Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Açık Öğretim
facebook bağlan


Aöf 1.Sınıf 1.Dönem Ders Notları UygarLık Tarihi 1

Açık Öğretim kategorisinde açılmış olan Aöf 1.Sınıf 1.Dönem Ders Notları UygarLık Tarihi 1 konusu , ARA DENEME SINAVI III 1.Dinozorların ve ilk memelilerin ortaya çıktığı dönemde tek bir parça olan kıtanın adı aşağıdakilerden hangisidir? A)Antropoidea B)Prosimii C)Laurasia D)Pangea E)Gondwana 2.İnsan yaratıcılığının ilk ürünleri taş aletler ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.09.2013, 13:16   #11 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Aöf 1.Sınıf 1.Dönem Ders Notları UygarLık Tarihi 1



ARA DENEME SINAVI III

1.Dinozorların ve ilk memelilerin ortaya çıktığı dönemde tek bir parça olan kıtanın adı aşağıdakilerden hangisidir?

A)Antropoidea B)Prosimii C)Laurasia D)Pangea E)Gondwana

2.İnsan yaratıcılığının ilk ürünleri taş aletler ilk defa hangi insan türü tarafından yapılmıştır?

A)Homo heidelbergensis B)Homo habilis C)Homo sapiens D)Homo neanderthalensis E)Homo erectus

3.Ölü gömme adetini ilk olarak uygulayan insan türü aşağıdakilerden hangisidir?

A)Homo heidelbergensis B)Homo sapiens C)Homo neanderthalensis D)Homo erectus E)Homo habilis

4.Mezopotamya’da kurulan devletlerden biri olan ve “Kalde Devleri” de denilen devlet aşağıdakilerden hangisidir?

A)Yeni Babil Devleti B)Yeni Assur Devleti C)Elam Devleti D)Eski Assur Devleti
E)Urartu Devleti

5.Aşağıdakilerden hangisi Paleolitik Çağ’ın özelliklerinden biri değildir?

A)Sanatsal faaliyetlerin başlaması B)Ateşin kullanılması C)İnsanların ölülerini gömmesi D)İlk taş aletlerin yapılması E)Tarımın başlaması

6.En eski ateş izlerinin bulunduğu yer aşağıdakilerden hangisidir?

A)Güney Asya B)Anadolu C)Orta Avrupa D)Afrika E)Batı Avrupa

7.Aşağıdaki Çağ sıralamalarından hangisi doğrudur?

A)Paleolitik-Kalkolitik-Mezolitik-Neolitik B)Paleolitik-Mezolitik-Kalkolitik-Neolitik
C)Paleolitik-Mezolitik-Neolitik-Kalkolitik D)Paleolitik-Neolitik-Mezolitik-Kalkolitik
E)Mezolitik-Paleolitik-Neolitik-Kalkolitik

8.Mezopotamya’da çanak çömlek yapımına başlanan çağ aşağıdakilerden hangisidir?

A)Tunç Çağı B)Neolitik Çağ C)Paleolitik Çağ D)Kalkolitik Çağ E)Mezolitik Çağ

9.Akkad Hanedanı’nın kurucusu olan kral aşağıdakilerden hangisidir?

A)I.Salmanassar B)Lugalzaggezi C)Hammurabi D)Urukagina E)I.Sargon

10.Aşağıdaki Eski Mezopotamya kanunlarından hangisi Sümerce yazılmış kanunlardan biri değildir?

A)Hammurabi Kanunu B)Urakagina Kanunu C)Ur-Nammu Kanunu D)Ana-İttuşu Kanunu E)Lipit-İştar Kanunu

11.Aşağıdakilerden hangisi Mısır firavunlarından biri değildir?

A)I.Tutmosis B)Haçepsut C)Naram-Sin D)III.Sesostris E)I.Ramses

12.Eski Mısır Tarihi’nde Eski Krallık Dönemi için aşağıdaki ifadelerden hangisi kullanılır?

A)Papirüsler Çağı B)Mumyalar Çağı C)Tapınaklar Çağı D)Tanrılar Çağı E)Piramitler Çağı

13.Mezopotamya’da İ.Ö.3200’lerde görülen ilk yazılı belgelerin ortaya çıktığı şehir aşağıdakilerden hangisidir?

A)Uruk B)Ur C)Nippur D)Umma E)Lagaş

14.Güneşi tek tanrı olarak kabul ettirmek isteyen ve Eski Mısır’a tektanrıcılığı getirmeye çalışan firavun aşağıdakilerden hangisidir?

A)Tutankamon B)Eknaton C)I.Tutmosis D)II.Ramses E)Amasis

15.Eski Mısırlıların kullandığı hiyeroglif yazıda kullanılan işaretlerin kısaltılması sonucu oluşan yazı tipi aşağıdakilerden hangisidir?

A)Demotik yazı B)Alfabe yazısı C)Hiyeratik yazı D)Kopt yazısı E)Çivi yazısı

16.Veziri İmhotep’e kendisi için “Basamaklı Piramit”olarak bilinen piramidi yaptıran Mısır Firavunu aşağıdakilerden hangisidir?

A)Keops B)II.Ramses C)Kefren D)Mikerinos E)Coser

17.Anadolu’da ateşin ilk kullanımına ilişkin ocak ve odun kalıntılarının bulunduğu Antalya’daki ünlü mağara aşağıdakilerden hangisidir?

A)Küllünunini Mağarası B)Öküzini Mağarası C)Karain Mağarası D)Beldibi Mağarası E)Çarkini Mağarası

18.Eski Assur Ticaret kolonileri Çağ’ında Anadolu’da kurulan büyük Pazar yerlerine verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

A)Kaniş B)Vabartum C)Ortostat D)Karum E)Fibula

19.Aşağıdakilerden hangisi Hitit edebiyatı eserlerinden biri değildir?

A)Telepinu Efsanesi B)Kaybolan Tanrı C)Kumarbi Efsanesi D)İlluyankas Mitosu
E)Adapa Mitosu

20.”Terek” in tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

A)Konut olarak kullanılan çadır
B)Küçükbaş hayvan sürüsüdür
C)Orta Asya’da tarım yapılan arazidir
D)Orta Asya’da Türkler için geçici ev niteliğindeki arabadır
E)Orta Asya’da küçükbaş hayvanların yününden imal edilen bir tür kumaştır

21.Hun Devleti’nin kurucusu aşağıdakilerden hangisidir?

A)Kiok B)Teoman C)Mete D)Chün-Chen E)Ho-han-yet

22.Anadolu’ya yazıyı getiren Anadolu’nun tarihi devirlere girmesini sağlayan halk aşağıdakilerden hangisidir?

A)Babilliler B)Urartular C)Frigler D)Lidyalılar E)Assurlular

23.Urartu Frig ve Lidya krallılarının başkentleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A)Tuşpa-Gordion-Sardis B)Tuşpa-Sardis-Hattuşa C)Sardis-Tuşpa-Gordion
D)Tuşpa-Gordion-Hattuşa E)Gordion-Sardis-Hattuşa

24.Aşağıdakilerden hangisi Hunlar’a çeşitli toplumlar tarafından verilen isimlerden biri değildir?

A)Hsing-nu B)Huna C)Huni D)Hurri E)Hiung-nu

25.Eski Türkler’de genelde devlet yöneticileri için yapılan bazen taş,bazen tahtalarla çevrili mezar odasının üzerine tepe şeklinde toprak yığılması ile oluşturulan mezar türüne ne ad verilir?

A)Balbal B)Kurgan C)Yuğ D)Kotuz E)Börü

26.Minos uygarlığının merkezi neresidir?

A)Batı Anadolu B)Kıbrıs C)Yunanistan D)Girit Adası E)Peloponnes Yarımadası

27.Şehir planlamacılığında,düzgün sokakları dik açı ile kesişen “ızgara plan” ı gerçekleştiren kişi kimdir?

A)Pyhagoras B)Hippodamos C)Thales D)Hipokrat E)Platon

28.Bouleterion’un tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

A)Günümüzdeki meclis binalarıyla aynı işleve sahip kamu yapısıdır
B)Eski Yunan’da gençlerin düşünsel ve bedensel yönden eğitilip,öğrenim gördükleri ve spor etkinliklerinde bulundukları yapıdır
C)Gymnasiumlara bağlı,güreşlerin yapıldığı alandır
D)Koşu yarışlarının yapıldığı alandır
E)Su sarnıcıdır

29.Aşağıdakilerden hangisi Antik Çağ’da dünyanın yedi harikasından biri değildir?

A)Ephesos Artemis Tapınağı B)Rodos Heykeli C)Tac Mahal D)Babil’in Asma Bahçeleri E)Olympia’daki Zeus Heykeli

30.Khiton ve Hymation ne demektir?

A)Eski Yunanların günlük yaşantılarında giydikleri elbiselerin adlarıdır
B)Eski Yunanlıların günlük yaşantılarında kullandıkları bazı yiyecek maddelerinin adlarıdır
C)Eski Yunanlılar’da kullandıkları madeni para tipleridir
D)Eski Yunanlılar’ın kullandıkları madeni para tipleridir
E)Eski Yunanlılar’da görülen yapı tipleridir

1-D 2-B 3-C 4-A 5-E 6-D 7-C 8-B 9-E 10-A 11-C 12-E 13-A 14-B 15-C 16-E 17-C 18-D
19-E 20-D 21-B 22-E 23-A 24-D 25-B 26-D 27-B 28-A 29-C 30-A

__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.2014, 18:55   #12 (permalink)
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Aöf 1.Sınıf 1.Dönem Ders Notları UygarLık Tarihi 1

güzel bilgiler.

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 14
9753, Ada, avengers, By_Zaman, inception, KaRaqiZz, kullanici, Medusa, mehmettugba, Merhaba, midisserdar, Nerrantsoula, Papatya, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 02:21