Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.06.2015, 18:04   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Çekmece Nasıl Düzenlenir?

Çekmece Nasıl Düzenlenir?


Çekmecelerimiz evlerimizdeki önemli depolama alanlarındandır. Özellikle yatak odalarındaki çekmeceler giysi dolabımıza ilave olarak ufak tefek günlük çorap, iç çamaşırı, T-shirt gibi kıyafetlerimizi saklamak için idealdir. Ancak düzen sağlamak ve kıyafetlerimizi ortalıktan kaldırmak için kullanılan bu depolama alanları düzenli olmadığında darmadağınık, hoş olmayan görüntü oluşturur. Dahası aradığımız hiçbir şeyi kolaylıkla bulamayız, eğer düzenli çekmecelerimiz yoksa. Peki, çekmeceler nasıl düzenlenmeli?

Öncelikle çok sayıda çekmecemiz varsa oldukça şanslıyız. Çekmece sayımız arttıkça düzenli olma ve kıyafetleri türlerine göre ayırma oldukça kolaydır. Ancak düzenli çekmecelere sahip olmak için illaki çok sayıda çekmeceye gerek yoktur. Az ama çekmece içi düzenleyicilerle derli toplu çekmecelere kavuşabiliriz. Bunun için ilk iş eğer evliysek yatak odasındaki çekmecelerimizin bir kısmını eşimize bir kısmını kendimize ayırabiliriz. Bu aşamadan sonra çekmece içi düzenleyiciler alma imkanımız varsa bu düzenleyicilerle daha derli toplu aradığımızı kolaylıkla bulabileceğimiz çekmecelere kavuşmak kolaydır. Eğer çekmece içi düzenleyici alma şansımız yoksa mukavva gibi sert kartondan kendimiz de yapabiliriz. Bunun için tek ihtiyacımız olan makas ya da falçata ve mukavva. Piyasada gördüğünüz çekmece içi düzenleyicileri bu malzemelerle evde yapmak mümkün. Bu aşamadan sonra çorapları bir çekmeceye, T-shirtleri bir çekmeceye ya da diğer iç çamaşırlarını bir çekmeceye bölebiliriz. Eğer iki gruptan eşyanız bir çekmeceye sığıyorsa yani çekmeceniz genişse iki grubu bir arada kullanabilirsiniz.

Dahası T-shirt gibi kıyafetlerinizi dikey katlama yöntemiyle katlayarak alandan tasarruf edebilirsiniz. Bunun için:
  • T-shirt’ü arka tarafı üste gelecek biçimde yayınız.
  • Yan taraflarını yaka genişliğinde arkası ortaya gelecek şekilde katlayın.
  • Kolları da kıvırdığınız yanların üstüne katlayınız.
  • T-shirt’ün alt kısmını yaka kısmına kadar katlayın.
  • Ardından tekrar ikiye katlayın böylece dörde katlanmış olacaktır.
Not: Çekmeceye yerleştirirken yaka bölümü alta, katlı kısmı ise üste gelecektir. Bu yöntemle T-shirtlerinizi renklerine göre dizebilirsiniz. Üst üste koymadığınız için kırışmayacaktır.

Çekmecelerinizin güzel kokmasını istiyorsanız küçük bir kese içerisine lavanta koyarak kıyafetlerinizin arasına yerleştiriniz. Birkaç ayda bir lavanta keselerinizi tazelemeyi unutmayınız. Dilerseniz piyasada satılan dolap için üretilmiş kokulardan da satın alıp kullanabilirsiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla