Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.07.2015, 03:51   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Erasmus'ta Hangi Ülkelerde Eğitim Görülebilir?

Erasmus'ta Hangi Ülkelerde Eğitim Görülebilir?


Erasmus, bilinen adıyla Öğrenci Değişim Programı, yıllardan beri Avrupa’da öğrenim hayatının bir kısmını Avrupa’da geçirmek isteyen öğrencilere hizmet vermektedir. Çok geniş imkanlara ve avantajlara sahiptir. Dil gelişimi, kültürel yoğunluk, olgunlaşma gibi süreçlere etki eder.

Erasmus ile gidilebilecek ülke seçimini yaparken, genel olarak yaşam pahalılığı, gezilecek ve görülecek yerlerin varlığı, insanların yapısı, ulaşım ve dil sorunlarının olmaması gibi faktörler göz önünde bulundurulur. Günümüzde Erasmus programı ile Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hollanda, Portekiz, İspanya, İngiltere, Estonya, Kıbrıs, Macaristan, Litvanya, Letonya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Slovakya, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, İsviçre, Malta, Bulgaristan, Romanya, İzlanda, Norveç, ve Lihtenştayn görülebilmektedir.

Aralarından en fazla tercih edilenler ve genel özellikleri şunlardır.

ALMANYA

Tarihin duygulara hitap eden şehri, yalnızca kültürel olarak değil, ekonomik olarak da oldukça güçlü bir yapıdadır. Hayat standartları ve pahalılığı yüksek olsa da, dünya standartlarında eğitimi, gece hayatı, Almanca gibi bir dili öğrenme imkanı ile Berlin başta olmak üzere Almanya oldukça gözdedir. Bunun dışında doğal güzellikleri ve mimarisi nefes kesici güzelliktedir. Ekonomi, mühendislik, tarih, mimarlık gibi bölümler için idealdir.

ÇEK CUMHURİYETİ

Öğrenci dostu, cep dostu olarak bilinen Çek zengin bir tarihe sahiptir. Daha çok görsel alanda başarılı olan Çek Cumhuriyeti, oldukça ucuz sayılabilecek bir ülkedir. Görsel sanatlar, konservatuar için idealdir. Prag ve Brno ağırlıklı tercihler yapılabilir.

DANİMARKA

Özellikle Kopenhag, ticaret, ekonomi ve siyasi bir İskandinav başkentidir. Erasmus’un birçok anlaşması ile gidebileceğiniz ülkede, sayısız kazanımlar elde edebilirsiniz. Oldukça pahalı olsa da, Erasmus ile gidilebilecek en iyi yerler arasındadır ve iş bulma olasılığınızı kesinlikle yükseltecektir. Ekonomi, siyaset bilimleri, mimarlık gibi bölümlerin öğrencilerinin kesinlikle görmesi gereken bir ülkedir.

ITALYA

Akdeniz mutfağının, tarihin başkenti İtalya, kültürel kazanımları ile tüm öğrencileri çekmektedir. Rönesans döneminden günümüze tarihin her köşesinden izler taşıyan İtalya, köklü üniversiteleri ile kesinlikle tercih edilmesi gereken bir ülkedir. Ancak dil genel olarak İtalyancadır. Floransa, Napoli ve Roma tercihleri yapılabilir.

FRANSA

Yine kültürel birikim ve Fransızca öğrenmek için ideal bir ülkedir Fransa. Ayrıca moda ve mimarisi ile birçok insana ilham olmuştur. Özellikle mimarlık, moda takı, tarih, mutfak sanatları, uluslararası ilişkiler bölümü için idealdir. Paris'te tercih yapmak en mantıklısı olacaktır.

İNGİLTERE

Son zamanlarda sıkça Erasmus ile adı geçen İngiltere dünyanın en iyi üniversitelerine sahiptir. Genel olarak İngilizce dilini öğrenmek ve uluslararası eğitim görmek için idealdir. Ancak vize işlemleri oldukça zorlayıcıdır, gitmeden önce iyi araştırılması gerekmektedir. Edebiyat, mimarlık ekonomi için mükemmel bir seçenektir. Tüm üniversiteleri gönül rahatlığı ile seçilebilir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla