Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.07.2015, 06:01   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Eski Mobilya Nasıl Yenilenir?

Eski Mobilya Nasıl Yenilenir?


Evinizde bir değişiklik yapmak istiyorsanız işe dekorasyondan başlayabilirsiniz. Hatta az masrafla evinizi baştan yaratabilir, bambaşka bir dünyaya adım atabilirsiniz. Bunu yapmak için ilk işiniz mobilyalarınızı yenilemek olabilir. Hemen telaş yapmayın, mobilya değiştirmekten kastımız var olanları elden geçirip yenilemek. Yani daha az masraflı ve yaratıcılığınız sayesinde daha eğlenceli bir değişim...

Eskidiği için gözden düşen, size huzur yerine sıkıntı veren mobilyalarınızı yenilemek için çok çeşitli yöntemler var. Bunlardan ilki, boya yapmak. Zımparası ya da astarıyla uğraşmak size zor geliyorsa da aslında işe koyulduktan sonra ne kadar eğlenceli olduğunu siz de anlayacaksınız.

Eski mobilyalarınızı renk değişimi ile baştan yaratmak istiyorsanız malzemesine uygun adımları izlemelisiniz. Yani bazı mobilyaların çabucak boyandığını, bazılarının ise çok uğraştırdığını unutmamanız gerek.

Boya işleriyle uğraşmak istemiyorsanız ve koltuklarınızı değiştirme vakti geldiğini düşünüyorsanız döşemelerden başlayabilirsiniz. Hatta döşemeleri değiştirecekseniz baştan yaratacağınız evinizin yeni tarzına uygun kumaşlarla odanızdaki atmosferi farklılaştırabilirsiniz. Örneğin modern bir tarza geçiş yapmak istiyorsanız siyah ya da beyaz deri döşemelerden yana tercih hakkınızı kullanabilir, vintage tarza geçiş yapmak istiyorsanız çiçekli kumaşları seçebilirsiniz.

Eski mobilyaları yenilemeden önce üzerindeki aksesuarları yani tutma kulplarını, varsa mobilya yüzeyindeki aynaları sökmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Daha sonra da eğer boyayacağınız mobilyanın üzerinde deformasyon varsa ahşap macunuyla bunları gidermelisiniz. Ayrıca boyanın kabardığı yerleri de zımparalamanız gerek. Boyama işlemini de sıcak bir ortamda yapmanız gerektiğini anımsatalım.

Boyayı fırçayla yapabileceğiniz gibi tabanca yardımıyla da yapabilirsiniz. Eğer eski mobilyalarınızı boyama işini fırçayla yapacaksanız iz bırakmamaya özen göstermeniz gerek. Bu şekilde mutfak dolaplarını, kitaplıkları, vestiyeri, giysi dolabınızı, masa ya da sandalyelerinizi boyamanız mümkün. Yani bir boya ve bir fırça yardımıyla evdeki tüm eski mobilyaları yenileyebilirsiniz. Üstelik bu tip bir yenileme işlemi, eski mobilyaların yerine yenisini almaktan daha masrafsız bir tercihtir. Hem de bu şekilde, sizde anısı olan eşyaların yine sizinle birlikte kalmasını sağlayarak yalnızca onların görünümünü değiştirmiş olacaksınız.

Birçok eski mobilyayı, yüzeylerini kaplayarak da yenileyebilirsiniz. Yapışkanlı kağıtlarla dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz eski mobilyalar, bu sayede aniden modern ve eğlenceli bir görünüm alabilir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla