Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.06.2015, 13:57   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Bilgisayar Mühendisliği Nasıl Okunur?

Bilgisayar Mühendisliği Nasıl Okunur?


Üniversitede Bilgisyar Mühendisliği okumak isteyen öğrenciler, teknik ve matematiksel bir zekaya sahip olmalıdır. Bu doğrultuda lisede bilgisayar ve programlamaya ilgisi olan kişiler Bilgisayar Mühendisliği bölümünde başarılı olmaktadır. Peki üniversitede Bilgisyar Mühendisliği okuyan kişiler neler yaparak kendini geliştirebilir, Bilgisayar Mühendisliği nasıl okunur?

Bilgisayar Mühendisliği bölümü teknik bir bölümdür. Bu bölüm üst seviyede teknolojik malzemeleri kullanım ile okunan bir bölümdür. Öncelikle Bilgisayar Mühendisliği okuyan bir öğrenci en üst seviyede programları çalıştırabilecek bir bilgisayara sahip olmalıdır. Bölüme başlayan öğrenci bölümde yeni bir dille karşılaşır. Bu bölümü okuyan öğrenciler proglama dilini öğrenerek fakültelerden mezun olur. Programlama dili, bilgisayar programlarının, internet sitelerinin yazılım dilidir. Bu dili öğrenen öğrenciler yazılım ve site oluşturma konusunda uzmanlaşır. Bölüm derslerinin büyük bir çoğunluğunu ise yazılım ve programlama dilinin öğrenilmesi oluşturur. Bunun için öğrenciler ileri derecede bilgisayar kullanma yeteneklerine sahip olmalıdır.

Bilgisayar Mühendisliği matematiksel olarak problem çözme yeteneklerini de beraberinde getirir. Bunun yanında bu bölümü okuyan öğrenciler internet çağında kolayca iş bulabilmektedir. Bunun için bölümü okuyan öğrenciler dünyadaki gelişmeleri de takip etmelidir. Bölümü okurken programlama dillerini öğrenen öğrenciler girişimcilik üzerine de kendilerini geliştirmelidir. Özellikle bilgisayar mühendisleri aklına gelebilecek fikirleri internet ortamına taşıyarak milyonlarca kişiye ulaşabilmekte ve bundan gelir kazanabilmektedir.

Bilgisayar Mühendisliği bölümü, yazılım ve programlama temelinde PHP, CSS, JAVA gibi programların öğretimi ile sürer. Bu programlama dillerini her öğrenci öğrenmeli ve üst sınıflardaki öğrenciler aktif olarak kullanmalıdır. Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri kendilerini grafik alanında geliştirerek internet sektörünün birçok alanında çalışabilirler. Bunun için eğitim esnasında grafik tasarım dersleri de alınmalıdır. Öğrenciler bilgisayar dünyasındaki gelişmeleri de yakından takip etmelidir. Bu daha geniş bir çerçeve ile eğitimlerini sürdürme olanağı sunar. Bilgisayar Mühendisliği yazılım ve programlama kadar algoritmayı da kapsar. Öğrenciler algoritma ve donanım üzerine de eğitim alırlar. Bu eğitimler matematiksel ağırlıklı olduğu sınavlarda matematiksel düşünce önemlidir. Bilgisayar Mühendisliği evrensel bir meslek olduğu için eğitim esnasında dünya çapında ilişkiler kurulmalı, yüksek eğitim ile yurtdışı imkanları için çalışılmalıdır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla