Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.07.2015, 04:19   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Girişimcilik Vakfı'na Nasıl Başvurulur?

Girişimcilik Vakfı'na Nasıl Başvurulur?


Bir bilim kurulu üyesinden tutun yakın arkadaşa kadar pek çok anlam taşıyan “fellow” kelimesi, Girişimcilik Vakfı Fellow Programı ile artık “aile” anlamı da taşımakta. Peki bu ailenin bir bireyi olmak için yapmanız gerekenler nelerdir?

Başvuru

Bir Girvak Fellow’u olmak için öncelikle bu programa başvurmalısın. Merak etme, çok kolay! Hemen [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] linkine tıkla; Girişimcilik Vakfı’nın gelecekteki aile üyesini daha yakından tanıması için gerekli olan soruları cevapla ve ta daa! Artık sen de bu heyecanlı bekleyiş içerisinde olan adaylardan birisin!

Motivasyonu Bol bir Video Çekimi

Evet, başvurumuzu yaptık; diğer adaylardan daha öne çıktık ve artık 2. aşamadayız. Peki nedir bu ikinci aşama, benden ne isterler? Ailenin üyesi olabilmen amacıyla maksimum 3 dakika olan, motivasyonu bol, yaratıcılıkta sınır tanımayan bir video. “Video çekmek çok başka bir konu, nerden çıktı şimdi bu?” deme; inan içinde yatan cevheri video çekerken sen de fark edeceksin! Videonu çekmeden önce ilham almayı da unutma derim ben.

DISC Kişilik Envanteri Testi

“Video’yu çektik tamam, e şimdi nedir bu ? Kişiliğin testi mi olurmuş yahu!” deme; testin sonuçlarına sen de çok şaşıracaksın. İnternet üzerinden yaptığın bu kısa test aslında senin hakkında birçok şey anlatıyor. Testin geçerliliği ve güvenirliği hakkında daha detaylı bilgiyi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adresinden edinmeyi de ihmal etme ki aklında soru işareti kalmasın.

Visual Questionary

DISC Kişilik Envanteri’nin yanında çözmen istenen başka bir test daha var, Visual Questionary. Bu test sayesinde senin olaylara yaklaşımını ve girişimcilik karakterini daha detaylı anlayacaklar. Çözüm sonucunda hakkında 7 sayfa bir rapor çıktığını göze alırsak, gerçekten iyi analiz yapan başka bir test bu da. Ben çözdüm, oradan biliyorum.

Online Mülakat

Bu aşama ile birlikte o kimse ile görüşmediğimiz, kendi kendimize tamamladığımız aşamaları bir kenara bırakarak Girişimcilik Vakfı ile birebir iletişime geçmeye yavaştan başlıyoruz. Seni İstanbul’a mülakata davet etmeden önce seninle online bir mülakat yapıyorlar ve seni testlerden öğrendikleri sonuçlarının dışında daha da yakinen tanımaya çalışıyorlar. Online mülakatta çalışan insanlar Girişimcilik Vakfı’nın yüzleri olacak, belki de hiç tanımadığın birisi, göz aşinalığının olduğu birisi, ya da yakından takip ettiğin birisi; kim bilir. Sanırım Girişimcilik Vakfı’nın fellowlarını ve fellow adaylarını son ana kadar heyecanlandırmak gibi bir huyu var.

Ve son aşama: Mülakat

Evet, tüm aşamaları başarıyla atladık; son mülakata gelmeyi başardık. Sana ve seçim komitesine uygun olan tarih ve saatlerden birini seçip mülakata girme zamanı geldi çattı. Heyecan dorukta, çünkü mülakatını ilham aldığın insanlardan biriyle yapabilirsin; Sina Afra ya da Mütevelli Heyeti’nden başka biri. Son ana kadar süpriz olarak kalan bu kişi seni daha da heyecanlandıracaktır ama merak etme; o mülakat odasına girdiğin andan itibaren karşında seni çok iyi anlayan birisi olacağına şüphen olmasın. Benden sana nacizane bir tavsiye, mülakata başlamadan sana yapılan içecek teklifini boş geçirme, en azından bir su iste. Mülakatın ilerleyen zamanlarında heyecanlandığında ihtiyacın olacak. Yapman gereken tek şey şu ana kadar yaptığın gibi kendin olmak ve olağanca dürüstlüğünle sorulara cevap vermek. İnan çalışmadığın yerden gelen sorulardan değil bunlar, cevaplandırmaktan keyif alacağın sorular.

Belki önümüzdeki dönem aynı masada otururuz, kim bilir. Ailemize girmeni dört göz ile bekliyoruz. Farkın özgürlüğün, cesaretin girişimin olsun!

Beyza Gürel

Girişimcilik Vakfı Fellow 2014

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla