Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.07.2015, 12:25   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Sağlık Meslek Lisesine Nasıl Gidilir?

Sağlık Meslek Lisesine Nasıl Gidilir?



Sağlık hayatın temelidir. Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz; değeri kaybedilince anlaşılan büyük bir nimettir. Bir ülkenin sağlık düzeyi o ülkeyi tanımak için oldukça önemlidir. Eğer sağlık düzeyi yüksek bir ülkeyse o ülke için ekonomik olarak olumlu yorum yapabilmemiz mümkündür.

Sağlıkla ilgili olan bilimler ilerledikçe (tıp, fizyoterapi gibi) sağlık sektörüne yapılan yatırımlar da artmaya başlar. Günümüzde sağlık sektöründe çalışmak için üniversite ve lisede bu alana yönelen bir çok öğrenci bulunmaktadır. Örneğin hemşirelik bölümü iş garantisi olan bir bölümdür. Sağlık sektöründeki bu hızlı gelişme sayesinde sağlık meslek liselerinin sayıları artmış durumda. Ayrıca sadece devlet sağlık meslek liseleri değil özel sağlık meslek liseleri de revaçta. Bu nedenle sağlık meslek lisesine gitmek isteyen öğrenciler, sağlıkla ilgili meslek yapmak istiyorlarsa onlar için ileriye dönük oldukça büyük bir fırsat olacaktır. Liseden mezun olduktan sonra üniversitede mesleklerinin lisansını oluştururlarsa oldukça iyi bir meslek hayatı yaşayabilirler.

Sağlık meslek lisesine gitmek isteyen öğrencilerin girmeleri gereken 'TEOG' sınavı bulunmaktadır. Bu sınav bütün ortaokul öğrencilerinin girdiği bir sınavdır. Fen liseleri, Anadolu liseleri gibi bütün liselere bu sınav puanıyla yerleşilmektedir. 'TEOG'dan aldığınız puan ve okuldaki başarı puanınızla toplam puanınız ve sıralamanız oluşur ve bu sıralamaya göre tercih listesi oluşturursunuz. Puanınıza göre uygun bir liseye yerleştirilirsiniz. Sağlık meslek liselerinin her biri farklı puanla öğrenci kabul etmektedir. Bu puan şehirlere ve semtlere göre değişiklik göstermektedir. Okulun kalitesi, öğretmen yapısı gibi faktörler puanı etkilemektedir. Sağlık meslek lisesine gitmek isteyen öğrencinin yapması gereken tek şey istediği lisenin 'taban puanını' almış olması ve tercihini resmi olarak yapmasıdır. Devlet ve özel sağlık meslek liselerinde müfredat aynıdır fakat devlet liselerinin puanları özel liselere göre daha fazladır. Eğer maddi durumunuz iyi ise özel sağlık meslek lisesinde okuyabilirsiniz. Sağlık meslek liselerinden mezun olunca üniversite okumadan alanınızla ilgili iş bulmanız mümkündür lakin üniversiteye gitmeniz durumunda daha kaliteli sağlık kuruluşlarında iş bulabilirsiniz.


Konu Papatya tarafından (25.11.2015 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir. Sebep: resim düzenlendi.
DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla