Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.07.2015, 06:12   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Payetli Elbiseyle Nasıl Ayakkabı Giyilir?

Payetli Elbiseyle Nasıl Ayakkabı Giyilir?


Moda tarihinin başından itibaren payetli elbiseler önemli bir yere sahiptir. Bu elbiseler özel gecelerin tercih edilen parçaları olmuştur. Günümüzde artık gündüzleri de bu tür kıyafetleri kullanmak oldukça modadır. Gece için düşünüldüğünde tek parçadan oluşan bir payetli elbise dikkatli kullanıldığında hayat kurtarıcı formdadır.

Fazla kilolara sahipseniz bu elbiselerle korse kullanmanız tavsiye edilir. Çünkü payetli elbisenin her yüzünden ışık yansıyacağından sizi olduğunuzdan daha kalın gösterebilir.

Payetli elbiselerde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise dekolte sayısıdır. Payetli bir elbise tercih ettiyseniz bu sayı her zaman bir olmalıdır. Dekolte sayısının çok olması sizi şık göstermek yerine daha basit gösterecektir.

Ayakkabı modelini seçerken tarzımız ve ayakkabının işlevselliği ön plandadır. Ayakkabının içerisinde ayaklarınız rahat olmalıdır. Ayakkabı seçiminde en önemli kural ışıltıdan kaçınmaktır. Çünkü tercih ettiğiniz elbise yeterince ışıltılıdır. Baştan aşağıya aynı renkte olmamak bu konudaki püf noktalar arasındadır. Ancak düz renkli siyah elbisenizin altına siyah ayakkabı tercih edebilirsiniz.

Apartman topuk ayakkabı, dolgu topuk ayakkabı gibi bir sürü çeşit ayakkabı bu elbiselerle kombinlenebilir. Ancak payetli elbiselere en çok yakışan lita topuk ayakkabıdır. Lita topuk ayakkabıların kendi içinde birçok çeşitleri mevcuttur. Ucu açık ya da ucu kapalı olanları da tercih edebilirsiniz. Bu tasarımları payetli elbiselerinizle kolayca kombinleyebilirsiniz.

Daha farklı bir görüntü elde etmek isterseniz topuklarında payetler olan ayakkabılara göz atabilirsiniz. Ancak tokalı ayakkabılardan kesinlikle uzak durmalısınız. Kıyafetin rengine göre ayakkabı çeşidi tarzımızla ve vermek istediğimiz mesajla alakalıdır. Kombinlerimizi bu mesaja göre ayarlamalıyız.

Aktif ve pasif alanlara dikkat edilmelidir. Canlı renklerde genellikle bir alanın daha dingin olması gözü yormaması için oldukça iyi olacaktır. Canlı renk ayakkabıyla kombinlenen elbisenin biraz daha toprak tonlarında veya pudra tonlarında, işin özünde çok da baskın olmayan tonlar seçilirse gözü yormayacağından daha hoş gözükecektir.

Payetli giysiler daha mat ayakkabılarla kombin edilirse naturelize olarak daha dengeli bir görüntü yaratacaktır. Böylelikle giysimizdeki efekt ile ayakkabımız daha sakin olarak diğer kombinlere göre güzel bi görüntü oluşturacaktır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla