Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.07.2015, 13:53   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Alligator nedir?

Alligator nedir?

Sürüngenler sınıfının timsahgiller familyasından bir türdür. Kuzey Amerika'nın Florida bölgesinde yaşar. Boyu 5 metre kadardır. En bilinen türü Mississippi alligatorudur (Alligator mississippensis). Uzunluğu 5 metredir. Kuzey Amerika’nın güneyinde yaşar. Tümü yırtıcı hayvanlardır. Her türlü hayvana saldırabilirler. Dişi, 50 kadar yumurta bırakır. Ortalama yaşam süreleri 40 yıl kadardır. Bir zamanlar derisi için yoğun bir biçimde avlanıldığı için sayıları çok azalmıştır. Günümüzde özel çiftliklerde çoğaltılırlar.

Yumurtayla çoğalırlar. Çiftleşmeden sonra dişi, kıyıdaki bir kumlukta açtığı çukur içine kaz yumurtası iriliğinde 50 kadar yumurta yumurtlar. Yumurtaların üzerini kumla örterek yakınlarında nöbet bekler. Ara sıra bu süre üç ayı bulur. Dişi bu sürede hiçbir şey yemediğinden kilo kaybeder. Ara sıra erkek de dişinin yakınına gelir. Ama dişisini beslemeyi akıl edemez. Yavrular, yumurta kabuğunu kırmaya hazır olunca 20 metre kadar uzaklıktan duyulan sesler çıkararak annelerini yardıma çağırırlar. Dişi, kumları açarak yumurtalardan yavruların çıkmasına yardım eder.

İnce derili yavrular büyük bir titizlikle tek tek annenin ağzında su kıyısına taşınır. Bakıma muhtaç yavrular altı ile sekiz haftalık bir süre içinde anne ve baba tarafından dış tehlikelerden büyük bir dikkatle korunur. Yırtıcı kuşlar ve vahşi memeliler aligator yavrularına düşkündür. Yavrular kendilerine bakacak duruma gelince anne ve babalarından uzaklaşarak kendilerine yeni av sahaları ararlar. Büyük aligatorlardan uzak olmak zorundadırlar. Hatta bazen sonraki karşılaşmalarda anne ve babalar yavrularını tanıyamamakta, onlara av gözüyle bakmaktadır. Yavrular, balık yumurtaları, salyangoz ve su böcekleriyle beslenirler.



__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla