Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.07.2015, 12:22   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Psikoloji Bölümü Nasıl Kazanılır?

Psikoloji Bölümü Nasıl Kazanılır?


Günümüzde binlerce öğrenci lise bitiminde üniversitelere yerleşebilmek için sınavlara girmektedir. Bu yüzden birçok kimse yoğun bir çalışma geçirmekte, istediği yeri kazanabilmek için emek vermektedir. Unutulmaması gereken her bölümü kazanmak için farklı bir strateji izlenmelidir. Her bölümün öğrencilerden talep ettiği sınavlar farklıdır. Bu yüzden doğru bir hazırlanma geçirmek önemlidir. Psikoloji bölümünü kazanmak da diğer bölümler gibi doğru yollar ile mümkündür. Öncelikle iyi bir çalışma geçirilip, daha sonrasında piskoloji bölümü hangi tür sınavları istiyorsa o sınavlardan gerekli puanları almak gerekmektedir.

Psikoloji bölümü nasıl kazanılır?

Üniversite sınavlarında her öğrencinin mutlak suretle girmesi gereken YGS adı verilen ilk sınav bulunmaktadır. Bu sınav genel hesaplanan puanı en fazla %40 etkileyecek şekilde hesaplamalara dahil edilmektedir. YGS sınavı 160 sorudan oluşan, 160 dakikalık bir sınavdır. Yani her soru başına verilen ortalama 1 dakika bulunmaktadır. YGS sınavında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal bilimler bölümler bulunmaktadır. Her bölümde 40 adet soru bulunmaktadır. Psikoloji bölümünü kazanmak isteyen öğrencilerden hepsinin cevaplanması beklenmektedir. 160 soru içerisindeki her soru psikoloji bölümünü kazanmak isteyen öğrenciler için değerlidir. YGS sınavı daha çok lise 1 müfredatından yapılmaktadır.

YGS sınavında barajı geçmeye hak kazanan öğrenciler LYS adı verilen sınavlara girerler. İşte burda bölümün istediği sınavlara göre tercih yapılmalıdır. Psikoloji bölümü TM-3 puanı üzerinden alım yaptığı için, YGS sınavını geçen öğrencilerin LYS-1 ve LYS-3 sınavlarına girmeleri gerekmektedir. LYS-1 sınavı 50 matematik ve 30 geometriden oluşan toplam 80 adet soru içerirken, LYS-3 sınavı ise 56 edebiyat ve 24 coğrafyadan oluşan toplam 80 soru içerir. Bu iki sınav farklı tarihlerde yapılmaktadır. Psikoloji bölümünü isteyen öğrencilerin iki sınava da girmeleri beklenmektedir.

Bu iki sınavın puanları beraber değerlendirerek ortak bir puan ve sıralama oluşuturulur. Daha sonra öğrenciler istedikleri üniversitenin psikoloji bölümlerine başvuru yapabilirler. Başvuru yaparken alınan puanın yeterli olup olmadığı önceki yıllardaki taban puanlarına bakarak değerlendirilebilir. Böylelikle öğrenci daha mantıklı tercihler yapma fırsatı bulur.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla