Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.2015, 14:59   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Diş implantı

Diş implantı

Diş implantı, Diş implantı hakkında, Diş implantı yapan yerler, diş implantı nasıl yapılır



İmplant eksik olan dişlerin yerine takılan yapay bir diş köküdür. Diş implantı diğer tedavi yöntemlerine göre daha pahalı bir yöntemdir. Ancak implant tedavisinin avantajları göz önüne alındığında pek kişi tarafından tercih edilen bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. İmplant diş yapısına en uygun olan uygulama olduğu için ve ileride sorun çıkarma ihtimali neredeyse hiç olmadığı için yaygın olarak kullanılan bir tedavi şeklidir. Diş implantı diğer eksik kapatma yöntemlerinde olduğu gibi komşu dişlerle ilgisi olmayan bir yöntemdir. Özel olarak hazırlanan yapay diş kökünün vidalanarak çene kemiğine sabitlenmesi ile yapılır. Diş hekimlerinin kontrolünde yapılan implantların yapılma nedenleri ise kişilerin ağız yapılarına ve sorunlarına göre farklılıklar gösterebilir.

Diş implantı tedavisinin yapılmasına ihtiyaç duyulan durumlardan bir tanesi tek bir dişin kaybedilmesi durumunda sağlam olan diğer dişlere zarar vermeden tek bir implant takılmasıdır. İmplant tedavisi ile birlikte hastalar hem görsel olarak güzel bir görüntü yakalar hem de dişlerini çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanırlar. Diş implantı uzun dişsiz boşluk olan durumlarda da uygulanabilir bir tedavi yöntemidir. Birkaç dişten oluşan boşluklarda genellikle sabit köprü tedavisi uygulanır. Ancak bu yöntemde gövdenin uzun olmasından dolayı hastalar dişleri ile ilgili problemler yaşayabilir. İmplant tedavisinde uygulanan implant köprüler diğer tedavi yöntemine göre çok daha sağlam ve dayanıklıdır.

Diş implantı tedavisinin uygulandığı durumlardan bir tanesi de azı dişlerinin kaybedildiği durumlardır. Hastaların ağız bölgesindeki son kısım dişsiz ise hastalara kullanımı zor olan ve kaba olan bir protez yerine kişinin kemik yapısına uygun olan implantlar sabit ya da köprü şeklinde uygulanabilir. Bu şekilde yapılan implantın kullanımı çok daha kolay olur. Diş implantı tedavisinin kullanıldığı en yaygın durumlar arasında alt çenedeki dişlerin tamamının kaybedilmesi de yer alır. Geleneksel yöntemlerle yapılan damak protezleri kişilerin zamanla farklı problemler yaşamasına neden olabilir. Fakat hastanın çene yapısına uygun bölgeye iki ya da dört implant uygulanarak işlem yapılması hastaların dişlerini daha rahat kullanmasını sağlar.

Benzer Konular
__________________
all the best.




Konu YeşiL6 tarafından (17.08.2015 Saat 13:00 ) değiştirilmiştir.
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla