Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Açık Öğretim (https://www.forumaski.com/acik-ogretim/)
-   -   Açıköğretim Sınavlarına Nasıl Hazırlanılır? (https://www.forumaski.com/acik-ogretim/161361-acikogretim-sinavlarina-nasil-hazirlanilir.html)

DeRDeST 23.07.2015 09:21

Açıköğretim Sınavlarına Nasıl Hazırlanılır?
 
Açıköğretim Sınavlarına Nasıl Hazırlanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Açıköğretim sınavları değişen sistem ile birlikte dönem bazında uygulamaya geçmiştir. Dönem başında bir vize bir final olmak üzerine yıl içerisinde toplamda 4 kere sınava girilir. Sınavlar test usulü ile yapılır ve çoğu derste çan eğrisi uygulanabilmektedir. Peki bu sınavlara nasıl hazırlanılmalıdır?

Açıköğretim sınavında öncelikle ara sınava önem vermek gerekmektedir. Bu sınava çalışmak için yardımcı kitaplar ve açıköğretimin sunduğu e-portal adı verilen uzaktan eğitim dersleri işe yarayacaktır. Ara sınavda finale göre daha az konu vardır; bu yüzden çalışılacak ünite sayısı azdır. İlk yapılması gereken çalışılacak ünitelerin listesini çıkarmaktır. Burada çok çalışmak yerine düzenli bir disiplin içinde çalışmak bilgilerin daha akılda kalıcı ve kolay öğrenimini sağlamaktadır. Buradaki taktik ise ara sınava gereken önemin verilmesi gerektiğidir. Ara sınav yüzde 30 etkilese bile çok yüksek bir not alındığında finalden yaklaşık 20 veya 30 bile alınsa doğrudan geçilebilir. Konu sayısı da az olduğu için sınava daha konsantre çalışmak ve yüksek alabilmek oldukça mümkündür. Ancak ara sınavdan düşük alıp finalden yüksek alınırsa çan eğrisine kalıp diğer öğrencilerin notlarına bağlı kalmak zorunda kalınabilir.

Hem çalışıp hem okuyan kişiler ise küçük el kitapçıklarını tercih edebilir. Boş zamanlarında elinde bulundurduğu bu kitapçıklar ile otobüste, serviste, öğle aralarında vaktini değerlendirebilir. Açıköğretimde bir başka çalışma taktiği ise geçmiş dönem sınav sorularına bakmak olacaktır. O soruların benzeri ve hatta bazen aynısı bile gelme olasılığı yüksektir. Eski sorulardan bol bol deneme çözmek iyi bir çalışma sağlayacaktır.


Saat: 07:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.