Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.06.2015, 18:31   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Araba Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Araba Bakımı Ne Zaman Yapılır?


Her araç kullanılarına bağlı olarak zamanla bakıma alınmalıdır. Aracınız her ne olursa olsun bakım ister fakat araç türüne, kullanılan yakıta göre bakım süreleri değişebilir. Peki araba bakımı ne zaman yapılır, nelere dikkat edilmelidir? Cevabı yazımızda.

Araçlar şehiriçi, şehirlerarası kullanımlara bağlı olarak parçalarında aşınma gösterebilir. Bu aşınma şehiriçinde fazla dur-kalk, aşırı kullanım, ağır yükle kullanım, hatalı kullanım ve yakıt kullanımına bağlı olarak aracın bakımını getirir. Şehiriçinde kullanım gösteriyorsanız her 10-15 bin kilometre arasında genel bakıma alınmalıdır.

Bakım ise yağ değişimi, su değişimi, lastik hava ve kontrolü, akü kontrolü, motor kontrolü, balatalar, araç ışıkları ve benzerlerinden oluşur. Araç bakımınızı oto-sanayi bölgelerinde yaptırabilirsiniz. Buralarda aracınız için yedek parça gerekli ise bu parçaları da oto-sanayi bölgelerinden alabilirsiniz. Özellikle akünüz, yağ ve balata değişimi, ışıklar ve genel motor bakımı araç açısından çok önemlidir. Bunun yanında şehirlerarası yolculuk yapan araçlar daha sık bakım yaptırmalıdır. Uzun kullanıma bağlı olarak yıpranan motor, lastik, ışık, balatalar ve akü de bakım sırasında yenilenmelidir. Uzun araçlarda en fazla aşınan araç parçası lastiklerdir. Lastiklerinizi hava şartlarına göre değiştirmeli uzun yol kazalarına karşı lastik tamir eden kimyasal sıvılardan bulundurulmalıdır. Uzun yol araçları için bakım süresi aracın performansına, çekişine göre değişir fakat 10 kilometrede bir genel bakım yapılmalıdır. Aracınızın bakımını düzenli olarak yaptırıyor iseniz genel bakımı kilometre bazında arttırabilirsiniz. Bunun için genel bakımı beklemeden zaman zaman araç bakımınızı parçalarına göre yaptırabilirsiniz. Aracın teknik bakımının dışında temizlik bakımı da periyodik olarak yapılmalıdır. Temizlik bakımı yapılmaz ise araç içi ve dışı temizlik ile hijyen konusunda problemler yaşanabilir. Bunun için düzenli olarak iç-dış yıkama veya kendiniz temizlik yapabilirsiniz. Temizliği oto şampuanları, su, güderi gibi malzemeler ile yapabilirsiniz. Araç içi koltuklar ise düzenli olarak mini elektrik süpürgeleri ile temizlenmelidir. Ayrıca camlar da düzenli olarak silinmeli ve parlaklığı sağlanmalıdır. Aracınızın bakım süresini, doğru kullanım ile arttırabilirsiniz. Bunun için dur kalklara dikkat etmeli otomobilinizi aşırı yükler ile kullanmamalısınız. Bunun gibi püf noktalara dikkat ederek araç performansınızın sürekliliğini arttırabilir ve genel bakım süresini uzatabilirsiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla