Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.07.2015, 06:18   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Komedon Nasıl Temizlenir?

Komedon Nasıl Temizlenir?


Siyah nokta olarak da bilinen komedon, cildin alt tabakasında yağ ve kir birikmesiyle oluşan bir cilt sorunudur. Önlem alınmadığı takdirde sivilce oluşumuna zemin hazırladıklarından mutlaka temizlenmeleri gerekir.

Komedon nasıl oluşur?

Komedonu oluşturan en önemli faktör, cildin sebum üretimindeki artıştır. Ergenlik çağı gibi hormonal değişimin en yoğun olduğu ve yağ üretiminin artış gösterdiği dönemlerde, komedon oluşumu sık rastlanan bir durumdur. Aşırı yağ üretimi, gözeneklerin tıkanarak kapanmasına yol açar. Gözenek tamamen tıkandığında, oluşan tabloya ise komedon adı verilir. Deri altında kalan ve üzeri beyaz renkli komedonlara, kapalı komedon, siyah nokta olarak bildiğimiz ve ciltte tam olarak tıkanmanın gerçekleşmemesi durumuna ise açık komedon ismi verilir.

Komedon ne zaman oluşur?

Ergenlik dönemi, regl dönemi, güneş ışınlarına maruz kalma, aşırı terleme, ciltle uyumlu olmayan kozmetiklerin kullanılması, cilt temizliğinin ihmal edilmesi gibi çeşitli etmenlere bağlı olarak, komedon oluşumu gözlenebilir. Cildin düzenli olarak temizlenmesi, komedon oluşumunu engeller. Temizlenmeyen, tıkalı gözenekler, sivilce ve akne için elverişli ortam oluşturur.

Komedon Nasıl Temizlenir?

Basit ancak etkili birkaç yöntem ile komedon oluşumunu engelleyebilir, var olan komedonları kontrol altına alarak, sivilceye dönüşmelerini engelleyebilirsiniz. Cilt temizliğini günlük bir rutin haline getirmek, cildin nefes almasını, tıkalı gözeneklerin yağ ve kirden arınmasını sağlar.

Cilt tipinizle uyumlu temizlik ürünleri ile her gün düzenli olarak cildinizi temizleyin. Asla makyajınızı temizlemeden ya da kirli ciltle uyumayın.
Makyaj ve kozmetik ürünlerini seçerken, dermatolojik olarak güvenilir, cildinizle uyumlu ürünleri tercih edin.

Açık veya kapalı, komedonları tırnaklarınızla ya da parmak uçlarınızla sıkmayın. Bu yöntem, cildin enfeksiyon kapmasına, leke, iz, sivilce ve akne gibi daha ciddi şikayetlerin oluşmasına neden olur.

Kapalı gözenekleri açmak için buhar banyosu ve peeling gibi yöntemleri deneyin. Buhar banyosu gözenekleri açarak, ciltte biriken yağ ve kirlerin temizlenmesini sağlar. Peeling ise, içerdiği mikro tanecikler ile cildin üst tabakasını nazikçe soyar. Ölü hücrelerden arınan cilt, temizlenir ve gözenekleri açılır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla