Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.07.2015, 05:25   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Lepistes Nasıl Beslenir?

Lepistes Nasıl Beslenir?


İzlemesi zevkli renkli küçük balıklar olan lepistesler akvaryumda beslenen evcil hayvanlar arasında çok popülerdirler. Her ne kadar kolayca beslenebilseler de lepisteslerinizi aşırı beslenmelerini ve hastalanmalarını önlemek için püf noktaları bilmeniz de fayda var.

Balık ya da evcil hayvan dükkanından alacağınız yaprak yem, lepistes gibi canlı doğuran balıklar için oldukça uygundur. Bu yemlerle balığınızın günlük besin ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Lepistesler genelde her çeşit yaprak yemi yiyebilirler ama hem protein hem sebze içeren yaprak yemler en iyisidir. Tropik balıklar için yapılmış yaprak yemler genelde lepisteslerinizi daha parlak ve renkli olmasını sağlayan doğal renk geliştiriciler içerir. Ayrıca bu balıkları beslemek için top yemlerden almayınız. Eğer gereğinden fazla yaprak yem alırsanız fazlasını buzluğa atıp gerektikçe buzluktan alınız.

Küçük bir yaprak yemi suya bırakınız. Lepistesleriniz yemeklerini yemeyi 30 ila 60 saniye arasında bitireceklerdir. Çok fazla yemek vermedikçe günde 2 kere yem verebilirsiniz. Çünkü lepistesler tok olsalar bile yemek aramaya devam ederler. Bu yüzden balığınız aç görünüyor diye fazla yem vermeyiniz. Ayrıca sürekli yemek arayan lepistesler suların pislenmesine neden olan yemek artıklarını temizlemiş olurlar.

Lepistesler sadece yaprak yemle beslenerek hayatta kalabilirler. Fakat ekstra besleyici madde içeren canlı veya donmuş hayvan ve bitkiler yaprak yeme takviye yapmak için idealdir. Takviye için, eğer sebze ağırlıklı bir yem kullanıyorsanız protein bakımından zengin olan bebek tuzlu karidesi kullanabilirsiniz. Bu yemi canlı, donmuş veya yaprak formda bulabilirsiniz. Eğer protein ağırlıklı bir yem kullanıyorsanız, ayıklanmış bezelye, doğranmış marul, güzelce kesilmiş marulu da lepisteslerinize verebilirsiniz. Verdiğiniz bu takviye yemlerden çok vermemeye ve balıkların bunları 60 saniyede bitirebilmelerine dikkat ediniz

Eğer balığınızın kakası kendi boyunun yarısından uzun ve kalınsa lepistesiniz kabız demektir. Yem çeşitliliği olmamasından veya fazla yem vermekten kaynaklanan kabızlık balığın karnının şişmesine de neden olur. Hastalığı geçirmek için ıspanak ve bezelyeyi haşlayıp uygun miktarda verebilirsiniz.

Lepistes yavrularının ağzı daha da küçük olduğundan daha az yem vermeye dikkat ediniz. Ayrıca bebek lepisteslerin proteine daha çok ihtiyaç duyduklarını unutmayınız.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla