Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.07.2015, 01:43   #1 (permalink)
KaBuS

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Firefox, Flash'ı Engelliyor!

Firefox, Flash'ı Engelliyor!

Son zamanlarda saldırganların saldırı cephesi haline gelen Flash, Firefox web tarayıcı tarafından otomatik olarak engellenecek. Resmi duyuru da bilgiyi onaylıyor!


Uzun yıllardır hayatımızın bir parçası olan Flash görünen o ki yavaş yavaş da olsa sahneden çekiliyor. Paylaşılan ve gelen çeşitli güncellemelere rağmen çok sayıda güvenlik açığı bulunan Flash, Mozilla'dan yapılan açıklamaya göre Firefox web tarayıcısında otomatik olarak bloklanacak, düzgün bir güncelleme ile açıklar kapatılmadan da durumda değişikliğe gidilmeyecek.

Mozilla'dan Mark Schmidt'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, geliştirici firma olan Adobe söz konusu açıkları kapatma yoluna gitmedikçe Firefox'u karşılarında bulacak. Hacker ve diğer art niyetli sanal saldırganlar için bulunmaz bir nimet olarak görülen Flash güvenlik açıklarının son zamanlarda iyice arttığına dikkat çekilirken, kullanıcıların da bu konuda dikkatli olması gerektiği vurgulandı.



Bu Flash'ın yaşadığı ilk şok da değil. Google bir süre önce yaptığı açıklamayla Chrome adlı web tarayıcısının yeni güncellemeler ile Flash tabanlı reklamları engelleyeceğini, daha doğrusu otomatik olarak oynatmasına izin vermeyeceklerini müjdelemişti.

Bu arada YouTube ise 2015 Ocak ayında yaptığı bir duyuru ile eklentiyi ardında bıraktığını ve HTML5'e geçiş yaptıklarını dile getirdi.

__________________

10.07.201
EVLİ MUTLU ÇOCUKLU
BOŞUNA BAKMAYIN; BiZ SONSUZA DEK
ÇOK MUTLUYUZ


KaBuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla