Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.06.2015, 14:52   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Ahşap Sandalye Nasıl Boyanır?

Ahşap Sandalye Nasıl Boyanır?


Bir zamanlar çok beğenerek aldığınız ahşap sandalyenizden sıkılmış olabilirsiniz. Yıllarca kullanılan sandalyenizin rengi güneşte solmuş olabilir. Boyası dökülmüş, yıpranmış bir görünüm almış olabilir. Siz de eskiyen veya modası geçen ahşap sandalyelerinizi boyayarak yeniden canlandırabilirsiniz.

Eskiyen ya da ham, yeni yapılmış ahşap sandalye boyamada belirli adımları izleyerek çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Sandalyenizi boyamadan önce geniş bir alan tercih edin ve boya kokusundan etkilenmemek için ortamın havalanmasını sağlayın. Yere bir örtü sererek etrafın boya olmasına engel olun. Eldiven ve yüz maskesi kullanmayı da ihmal etmeyin. Eğer sandalyenizde zaman içinde oluşmuş oyuklar veya çatlaklar var ise ahşap dolgusu sürerek buraları doldurun ve fazlasını spatula ile temizleyin. Kuruduktan sonra hafif nemli sabunlu bir bez ile sandalyenizi güzelce temizleyin. Bir zımpara yardımı ile sandalyenizi zımparalayın. Bu işlem çok önemli çünkü; zımparalanmayan yüzeyde pürüzler ve cila kalıntıları boyama işleminde astar boyanın tutmasını engeller ve iyi sonuç alamazsınız. Yüzey matlaşıp ve pürüzsüz bir hal alınca zımparalama işlemini tamamlayınız. Daha sonra oluşan toz ve kalıntıları bez ile temizleyiniz. Artık sandalyeniz boyamaya hazır.

İlk olarak bir fırça yardımıyla astar boyasını sandalyenin tüm yüzeyine sürün. Astar boya sayesinde boyanız yüzeyde pürüzsüz durur ve daha uzun ömürlü olur. Astar boya kuruduktan sonra ince zımpara kağıdı ile tüm yüzeyi tekrar zımparalayın. Böylece boyanız astar boyaya daha sıkı tutunur. Tozları temizlemek için tekrar bir bez ile tüm yüzeyi silin. İstediğiniz boyayı kullanarak fırça ile sandalyenizi boyayın. Kenar ve köşeleri dikkatli bir şekilde boyayın. İlk katın kuruması için en az 6 saat beklemelisiniz. Sonrasında 2. kat boyayı sürüp kurumasını bekleyin. En son aşama olarak ahşap sandalyenizi vernik veya cila sürerek parlatın. Bu işlem ile hem sandalyenizin boyasını korur hem de parlak görünmesini sağlarsınız. Vernik de kuruyunca artık sandalyenizi evinizin ya da bahçenizin güzel bir köşesine yerleştirebilirsiniz.

Kullandığınız boyaların, cilanın hatta fırçaların kalitesi sonucu etkiler. Malzeme alırken bunlara dikkat etmelisiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla