Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.07.2015, 10:40   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Köpek Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Köpek sahibi olmak isteyen kişilerin, en yakın dostunu seçerken dikkat etmesi gereken önemli hususlar vardır. Alacağınız köpek ile uzunca bir süre birlikte yaşayacağınız için köpeğinizi yavru iken almanız daha avantajlı olacaktır.

Köpek alacak kişilerin, yavru iken köpek sahiplenmesi en doğrusudur. Bu sayede, köpek bulunduğu ortama alışacak ve sahibini tanıyacaktır. Yavru köpek alacak kişilerin, ilk etapta köpeğin dış görüntüsüne dikkat etmesi gerekmektedir. Petshop'a gittiğiniz zaman köpeğin sizinle kuracağı iletişim de çok önemlidir. Bazı durumlarda köpekler, kendilerine almak isteyen sahibine yanaşıp, onunla oyun oynamak isteyebilmektedir. Bu durum oldukça önemlidir. Köpeğin sahibini seçmesi de köpek alımını belirleyen en önemli hususlardan birisidir.

Yavru köpek alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de köpeğin sağlıklı olmasıdır. Yeni köpek almış olan kişilerin köpeklerini mutlaka veterine kontrol ettirmesi gerekmektedir. Fakat köpek alırken o an veteriner bulunmayabilir. Bu durumda köpeğin gözleri kontrol edilmelidir. Göz parlaklığı köpeğin sağlıklı olduğunu göstermektedir. Bunun yanında köpeğin gözünde herhangi bir akıntı veya sızıntı olmamalıdır. Köpeğin gözünün altında kurumuş su damlaları bulunuyorsa bu o köpeğin gözünde bir sorun var demektir.

Köpek alımında gözde sonra dikkat edilecek bir diğer nokta ise köpeğin burnunun durumudur. Köpeklerin burnu solunum yollarında herhangi bir sorun varsa kuruma yapar. Bu nedenle köpek alırken köpeklerin burunlarının nemli bir yapıda olmasına dikkat edilmelidir. Burunları çok ıslak olan köpekler de sağlık problemi yaşıyor olabilir. Bundan dolayı sadece burnu hafif ıslak veya nemli olan köpekler tercih edilmelidir.

Köpek alırken, köpeğin vücudunda herhangi bir parazit olup olmadığı iyi gözlemlenmelidir. Köpeklerin parazite sahip olması, onların ishal olmasına neden olur. Köpek alacak olan kişilerin, köpeklerin dışkılarına bakması gerekmektedir. Köpeklerin ishal olup olmadığını kontrol etmek için kuyruğunu kaldırıp anüs bölgesine de bakılabilir. Bu bölgede görülen yumuşak veya etrafa bulaşmış dışkı izleri, köpeğin ishal olduğunu göstermektedir.

Köpek seçerken, köpeklerin yaramaz olmasına da bakılmalıdır. Genelde en sağlıklı köpekler, en çok hareket eden ve etrafına ilgi gösteren köpeklerdir. Hareketsiz köpekler, herhangi bir hastalığa sahip olabilir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla