Konu: SAT Nedir?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.06.2015, 14:13   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart SAT Nedir?

SAT Nedir?


Scholastic Aptitude Test (SAT) akademik bilgi ve yetenekleri ölçen üniversiteye giriş sınavıdır. Lise son sınıfta ya da liseden mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmek için başvurdukları SAT sınavı ile Amerikan üniversitelerine başvuru yapmak mümkündür.

Amerika Birleşik Devletlerinin üniversiteye giriş sınavı olan SAT, yabancı öğrencilerin Türkiye’de üniversitelere başvurusu için de gerekmektedir. SAT sınavı, iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm temel dersleri kapsar. İkinci bölüm ise alan bilgisinde daha detaylı bilgi ve beceriyi ölçmektedir.

Birinci bölüm olan SAT 1, 3 saat 45 dakika sürer ve çoktan seçmeli bir bölümdür. Sayısal ve sözel yeteneği ölçmek için ayrılan bir bölümdür. SAT 1 bölümü “Reasoning Test” olarak adlandırılır. Bu bölümde;

♥ Matematik ( Genel Matematik ve Geometri)
♥ İngilizce Okuma ( Eleştirel Okuma)
♥ İngilizce Kompozisyon yazma alanları bulunur.

İkinci bölüm olan SAT 2 ise, 1 saat sürer ve öğrencinin başvuracağı akademik alan ile ilgili bilgi ve yeteneğini ölçmeyi amaçlar. SAT 2 bölümü “Subject Test” olarak adlandırılır. Bu bölümde ise;

♥ İngilizce
♥ Tarih
♥ Biyoloji
♥ Matematik
♥ Kimya
♥ Fizik
♥ Fransızca
♥ Almanca
♥ İspanyolca
♥ İtalyanca
♥ Latince
♥ Japonca
♥ Çince alanları bulunur.

Türkiye’de üniversiteye başvuracak yabancı öğrenciler için SAT 2 sonucu genellikle istenmemektedir. Amerika’da prestijli üniversitelerde SAT 2 sınavı özellikle istenmektedir.

SAT sınavı Türkiye ve dünyada birçok ülkede uygulanmaktadır. Sınavlar 2 ayda bir yapılır. Başvurular ise, sınava girilecek ülkedeki başvuru merkezlerine yapılır. Ayrıca, internet üzerinden online başvuru yapmak mümkündür. Yıl içerisinde sınava katılmak için herhangi bir sınırlama yoktur. Sınav sonucunu yükseltmek için sınava tekrar başvuru yapılabilir ve en yüksek puan ile başvuru yapılabilir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla