Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.07.2015, 05:41   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Eski Mutfak Nasıl Yenilenir?

Eski Mutfak Nasıl Yenilenir?



Bir evin en çok kullanılan odaları ortak yaşam alanlarıdır. Fakat şüphesiz ki her evin en çok kullanılan ortak yaşam alanı mutfaktır. Ayrıca yemek yapma aşamasında mutfakta çok fazla vakit geçirilmektedir. Çok kullanılması ve nemli bir ortam olması nedeniyle buradaki dolaplar başta olmak üzere mutfak oldukça hızlı bir şekilde deforme olmaktadır. Eskiyen mutfağı yenilemenin oldukça masraflı olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat ufak ve ucuz değişimlerle mutfağınız yepyeni bir görünüm kazanabilir.

Mutfağınızı yenilemek için yapabileceklerinize değinecek olursak:

Duvarlardan başlayın:

Evinizde tek bir duvarın rengini değiştirmek bütün evinizi değiştirecek bir etki oluşturmaktadır. Özellikle de mutfak gibi yağ lekelerinden hızla kirlenen duvarları boyamak mutfağınıza baştan başa yenilenmiş izlenimi kazandırır. Boya yapmak zor gibi gelebilir. Fakat tek bir duvarda yapacağınız değişim bile yetebilir. Boya yaparken desen boyaması yaparak mutfağınıza farklı bir görüntü kazandırabilirsiniz. Ayrıca duvarlarınızı suya dayanıklı duvar kâğıdı ile de kaplayabilirsiniz.

Duvarlarınızı boyarken renk seçimi önemlidir. Ferah ve aydınlık bir mutfağa sahip olmanız açısından açık renkleri tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

Mutfak dolapları:

Mutfağınızda nemden ve yağdan en çok etkilenen yer mutfak dolaplarıdır. Mutfak dolaplarınızı yenilemek için arzu ettiğiniz renkte boyayabilirsiniz. Boyamak yerine yapışkanlı kaplama kâğıtları ile dolaplarınızı kaplayarak yeni bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca dolap kulplarını yenilemek de dolaplarınıza yeni bir görüntü kazandıracaktır.

Aydınlatma:

Mutfağınızda aydınlatma için sarkık avizeleri tercih etmek mutfağınızı yenilemede önemli bir adım olacaktır. Hatta avizenizi eski metal süzgecinizi kullanarak kendiniz yapabilirsiniz. Böylelikle hem eski bir eşyanızı değerlendirmiş olur hem de mutfağınızı yenilemiş olursunuz.

Mutfak pencereleri:

Mutfak pencereleri enerji tasarrufu açısından olabildiği kadar büyük olmalıdır. Bu şekilde bir pencereniz var ise buraya seçeceğiniz perde ile mutfağınıza farklı bir hava kazandırabilirsiniz. Mutfakta perde kullanımı genellikle dekoratif olacağından zevkinize uygun desende seçtiğiniz perde kumaşına istediğiniz şekli verebilirsiniz. Fakat eski bir apartmanda oturuyorsanız mutfağınızın penceresi apartman boşluğuna bakıyor olabilir. Kendinizi kötü hissetmenize neden olabilecek bu durum için seçtiğiniz bir manzara resmi ile pencerenizi mümkünse iptal edebilirsiniz.

Aksesuarlar:

Değiştirdiğiniz mutfağınıza yeni aksesuarlar alabilirsiniz. Özellikle düzenleyici olan aksesuarlar mutfağınıza hoş bir görüntü kazandırırken toplayıcı olarak mutfağınızın dağılmasını engelleyecektir. Bunun dışında oldukça az aksesuar kullanmanızı öneririz. Fazla aksesuar gözünüzü yorarak kısa sürede mutfağınızdan sıkılmanıza neden olabilir. Ayrıca mutfağınızda bulunduracağınız birkaç yeşil bitki mutfağınızın havasını temizlerken dekorasyona da değişik ve yeni bir görünüm kazandıracaktır.


Konu Papatya tarafından (25.11.2015 Saat 22:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: resim düzenlendi.
DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla