Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.07.2015, 11:42   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Ahşap Mobilya Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ahşap Mobilya Dekorasyonu Nasıl Yapılır?


Zamanın büyük bölümünün geçtiği ve halk arasında “yuva” diye de tabir edilen evlerin dekorasyonunda sıcak ve samimi bir görünüm sergilemesi oldukça önemlidir. İşte bu görünümün en etkili sağlayıcısı genellikle ahşap malzeme ağırlıklı dekore edilen evler olmaktadır. Bir evi ahşap ağırlıklı olarak doğru dekore edebilmek sadece görünüm açısından değil verdiği psikolojik rahatlık anlamında da olumlu katkı sağlayacaktır. Peki, ahşap mobilya dekorasyonu nasıl yapılır?

Ahşap mobilya dekorasyonu doğru dekore edildiği sürece mekana sıcak ve samimi bir hava katacaktır. Böylece ev halkına da rahat ve keyifli bir ortam sağlayacaktır. Ahşap mobilya dekorasyonunun sağladığı en önemli etki ise yaşanmışlık hissi uyandırmasıdır. Evdeki o samimi hava hemen her yerde bu mobilya dekorasyonu sayesinde rahatlıkla hissedilebilir. Fakat bu dekorasyonunun hangi tarzda ve nasıl olması gerektiği doğru planlanmalıdır. Örneğin salon içerisinde minimalist bir dekorasyon isteniyor ve daha samimi bir hava tercih ediliyorsa açık tonlarda ahşap mobilyalar kullanılması önerilir. Ayrıca bu mobilyaların basit ve sade çizgilere sahip olması oyma veya kakma gibi detaylar bulundurmasına göre daha çok tercih edilir. Koltuklarda da ahşap malzemenin yanına keten, kadife veya pamuklu kumaşlar kullanılarak bu yumuşak havaya olumlu katkı sağlanabilir. Örneğin pastel kremler, kum beji tonlarında ahşap bir salon takımına sütlü kahve tonlarında keten bir kumaştan oturma grubu oldukça uyum sağlayacaktır.

Ancak ahşap dekorasyonlar ile evde daha klasik ve elegant bir hava sağlanmak isteniyorsa tercih koyu renkli masif ahşaplardan yana olmalıdır. Oyma veya kakma motiflere sahip, cilalanmış, süslü detaylar ile bezenmiş, gösterişli ahşap mobilyalar istenilen klasik görünümü sağlayacaktır. Böylesi ahşap dekorasyonunun hakim olduğu mekanlarda ise oturma gruplarında deri gibi zengin ve şık kumaşların kullanılması tercih edilir.

Ahşap mobilya dekorasyonuna hareket katmak için aksesuarlar kullanılması tavsiye edilir. Örneğin sade bir döşemenin hakim olduğu minimalist ahşap dekorasyonlarda bronz ya da bakır malzemeden vazo, çerçeve veya benzeri aksesuarlar kullanılabilirken daha gösterişli ahşap dekorasyonlarında dore veya altın renginde gümüşlükler, avizeler gibi şık aksesuarlar kullanılabilir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla