Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.06.2015, 11:53   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Otomobil Seçiminin Püf Noktaları

Otomobil Seçiminin Püf Noktaları


Otomobil sahibi olmak çoğu kişi için ihtiyaçtan öte bir tutkudur. Ancak iş satın almaya gelince özellikle de ilk kez araba sahibi olacaklar için farklı teknik özelliklere ve tasarımlara sahip modeller arasından seçim yapmak oldukça zor bir iştir. Hem bütçenize ve ihtiyaçlarınıza hem de beğeninize en uygun otomobili seçmek için satın almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?
  • Satın alacağınız arabayı seçerken ne istediğinizden çok neye ihtiyacınız olduğunu göz önünde bulundurun. Dayanıklılık, yakıt ekonomisi ve güvenlik özellikleri uzun vadede estetik kaygılardan daha önemlidir.
  • Aracınıza sadece satın alırken değil, sonrasında da bakımı için ne kadar bütçe ayırabileceğinizi hesaplayın.
  • Nerede yaşadığınız, çevresel koşullarınız, yük kullanımınız gibi unsurlar kararınız üzerinde belirleyici bir etkiye sahiptir.
  • Aracın kaç kapılı ve koltuklu olması gerektiğini belirlemek için düzenli olarak kaç yolcu ile kullanacağınızı hesaplayın. Örneğin bekarlar ya da çocuksuz çiftler üç ya da beş kapılı bir hatchback model seçtiklerinde ihtiyaçlarını karşılayabilecektirler. Üç kapılı olanı daha sportif bir görüntü sunarken beş kapılı alternatif ise seyahatlerde yük taşıma açısından daha kullanışlı olacaktır.
  • Küçük aileler içinse dört kapılı ve bagajlı, geniş ve ferah oturma alanı sunan sedan sınıfı bir araba beklentiyi karşılayabilir. Daha geniş aileler ise beş kapılı, yedi koltuklu modellere yönelebilirler.
  • Aracı kullandığınız yerin özellikleri de belirleyici olacaktır. Örneğin şehirde, trafiğin, park etmenin zor olduğu, dar sokaklı bir bölge için aracın konforu, boyutu, yakıt tasarrufu özelliği ve manevra yeteneği öncelik olmalıdır.
  • Güvenliğin ön planda olduğu bir araç istiyorsanız emniyet kemeri ve hava yastığı dışında kafa destekleri, aracın ağırlığı, kilitlenmeyi önleyen fren sistemi gibi daha detaylı özellikleri olup olmadığını araştırabilirsiniz.
  • Aracınızı kişiselleştirmek için aksesuar seçenekleri fazla olan modellere yönelebilirsiniz.
  • Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de bakım ya da tamir ihtiyacınız olduğunda servis ve yedek parça erişiminin kolaylığıdır. İhtiyacınız duyduğunuzda ekonomik ve yeterli servis olanaklarına ulaşıp ulaşamayacağınızı önceden bilmeniz yararlı olacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla