Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.07.2015, 10:10   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick KPSS'ye Nasıl Başvurulur?

KPSS'ye Nasıl Başvurulur?


Kamuda kadrolu memur olmak için zorunlu şartlardan biri olan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na başvurmak isteyen adaylar, sınava ilk kez başvuruda bulunuyorsa ÖSYM'nin belirlemiş olduğu başvuru merkezlerine gitmelidir.
Kamu Personeli Seçme Sınavı'na daha önceden başvuruda bulunmuş olan adaylar, internet üzerinden başvuru yapabilmektedirler.

Lisans düzeyindeki öğretim programlarından mezun olup formasyon sahibi veya eğitim fakültesi mezunları öğretmenlik sınavına girebilmektedirler. Eğitim Fakülteleri ve Fen-Edebiyat Fakülteleri'nden formasyon sahibi adaylar üç oturumlu Kamu Personeli Seçme Sınavı'na tabi tutulmaktadır. Öğretmenlik sınavlarının ilki genel kültür ve genel yetenek sınavından oluşmaktadır. Bu sınavın ardından eğitim bilimleri sınavı yapılmakta ve bir hafta sonra da alan bilgisi sınavı yapılmaktadır.

Lisans programlarından mezun olan diğer bölüm mezunları, alan sınavlarına girmediği takdirde sadece genel kültür ve genel yetenek oturumuna katılmaktadır.

Eğitim Bilimler ve Fen - Edebiyat bölümlerinden mezun olan adaylar sınava üç oturumla gireceği için başvuru ücreti diğer adaylara göre daha fazla belirlenmektedir. 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Oturumları başvuru ücreti 120 TL olarak belirlenmişti. Öğretmenlik sınavının dışında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları da alan sınavlarına girmek durumundadır.

Adayların başvuru ücretini ödemesi kadar bilgilerini doğru bir şekilde kodlaması da önemlidir. Adayların, başvuru sürecinde sisteme kaydedilen fotoğrafı ile sınav günündeki dış görünüşü arasında mutlaka benzerlik olmalıdır. Saç şeklini veya dış görünüşünü değiştiren adaylar sınavda yakın zamanda çekilmiş bir fotoğrafı yanında bulundurmalıdır. Sınavdaki kontroller esnasında adayın belge üzerinde bulunan fotoğrafla benzerlik taşıyıp taşımadığına çok dikkat edilmektedir.

Başvuru belgesinde yapılan hatalardan ÖSYM sorumluluk taşımamaktadır. ÖSYM sınav ücretlerini internet veya ATM üzerinden aldığı için dekont gibi bir belge istememektedir. Sınava ilk kez başvuruda bulunan adayların fotoğrafları webcam üzerinden görevli personel tarafından alınmaktadır.

Adayların başvuruda bulunduktan sonra sınav ücretini yatırması oldukça önemlidir. Sınava başvuruda bulunup sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılmaktadır. Aynı şekilde sadece ücreti yatırıp, sistemde başvuruda bulunmayan adaylar da sınava katılamamaktadır.

Sınava başvrudan adaylar, sınav gününde sınav giriş belgelerini ve nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmalıdır. Adayların yanlarında bir adet fotoğraf bulundurması da gereklidir. Sınava başvuru sürecinin tamamlanmasından sonra, adayların sınav bilgileri yine ÖSYM'nin sitesinden ilan edilmektedir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla