Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.06.2015, 15:11   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Genç Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Genç Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?


Her insan kendi zevkine göre tasarlanmış ortamlarda vakit geçirmek ister. Bundan mutluluk duyar ve kendisi mutlu olduğu için çevresine de yansıtır. Peki genç odaları nasıl tasarlanmalıdır? Ebeveynlere yol gösterici birkaç önemli noktalar vardır.

Genç odaları için öneriler
  • Her şeyden önce genç odası dediğimizde orada yaşayacak gencin bir birey olduğunu unutmamak ve ona göre davranmak gerekmektedir. Sınırsızca, özgürce ve bireysel olarak dekore edilen odalar gençleri de mutlu eder.Ergenlikten yetişkinliğe geçiş dönemi oldukça zordur. Hem bireyler için hem ebeveynler için. Bu dönemlerde oda dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri tasarımın size değil, onlara ait olmasıdır.
  • Belirlediğiniz bütçe doğrultusunda seçimi onlara bırakmanız, sizin yalnızca yol gösterici olmanız gerekmektedir.
  • Firmalar sürekli değişiklik gösteren ihtiyaçlara ve beklentilere karşı modüler mobilya sistemini kullanmaktadırlar. Zaman içerisinde değişiklik gösterecek düşünce ve isteklere karşı ekleme veya çıkarma yapılabilecek yapıda ürünlerdir. Yatma, oturma ünitesi, çalışma masası ve odada kullanılacak diğer eşyaları seçerken lütfen onlara karşı biraz daha anlayışlı olun. Size mantıklı ve hoş gelmeyen herhangi bir düşünce ve tasarım onlara yaşı ve duyguları itibari ile gayet mantıklı, ilgi çekici gelebilir. Her şeyden önemlisi onları daha çok mutlu edebilir. Ergenlik dönemlerinde sürtüşmeler hat safhada olacağı için gerginliği ve iletişim bozukluğunu en aza indirmek olasıdır. Örneğin iki kız çocuğunuz varsa geçirdikleri zorlu dönem esasıyla kıyafetler başta olmak üzere birçok alanda tartışma yaşayacaktır. Odaya kullanışlı olacak biçimde iki küçük gardırop almanız ve özel eşyaları için kullanacakları çekmecelerin kilit özelliğinin olmasına özen gösterin. Hem onlara birey olduğunu ve özelliğini hissettirirsiniz hem de sorunlar azalacağı için problemler en az düzeye iner.
  • Eğer iki erkek çocuğunuz varsa ve aynı odayı paylaşıyorsa dolaptan ziyade onların ilgi alanlarına uygun olarak, kullanıma uygun boş bir alan yaratmanız daha iyi olacaktır.
  • Bir erkek bir kız çocuğunuz var ve aynı odayı paylaşıyorlarsa mümkün olduğu kadar eşit miktarda özerk bölgeler vermeye dikkat ediniz. İmkânınız varsa ayrı oda kullanmayı öneririz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla