Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.07.2015, 04:57   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Galatasaray'ın Yeni Forvet Oyuncusu Lukas Podolski Kimdir? Biyografisi

Galatasaray'ın Yeni Forvet Oyuncusu Lukas Podolski Kimdir? Biyografisi

Lukas Podolski, Lukas Podolski Kimdir, Lukas Podolski Biyografisi, Lukas Podolski Hayatı, Lukas Podolski Kariyeri, Lukas Podolski Kulüp Kariyeri, Lukas Podolski Milli Takım Kariyeri, Lukas Podolski Başarıları, Lukas Podolski Kişisel Başarıları, Lukas Podolski Boyu, Lukas Podolski Kilosu, Lukas Podolski Kaç Yaşında, Lukas Podolski Burcu, Lukas Podolski Nereli, Lukas Podolski Doğum Yeri, Lukas Podolski Doğum Tarihi, Lukas Podolski Bonservisi, Lukas Podolski Forma Numarası, Lukas Podolski Hakkında


Kişisel bilgileri

Tam adı: Łukasz Podolski
Doğum tarihi: 4 Haziran 1985 (30 yaşında)
Doğum yeri: Gliwice, Upper Silesia, Polonya
Burcu: İkizler Burcu
Boyu: 1,82 m (5 ft 111⁄2 in)
Kilo: 83 kg
Mevkii/pozisyonu: Sol açık, Forvet
Şuan ki kulübü: Galatasaray
Forma numarası: 11
Kontrat Sonu: 31.05.2018
Bonservis: 2.5 Milyon EURO
Altyapı: 1991-1995 07 Bergheim, 1995-2003 Köln

Lukas Podolski (Łukasz Podolski) (d. 4 Haziran 1985, Gliwice, Polonya) Galatasaray forması giyen Polonya asıllı Alman futbolcudur.

Podolski, Polonya'da doğduğu ve Polonya kökenli olduğu için Polonya Millî Futbol Takımı'nda da forma giyebilecekken, Almanya Millî Futbol Takımı'nı tercih etti. 2006 FIFA Dünya Kupası'nda kadroda yer alan futbolcu 2.turda İsveç karşısında attığı 2 golle takımının çeyrek finale çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Almanya'nın Galler'le yaptığı ve 2-0 yendiği maçta Podolski'nin takım kaptanı Michael Ballack'a attığı tokat birkaç gün gündemden düşmedi.

Hayatı

Lukas Podolski, profesyonel futbolcu Waldemar Podolski ve hentbol oyuncusu Krystyna Podolska'nın oğlu olarak Polonya Gliwice'de dünyaya geldi. 1987 yılında anne babası ve beş yaşındaki ablası ile Almanya'ya göç ettiler. Alman vatandaşlığının yanında Polonya vatandaşlığı bulunsa da Polonya pasaportuna sahip değildir. 2003 yılında okulunu bitirdi. 18 Nisan 2011'de kız arkadaşı ile Köln'de evlenen Podolski'nin 2008 yılında bir oğlu oldu.

Kulüp takımları kariyeri

1. FC Köln

Futbola 1991 yılında Jugend 07 Bergheim takımının altyapısında başladı. 1995'te ise Köln'ün U-15 takımına geçti. 1 Haziran 2003'te Borussia Dortmund II ile oynanan maçta, üçüncü ligde mücadele eden Köln II formasını ilk kez giydi. Sonraki sezon U-19 takımında gösterdiği başarılı performans ile 18 yaşında A takıma yükseldi. 22 Kasım 2003'te Hamburg ile oynanan Bundesliga maçında teknik direktör Marcel Koller tarafından sahaya ilk 11'de sürüldü. Bu maçta Podolski'nin ilk Bundesliga maçıydı. 13 Aralık 2003'te Hansa Rostock ile 1-1 berabere kaldıkları maçta ilk golünü kaydetti. İlk sezonunda 19 maçta 10 gol atarak, hem takımının en golcü ismi oldu hem de Bundesliga tarihinin en başarılı 18 yaş altı futbolcu performansını gösterdi. Ancak Köln, lig sonuncusu olarak küme düştü.

2004-05 sezonunda 2. Bundesliga'da çok başarılı bir performans gösterdi. 30 maçta 24 gol atıp, 11 asist yaptı. Böylece en yakın rakiplerinden 7 gol fazla atarak 2. Bundesliga'nın gol kralı oldu. RW Oberhausen ve Duisburg'a hat-trick yapıp, Energie Cottbus'a da 4 gol atmıştı. Almanya Kupası birinci tur maçında Saarbrücken'e de 4 gol kaydetmişti. Sezon sonunda Köln, 2. Bundesliga şampiyonu olarak tekrardan Bundesliga'ya döndü.

Bundesliga'daki ikinci sezonunda da başarılı bir performans gösterip, 12 gol kaydetti. Üçüncü sezonunda da takımının en golcü ismiydi. Ancak bu performansı Köln'ü küme tutmaya yetmedi ve sene sonunda bir kez daha küme düştüler.

FC Bayern Münih

10 Temmuz 2006'da yaklaşık 10 milyon euro'ya, 2010 sonuna kadar Bayern Münih ile anlaştı. Ancak kadro genişliği olan Bayern Münih'te oyuna genel olarak sonradan dahil olan oyuncu rolündeydi. Bu performansına da yansıdı ve ilk sezonunda 22 maçta sadece 4 kez gol atabildi. O sezon kariyerinde ilk kez UEFA maçına çıkan Podolski, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında forma giydi. 27 Eylül 2006'da Inter ile oynanan maçta 89. dakikada oyuna girip, 2 dakika sonra durumu 2-0'a getiren golü kaydederek ilk Avrupa golünü attı. O sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkmışlardı.

2006-07 sezonunda 5 gol atan futbolcu, Münih ekibi ile lig şampiyonluğu yaşadı. Bunun yanında Almanya Kupası'nın da sahibi oldular. Finalde oyuna sonradan dahil olan Podolski, Münih'e kupayı getiren uzatmalarda atılan golün asistini yapmıştı. Ayrıca ilk kez UEFA Kupası'nda forma giyen futbolcu, 5 gol kaydettiği bu turnuvada yarı final gördü. Sonraki sezon ise lig ikincisi ve UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti olurlarken, Podolski yine ilk 11 oyuncularından biri olamadı.

Köln'e dönüş

2009-10 sezonu öncesinde yine 10 milyon euro'luk bir anlaşma ile eski kulübü Köln'e geri döndü. Transferin bir parçası olarak Bayern Münih ile hazırlık maçı yaptılar ve bu maç televizyondan canlı yanınlandı. Köln'deki ikinci dönemine kupada attığı gol ile başlasa da lig performansı hayal kırıklığı oldu ve sadece 2 gol atabildi. Ancak sonraki sezon 13 gol 8 asistlik bir performans gösterip, eski günlerine döndüğünün sinyalini verdi. 11 Mart 2011'de Hannover 96'e attığı golle Bundesliga'daki gol sayısını 50'ye çıkardı. Sezonun ikinci yarısında teknik direktör Frank Schaefer tarafından takım kaptanlığı verildi. Sonraki sezon performansını daha da arttırarak 18 gole yükseltti. Ancak takımın performansı başarılı değildi ve son hafta Köln, Bundesliga'dan düşen takımlardan biri oldu.

Arsenal FC

2012-13 sezonu öncesinde Almanya'dan ilk kez ayrılan Podolski, Arsenal'e transfer oldu. Premier Lig'in ilk haftasında sahaya ilk 11'de çıkan futbolcu, sezon boyunca Arsenal'in önemli oyuncularından biri oldu ve ilk sezonunu 11 gol 10 asist ile kapattı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 4 gol atmayı başardı. Sonraki sezonun başlarında geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonun ilk yarısında forma şansı bulamadı ve Şampiyonlar Ligi gruplarında da forma giyemedi. Sakatlık sonrası formasını geri alan futbolcu, FA Cup finali gördü.

Inter Milan

Podolski, 2014-2015 sezonu kış transfer döneminde yarım sezonluğuna Inter'e kiralanmıştır. Sezon bitiminde resmî Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Inter kariyerinin sona erdiğini duyurmuştur.

Galatasaray

4 Temmuz 2015'te 2.5 milyon euro bonservis karşılığında Galatasaray'la 3+1 yıllık sözleşme imzalamıştır. Buna göre Podolski, yıllık 3 milyon euro ve maç başı 30 bin euro alacaktır. Sözleşmesinin uzaması durumunda alacağı ücret yıllık 2.3 milyon euro ve maç başı 25 bin eurodur.

Milli takım kariyeri

EURO 2004

Almanya Milli Futbol Takımı formasını daha giymemişken, Bastian Schweinsteiger ile birlikte, teknik direktör Rudi Völler tarafından 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna dahil edilen son futbolcu oldu. 6 Haziran 2004'te Macaristan ile oynanan hazırlık maçında 74. dakika Fredi Bobic'in yerine oyuna dahil olarak ilk kez Almanya forması giydi. Turnuvada Çek Cumhuriyeti ile oynanan son grup maçında ikinci yarı oyuna dahil edildi. Ancak Almanya maçı 2-1 kaybedince sürpriz bir şekilde grup üçüncüsü olarak turnuvaya erken veda etti.

2005 FIFA Konfederasyonlar Kupası

Bu başarısızlık sonrası Jürgen Klinsmann ile yeniden yapılandırılan Almanya futbolunun önemli isimlerinden biri oldu. Aralık ayında Asya turnesi yapan milli takım kadrosuna alındı. İlk milli gollerini 21 Aralık 2005'te Tayland'ı 5-1 yendikleri maçta kaydetti. 60. dakikada oyuna giren Podolski, yarım saatte iki gol atmıştı. İkinci büyük turnuvası 005 FIFA Konfederasyonlar Kupası oldu. İlk iki grup maçında sahaya ilk 11'de çıkıp, Avustralya'ya bir gol attı. Almanya, grubu birinci tamamladı. Yarı finalde Brezilya'ya 3-2 yenildikleri maçta da golü vardı. Son olarak da üçüncülük maçında Meksika'ya bir gol attı. Almanya, turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

2006 FIFA Dünya Kupası

Almanya'da düzenlenen 2006 FIFA Dünya Kupası, kariyerinin ilk Dünya Kupası oldu. 3 grup maçında da sahaya ilk 11'de çıkan futbolcu, Ekvator'a bir gol attı. Son 16'ya kalan Almanya'nın rakibi İsveç oldu. Almanya maçı 2-0 kazanırken, galibiyeti getiren goller 4. ve 12. dakikada Podolski'den gelmişti. Çeyrek finalde rakipleri Arjantin oldu. Podolski, normal sürede gol bulamasa da penaltılara giden maçta kendi penaltısını gole çevirdi. Almanya, rakibini penaltılarla geçmeyi başardı. Ancak yarı finalde İtalya'ya uzatmalarda elendiler ve Portekiz'i üçüncülük maçında yenerek Dünya üçüncüsü oldular. Podolski, bu maçlarda gol atamasa da sahaya yine ilk 11'de çıkmıştı. Turnuva sonunda, ilk kez verilen FIFA Dünya Kupası En İyi Genç Futbolcu ödülünün sahibi oldu.

EURO 2008

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri, katıldığı ilk turnuva elemeleri oldu. Burada çok iyi bir performans gösterdi. İlk eleme maçında İrlanda'yı 1-0 yenerlerken, gol Podolski'den geliyordu. İkinci eleme maçında San Marino'yu 13-0 ile geçtiler. Podolski, o maç 4 gol birden attı. Üçüncü eleme maçında da kurbanı Slovakya olmuş ve 4-1 kazandıkları maçta 2 gol atmıştı. Geriye kalan 9 eleme maçının altısında forma giyen futbolcu, Güney Kıbrıs'ı 4-0 yendikleri maça da 1 gol 2 asist ile damgasını vurdu ve eleme grubunun en golcü ismi oldu. Almanya, Çek Cumhuriyeti ardından ikinci olup, turnuvaya katılma şansı yakaladı. Joachim Löw tarafından 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna dahil edildi. İlk maçta Polonya'yı 2-0 yenerlerken, iki golü de Podolski attı ve maçın adamı seçildi. Sonraki maç Hırvatistan'a 2-1 yenildiler ancak gol yine Podolski'den gelmişti. Almanya, grup ikincisi olarak çeyrek finale çıktı. Rakiplerini 3-2 ile geçerken, Podolski ilk golün asistini yaptı. Yarı finalde Türkiye'yi aynı skorla geçerken, Podolski yine ilk golün asistini yapmıştı. 29 Haziran 2008'de İspanya ile final oynadılar. Podolski, sahada 90 dakika kalmıştı ancak maçı 1-0 ile İspanya kazandı. Almanya, Avrupa ikincisi olurken, Podolski attığı 3 golle gol krallığında ikinci olurken, turnuvanın en iyi 23 oyuncusu arasında gösterildi.

2010 FIFA Dünya Kupası

10 2010 FIFA Dünya Kupası eleme maçlarının dokuzunda forma giydi. Attığı 6 golle, Miroslav Klose'den sonra eleme grubunun en golcüsüydü. İlk eleme maçı olan 6 Eylül 2008 tarihli Lihtenştayn maçında attığı golle milli kariyerinde 30 gole ulaştı. Almanya tarihinde bu başarıya ulaşan en genç futbolcu oldu. 1 Nisan 2009'da Galler'i 2-0 yendikleri eleme maçının 67. dakikasında Michael Ballack ile tartışan futbolcu, Ballack'a tokat attı. Almanya Futbol Federasyonu ya da FIFA'dan ceza almayan futbolcu, gönüllü olarak Almanya Futbol Federasyonu'nun Fair Play projesine 5000 €'luk bağış yaptı. Almanya, grup birincisi olarak turnuvaya katılırken Podolski yine kadroya dahil edildi. Avustralya'yı 4-0 yendikleri ilk grup maçında bir gol atıp bir de asist yapan futbolcu, maçın adamı seçildi. Ancak ikinci grup maçında Sırbistan'a 1-0 yenilirlerken, Podolski bir penaltı kaçırdı. Bu da Almanya'nın 1982'den sonra Dünya Kupaları'nda kaçırıdığı ilk penaltı oldu. Almanya, grup birincisi olarak turnuvaya devam etti. Son 16'da İngiltere'yi 4-1 ile geçerlerken Podolski bir gol attı. Çeyrek finalde ise Arjantin'i 4-0 yenerlerken, Podolski ikinci golün asistini yaptı. Yarı finalde ise bir önceki turnuva gibi İspanya'ya 1-0 yenilip elendiler. Podolski, 90 dakika forma giymişti. Almanya, turnuva sonunda bir kez daha Dünya üçüncüsü oldu.

EURO 2012

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 9 maçta 3 gol kaydetti. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna dahil edilen futbolcu, üç grup maçına da ilk 11'de çıktı. Danimarka'yı 2-1 yendikleri maçta ilk golü atan futbolcu, maçı adamı seçildi. Bu maç Podolski'nin 100. milli maçı oldu ve Almanya ve Avrupa'da bir milli takımda 100 maç forma giyen en genç futbolcu oldu. Bu rekoru 22 Mart 2013'te Sergio Ramos tarafından kırıldı. Çeyrek finalde dinlendirilen futbolcu, İtalya ile oynanan yarı finalde tekrardan sahaya ilk 11'de çıktı. İlk 45 dakika forma giydiği maçı Almanya 2-1 kaybetti ve finale çıkamadılar.

2014 FIFA Dünya Kupası

Podolski, 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde eskisi gibi forma şansı bulamadı. Sadece ilk 5 maçta forma giyen futbolcu, hepsinde oyuna sonradan dahil oldu ve gol atamadı. Almanya grup birincisi olarak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Elemeler sırasında 29 Mayıs 2013'te Ekvador ile oynanan hazırlık maçının dokuzuncu saniyesinde gol atan futbolcu, Alman milli takım tarihinin en hızlı golcüsü oldu. Aynı maç 17. dakikada bir gol daha atmıştı.

Başarılar

Takım Başarıları

Almanya
  • FIFA Dünya Kupası Üçüncülük (2): 2006, 2010
  • Konfederasyon Kupası Üçüncülük (1): 2005
  • Avrupa Futbol Şampiyonası İkincilik (1): 2008
  • FIFA Dünya Kupası '" Birincilik'" 2014
FC Köln
  • 2. Bundesliga: 2005
FC Bayern Munich
  • Bundesliga (1): 2008
  • DFB-Pokal (1): 2008
  • DFB-Ligapokal (1): 2007
Arsenal FC
  • FA Cup (1): 2014
Kişisel Başarıları
  • 6 Temmuz 2006 günü, Podolski 2006 FIFA Dünya Kupası için ilk kez verilen FIFA Dünya Kupası En iyi genç futbolcu ödülünün sahibi oldu.
  • Almanya'nın EURO 2012'de Danimarka'yı 2-1 yendiği karşılaşmada 100. kez milli takım formasını giymiştir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla