsun isterse iki çocuğun aynı odada kalması istensin hiç fark etmez, bu sorunun tek çözümü odaya ranza koymaktır.

Küçük yaşlardaki çocuklar, ranza içerisinde rahatlıkla yatabildiklerinden ailelerin çocukları için genel olarak ilk tercihi bu tip yataklar oluyor. Ancak yaşlar ilerlemeye başladıkça artık ranzaların katlı bir şekilde odanın içerisinde yer alması kimi riskleri de beraberinde getirebiliyor. Geçmiş dönemlerdeki ranza modellerinin ayrılabilme özelliği bulunmuyordu. Dolayısıyla aileler yatakları ayırmak istediklerinde bunun için yeni 2 yatak almaları gerekiyordu. Ancak şimdilerde bu durum değişti.

Yeni çıkan ranza modelleri sayesinde çocuklar ister satın alınan ranzaları orijinal şekilleri ile kullanabilecekleri gibi isterlerse de ayrı iki yatak olarak da kullanabilecekleridir. Bunun için öncelikli olarak yapılması gereken şey, bu özelliğe sahip olan ranzalar arasından seçim yapmak. Ranzalar demonte olarak getirilir ve oda içerisinde birleştirilir. Dolayısıyla daha öncesinde ikili bir şekilde kullanılan ranza, istendiği zaman tekrardan bozularak iki yatak haline getirilebilecektir. Ancak daha öncesinde ranza kurulumu konusunda deneyimi olmayan kişilerin bu iş için illa ki birilerini çağırmasına gerek kalmaz.

Ranzalar genel olarak şu şekil birleştirilir, öncelikli olarak alttaki yatağın birleştirilmesi gerekir. Daha sonrasında ise sıra üst ranzayı takmaya gelir. Üst ranzanın alt bölümünde genellikle destekli bir bölme bulunur. Gerekli vidalama işlemleri sonrasında ranza takılır. Ayrılacağı zaman da buna benzer işlemlerin belirli bir sırada yapılması gerekir. Özel girişler ile takılan bu bölgenin, ranzalar ayrılmak istendiği zaman vidalarının çıkartılması yapılacak ilk adımdır.

Daha sonrasında ranzanın marka ya da modeline bağlı olarak alttaki yatağın başlığı ile üstteki ranzanın ayaklarının birbirinden ayrılması gerekiyor. Birbirine geçmeli şekilde olan ayaklar çıktıktan sonra da artık ranzalar ayrılmış olacaktır. İkinci yatağın alınması sonrasında ise yatak istenilen yere yerleştirilebilir. İki yatağın birbirinden genellikle pek farkı yoktur. Kimi zaman alttaki yatakta eşyaların koyulması adına bölmeler bulunur. Aileler, ranzalar sayesinde çok uzun süreler boyunca herhangi bir sorun yaşamadan çocuk odalarını yenilemeye ihtiyaç duymadan kullanabilmiş olur.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla