Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.06.2015, 19:44   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Kendi E-Ticaret İşinizi Nasıl Kurarsınız?

Kendi E-Ticaret İşinizi Nasıl Kurarsınız?


Ne yazıkki her kurulan e-ticaret sitesinin aşağı yukarı bir yıl içinde batar. Bu site sahiplerinin yeterince çalışmamaları, yeterince motive olmamaları, akıllı ya da yetenekli olmamalarından dolayı değil genel olarak e-ticaret işinde ne yapacaklarını bilmedikleri için batarlar. Aşağıdaki adımları takip ederseniz, size e-ticaret işinizi yönetmek için bazı fikirler vereceğim.

Talimatlar

1. Bir iş planı yapın
İnternet sitenizi açmadan önce mutlaka bir iş planı yapmalısınız. Hayata geçirmeyi düşündüğünüz ürün ve hizmetlerinizi nasıl tanıtacağınız konusunda bilgiye sahip olun. Tanıtmak istediğiniz ürünler için piyasada bir talep var mı yok mu onu araştırın. Bu ürünleri tanıtmanın sizin için kârlı olup olmadığına karar verin. Bir e-ticaret sitesi açmadan önce mutlaka bunları araştırın ve gözden geçirin.

2. Kendinizi e-ticaret hakkında bilgilendirin
İlk yapmanız gereken hangi yeteneklere sahip olduğunuzu belirlemek ve bunların bir e-ticaret sitesini yönetip yönetemeyeceğidir. Bunlar basit yazma, pazarlama ve internet yetenekleri gibi zaten sahip olduğunuz özellikler olabilir. Ayrıca etkili internet pazarlama stratejleri gibi e-ticaret sitenizi başarılı bir para kazanma aracına çevirecek yetenekleri de öğrenmeniz gerekecek.

3. Planınızı oyuna sokun
Kendinizle barıştıktan ve yukarda söylediğimiz adımları gözden geçirdikten sonra artık sizin için planladığınız ve öğrendiğini herşeyi oyuna sokmanın zamanı geldi.Adından belli olarak e-ticaret sistemleri sizi internette tıkalama başı, banner, sosyal paylaşım, ortak girişimler, sosyal medya, yazı reklamı, forum reklamı, online sınıflandırma gibi reklam tiplerine yatırım yapmaya zorlar.İster bir bayi olun ister kendi ürünlerini üretip satan biri ya da komisyon karşılığı hizmet satın, e-ticaret sitelerinin mantığı hep aynıdır.

4. Alışık olmadığınız ya da zamanınız olmayan şeyleri dışardan temin edin
Gerçekten başarılı bir e-ticaret sitesine sahip olmak istiyorsanız zamanınızı doğru değerlendirmelisiniz. Farklı projeleri nasıl değerlendireceğinizi bilmek ve takım olarak çalışmak bir e-ticaret sitesi sahibi için gereklidir. Bu şeylerin içinde websitesi tasarlama, sipariş hazırlama, ürün geliştirme gibi şeyler olabilir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla