Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.06.2015, 13:13   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Üniversiteye Nasıl Kayıt Yapılır?

Üniversiteye Nasıl Kayıt Yapılır?


Üniversite her gencin hayalidir ve her genç üniversiteye kayıt olduğu günü hatırlar. Üniversiteye yolculuğunun başlangıcı oldukça sancılı bir süreçtir. Okul stresi, ders stresi, sınav stresi ve en önemlisi tercih stresi derken öğrenciler üniversitenin kapısında buluverirler kendilerini. Bu streslerin üstesinden gelindiğinde bir üniversite öğrencisi olunur. Bu nedenle bu sancılı süreçte elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Bu streslerin yanında, üniversiteye kayıt yaptırmak işin en kolayıdır. Aldığınız puanla bir tercih listesi oluşturulur ve bu tercih listesi ÖSYM'nin sistemine işlenir. Daha sonra belirli bir tarihte sonuçlar açıklanır ve hangi üniversiteye gideceğiniz belli olur. Böylece çıkan sonucunuza göre o üniversitenin öğrencisi olursunuz. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey üniversitenin duyurularını takip edip, gerektiği zaman, gereken belgelerle, gereken yerde olmaktır. Tabii ki üniversiteden üniversiteye bu işlemler değişiklik gösterebilir. Vakıf, Özel ve Devlet Üniversitelerinde bu konularda değişiklik görebilmemiz mümkün. Bazı üniversiteler internet üzerinden kayıt işlemini gerçekleştirirken bazı üniversiteler belgeleri teslim almak isteyebilir.

Örneğin Yıldız Teknik Üniversitesi adına kayıt işlemi şu şekildedir: Öğrenci sistemi olan USİS'ten ön kayıt işlemi yaptırılır ve onun çıktısıyla belirlenen günde ve saatte, belirli dosyalarla fakültenizde olmanız istenir.

Çoğu üniversitede bunun gibi kayıt işlemleri gerçekleştirilmektedir. Eğer okuyacağınız üniversite ile aynı şehirde değilseniz, uzun mesafe olacağı için, gereken dosyaları ve işlemleri çok iyi bilmenizi öneririz. Çünkü, bir vesikalık fotoğraf yüzünden kayıt işleminizi yaptıramayabilirsiniz. Bu nedenle eksiksiz olarak kayıt işlemini yaptırmamanız durumunda bir senelik eğitim yılınız yanabilir. Bu nedenle stres yapmadan, not alarak ve belgelerinizi önceden hazırlayarak kayıt işleminizi yaptırabilirsiniz.

Genel olarak istenen belgeler, Nüfus cüzdanı, okulu kazandığınıza dair belge, vesikalık bir kaç fotoğrafınız ve lise diplomanızdır. Lakin bu belgelerin yanında istenen farklı belgeler de olabilir. Bu okuldan okula değişir bu nedenle okulunuzun duyurularını takip ediniz. Örneğin II. öğretimseniz harç paranızı yatırdığınıza dair makbuzunuzun yanınızda olmasında fayda var. 18 yaşından küçükseniz ailenizden biriyle gitmenizi tavsiye ederiz çünkü bazı okullar bu konuda sorun çıkarabilmektedir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla