Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.2015, 04:05   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Havuz Sonrası Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Havuz Sonrası Saç Bakımı Nasıl Yapılır?


Güneş, kum, deniz ve havuz, insana mutluluk verdiği kadar bazı bakımları da zorunlu kılıyor. Özellikle saçlara yaz aylarında daha fazla özen göstermek gerekiyor. Çünkü havuz ya da deniz suyundan yıpranan saçlara bakım yapılmazsa sağlıksız bir görüntü ortaya çıkabiliyor.

Peki, havuzdan çıktıktan sonra saç bakımı nasıl yapılmalıdır?

Sudan çıkar çıkmaz, saçlarınızı çeşme suyuyla durulamayı ihmal etmeyin. Böylece havuzun klorlu suyunu saçlarınızdan arındırmış olursunuz. Hemen ardından da nemlendirici özelliği bulunan bir şampuan ve bakım kremiyle yıkamalısınız. Bunu yaptığınızda tuz ya da kimyasalları saçınızdan arındırmayı başarırsınız. Saçınızın doğal yağını kaybetmemesi için haftada iki ya da üç kereden fazla şampuanlamamayı da aklınızın bir köşesinde tutmanızda yarar var. Ayrıca klorür çözücü şampuanları da deneyebilirsiniz. Bu da saçınıza gereken bakımı yapacaktır. Eğer her gün denize ya da havuza giriyorsanız her defasında şampuan kullanmak zorunda değilsiniz. Bazı günler duru suyla saçınızdaki kimyasalı arındırdıktan sonra yalnızca saç uçlarınıza süreceğiniz kremle yetinebilirsiniz.

Bir de onarıcı saç kremlerini ve losyonları kullanmayı deneyin. Bu ürünler de havuz sonrası bakım için saçınıza gereken özeni gösterecektir. Hatta eczanelerde ya da kozmetik mağazalarında yüzücüler için satılan şampuanları da deneyebilirsiniz.

Tabii bir de havuz suyunun, saçlara mineral ve protein kaybettirdiğini unutmayın. Kaybedilen bu mineral ve protein kaybını, yeniden saçlarınıza kazandıracak olan saç maskelerini deneyebilir, denize ya da havuza sık sık girdiğiniz dönemlerde maskeleri haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Saç kurutma makinesi kullanımını sınırlandırmayı da unutmamalısınız. Saç tellerinizin kuru görünmesine ve uçlarının kırılmasına neden olan saç kurutma makinesi yerine havluyu tercih edebilirsiniz. Ancak havluyla yapacağınız kurutma işleminde de saçlarınızı çok sıkmamalı, havluyu yalnızca saçınızdaki fazla suyu almak için kullanın. Ayrıca yıkama sırasında saç derinizi de yıkamayı unutmamalısınız.

Havuz ya da deniz suyu saçları kuruttuğu için haftada iki kez zeytinyağı maskesi de yapabilirsiniz. Bunun için zeytinyağını kısık ateşte ılık hale getirip parmak uçlarınızla kökten uçlara doğru sürmelisiniz. Saçlarınızı başınızın üstünde toplayıp 20 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bunu yaparken de saçlarınızı bone ya da havluya sarmalısınız. Sonrasında da az miktar şampuan ve ılık su yardımıyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla