Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.06.2015, 15:40   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Salon Nasıl Düzenlenir?

Salon Nasıl Düzenlenir?


Evin vitrini olan salonlar, çoğu evde aynı zamanda oturma odasıdır da. Bu sebeple salon dekorasyonu hem şık hem de rahat olmalıdır.

Modern, klasik, Vintage, Fransız stili ya da rengârenk bir salon... Birçok stil arasından istediğinizi seçerek salonunuzu dekore edebilirsiniz, yalnızca dikkat etmeniz gereken birkaç küçük detayı unutmayın!

Salon nasıl düzenlenir?
  • Salon dekorasyonuna başlarken salonun nasıl kullanılacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Salonunuz yalnızca misafirlere kapılarını açacak bir vitrin mi olacak, yoksa günlük vaktinizi geçirdiğiniz, hatta belki çocuklarınızın oynadığı bir yaşam alanı mı? Halı, mobilya, perde, aksesuarlarınızın seçiminde bu karar çok önemlidir. Örneğin çocuklarınızın boya kalemlerini yere sererek oynadığı bir salona şık ama lekeleri çıkmayan türde bir halı almanız büyük bir hata olur. Yalnızca misafir ağırlamak ve özel günler için kullanılan bir salona sıradan perdeler yerine gösterişli modeller düşünebilirsiniz.
  • Salonunuzu nasıl kullanacağınızı belirledikten sonra sıra salonunuzun özelliklerine göre bir dekorasyon tasarlamaya geldi. Salonunuzun büyüklüğü, kiriş ve kolonların yerleşimi, pencerelerin yeri ve ışık alma durumu, size dekorasyon konusunda bir takım kısıtlamalar getirebilir. Ama bu kısıtlamalar yalnızca daha yaratıcı olmanız için birer neden!
  • Küçük salonlarda, açık renkli halı ve mobilyalar kullanılması odayı olduğundan daha geniş gösterir. Tam tersi şekilde koyu renkler de küçük gösterir. Koyu renklerin diğer bir özelliği de sıcaklık vermesidir, bu sebeple geniş salonlarda kullanılabilir. Çok geniş alanlarda açık renkler kullanmak soğuk bir atmosfer yaratacağından tavsiye edilmez.
  • Koltuk takımları, vitrin ve yemek masaları, birbirini tamamlamalıdırlar. Aynı tür olmasalar bile birbirlerine uygun tasarım, renk ve modelde olmaları göze hoş görünecektir. Yine aynı şekilde koltuk döşemeleri, minderler, halı ve perdeler de birbirlerine uyumlu renk ve dokuda olduklarında göz okşayacaklardır.
  • Renkler gibi mobilya ve eşyalarınızın büyüklükleri de salonunuzun büyüklüğüyle doğru orantılı olmalıdır. Küçük bir salonda büyük hacimli mobilyalar kullanmak salonunuzu olduğundan çok daha küçük gösterecek ve rahatça hareket etmenizi engelleyecektir.
  • Salonunuzda misafir ağırlayacaksanız kaç kişilik davetler planladığınızı hesaplayarak ona göre bir dekorasyon uygulamak işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sayede salonunuzda davet sırasında kullanılmayacak fakat yer kaplayan bir eşyayı dekorasyonunuzdan çıkarabilirsiniz.
  • Salonunuzu dekore ederken detaylara önem vermeniz hem keyifli hem de şık bir ortam yaratmanızı sağlayacaktır. Vitrin düzenlemesi, biblolar, birkaç fotoğraf ve şık vazolar, salonunuzun tasarımını hareketlendirecek, sıcak ve samimi bir ortam yaratacaktır. Böylece ister misafirlerinize vereceğiniz davetlerde ister ailenizle birlikte geçirdiğiniz vakitte salonunuzda olmaktan büyük keyif alacaksınız!

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla