Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.06.2015, 18:48   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Beyaz Eşyalar Nasıl Taşınır?

Beyaz Eşyalar Nasıl Taşınır?


Evlerin temel ihtiyaçları olan beyaz eşyalar yeni alındıklarında son derece korunaklı ambalajları ile evlere kadar teslim edilirler. Bu ambalajlar beyaz eşyaları çok iyi derecede koruyarak, hafif derecede vurma ve çarpmalardan beyaz eşyaların zarar görmesini engellerler. Ancak satın alınan beyaz eşyaların eve yerleştirilmesinin ardından bu ambalajlar genellikle saklanmazlar. Evden taşınırken veya başka sebeplerle beyaz eşyaların taşınması durumunda ise eşyaların zarar görmemesi adına oldukça dikkatli olunması gerekir. Şimdi, beyaz eşyaların nasıl taşınması gerektiğine bir göz atalım.

Beyaz Eşyalar Nasıl Taşınır?

Buzdolabı: Buzdolapları taşınmadan 1 gün önce tamamen boşaltılarak, fişleri çekilmelidir. Buzdolabı içerisindeki raflar ve hareketli parçalar da yerinden sökülmeli ve ayrıca paketlenmelidir. Sökülmeyecek olan hareketli parçalar da iz bırakmayacak bir bant kullanılarak bantlanmalıdır. Buzdolabının fişi dolaptan sökülebiliyorsa sökülmeli, sökülemiyorsa da buzdolabından sarkmayacak şekilde makarasına dolanmalı ve sabitlenmelidir. Buzdolabı kapılarının taşıma esnasında açılmaması için de ince bir iple dolap gövdesine bağlanarak sabitlenmesi gerekir. Son olarak dolabın etrafı balonlu naylon poşetle en az iki kat olmak şartıyla sarılmalıdır. Taşıma esnasında buzdolabı mümkün olduğunca dik pozisyonda tutulmalıdır. Taşıma sonrasında ise soğutma sıvısının kompresöre geri akması için en az 3 saat beklenmeli ve bu süreden sonran buzdolabı çalıştırılmalıdır.

Bulaşık Makinesi: Bulaşık makinesi hortumları ve elektrik kablosu da taşıma öncesinde makinenin arka bölümüne sabitlenmelidir. Makine içinde kalmış su varsa makinenin ön kısmının alt bölümünde bulunan tahliye kapağı açılarak bu su boşaltılmalıdır. Bulaşık makinesinin kapağı kapatılmalı ve açılmayacak şekilde bant ya da ip kullanılarak sabitlenmelidir. Son olarak makinenin çevresi balonlu naylon poşet ile sarılmalı ve naylon açılmayacak şekilde koli bandı ile yapıştırılmalıdır.

Çamaşır Makinesi: Çamaşır makinesinin su giriş hortumu, kirli su tahliye hortumu ve elektrik kablosu makinenin arka tarafına bantlanarak veya bağlanarak sabitlenmelidir. Daha sonra da makinenin arkasındaki yuvalarına nakliye emniyet cıvataları takılarak kazan sabitlenmelidir. Son olarak makine içerisindeki su boşaltılmalıdır. Bu işlem makinenin ön alt bölümündeki yuvarlak kapak çevrilerek gerçekleştirilebilir. Makine kapağı kapatıldıktan sonra makinenin etrafı balonlu naylon poşet ile en az iki kat sarılmalı ve poşet, koli bandı ile açılmayacak şekilde bantlanmalıdır.

Beyaz eşyalar sarılmadan önce, darbelerden korumak için köşelere tek ya da çift kat karton koyulabilir. Beyaz eşyalar yerden sürtülerek veya sırta alınarak taşınmamalı, taşıma işlemi en az iki kişi tarafından dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla