Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Açık Öğretim
facebook bağlan


Temel Bilgi Teknolojileri Soru ve Cevapları

Açık Öğretim kategorisinde açılmış olan Temel Bilgi Teknolojileri Soru ve Cevapları konusu , Temel Bilgi Teknolojileri Soru ve Cevapları __TEMEL BİLGİLER TEKNOLOJİLERİ__ 1-) Bilgi işlem sürecinin ilk basamağı aşağıdakilerden hangisidir? A) Sıralama B) Sınama C) Erişim D) Kaydetme E) İletme 2-) Toplumsal dönüşüm ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.09.2013, 00:03   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Temel Bilgi Teknolojileri Soru ve Cevapları



Temel Bilgi Teknolojileri Soru ve Cevapları


__TEMEL BİLGİLER TEKNOLOJİLERİ__

1-) Bilgi işlem sürecinin ilk basamağı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sıralama
B) Sınama
C) Erişim
D) Kaydetme
E) İletme

2-) Toplumsal dönüşüm aşamalarının sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde doğru bir şekilde verilmiştir?
A) Avcı toplayıcı - Tarım - Sanayi - Bilgi
B) Avcı toplayıcı - Sanayi – Bilgi - Tarım
C) Tarım - Sanayi – Bilgi – Avcı toplayıcı
D) Avcı toplayıcı - Tarım – Bilgi - Sanayi
E) Sanayi – Tarım - Bilgi – Avcı toplayıcı

3-) İkili sayı sisteminde 1011 sayısının ondalık sayı sistemindeki karşılığı nedir?
A) 15
B) 9
C) 12
D) 6
E) 11

4-) Bir disketin kapasitesi kaç megabayttır?
A) 20
B) 35
C) 076
D) 28
E) 144

5-) Bilgisayar kaynaklarını yöneten birim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yazıcı
B) Fare
C) Klavye
D) Sürücü
E) İşletim sistemi

6-) Aşağıdakilerden hangisi çoklu kullanıcı işletim sistemine örnek teşkil eder?
A) Windows 95
B) Windows 98
C) Macintosh
D) Microsoft
E) Unix

7-) Dosyayı yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak farklı biçimlerde göstermek araç çubuklarını açığa çıkarmak ya da gizlemek gibi ekran görünümünü ayarlamaya ilişkin komutları içeren menü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Düzen
B) Görünüm
C) Pencere
D) Araçlar
E) Yardım

8-)MS Word programında standart araç çubuğunda yer alan disket simgesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
A) Kapat
B) Yazdır
C) Yeni sayfa aç
D) Kaydet
E) Baskı önizleme

9-) Aşağıdaki fonksiyonlardan hangisi =D7+D8+D9+D10+D11+D12 formülünün işlevini görür?
A) =TOPLA(D7;D12)
B) =TOPLA(D7*D12)
C) =TOPLA(D712)
D) =(TOPLA D7+D12)
E) =(TOPLA D712)

10-) Aşağıdaki menülerden hangisi büro yazılımları arasında sayılan Excel programına özgüdür?
A) Dosya
B) Tablo
C) Araçlar
D) Biçim
E) Veri

11-) Günümüz toplumlarında bilgiyi tarif ederken kullanılabilecek en önemli ölçüt hangisidir?
A) Deneyimleri kuşaktan kuşağa aktarabilme yeteneği
B) Zeka ölçütü
C) Alet ve makine yapma ve kullanabilme yeteneği
D) Doğru ile yanlışı ayırt etme özelliği
E) Karar verme sürecindeki rolü

12-) Rassal erişimli belleğin kısa yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) ROM
B) RAM
C) REM
D) CD
E) CPU

13-) Değişik makine birimlerini bilimsel çalışmalarda kullanılan araç-gereçleri ve endüstriyel sistemleri kontrol etmek için kullanılan işletim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tek kullanıcılı-tek görevli işletim sistemi
B) Tek kullanıcılı-çoklu görevli işletim sistemi
C) Çoklu kullanıcı işletim sistemi
D) Gerçek zamanlı işletim sistemi
E) Sanal zamanlı işletim sistemi

14-) Rakamları içeren bilgileri anlamlı parçalara ayırmayı ve düzenlemeyi bu bilgilerle hesaplamalar yapmayı sağlayan ayrıca bu verileri daha iyi yorumlayabilmek için tablo ve grafikler oluşturan program aşağıdakilerden hangisidir?
A) Microsoft World
B) Microsoft Excel
C) Microsoft Acces
D) Microsoft Power Point
E) Microsoft Outlook

15-) Excel programında fonksiyon yapıştır iletişim kutusunda EĞER VE YA DA DEĞİL gibi işlem tablosunda belirli bir koşulun sağlanıp sağlanmadığını denetlemeye yarayan işlevler hangi kategori altında toplanmıştır?
A) Mantıksal
B) Finansal
C) Veri tabanı
D) Metin
E) Matematik ve trigonometri

16-) Aşağıdakilerden hangisi bir büro yazılımı değildir?
A) Kelime işlemciler
B) İşlem tabloları
C) Sunum programları
D) İşletim sistemi
E) Veri tabanı

17-) Bilgisayarda veri ve program dosyalarının saklandığı sabit disk disket ve CD-Rom ortamları aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
A) Veri
B) Alıcı
C) Verici
D) Sistem
E) Sürücü

1 Word kelime işlem programında yaratılan bir belgenin yatay veya dikey görünümde olmasını sağlayan ve kenar boşluklarının ayarlanmasında kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Özelleştir
B) Kenarlıklar ve Gölgelendirme
C) Baskı Önizleme
D) Sayfa Yapısı
E) Yazım ve Dil Bilgisi

19-) Bir MS Word belgesinde oluşturulan metnin seçili alanındaki yazının rengi aşağıdaki araç çubuklarından hangisi ile değiştirilebilir?
A) Standart araç çubuğu
B) Biçimlendirme araç çubuğu

C) Çizim araç çubuğu
D) Resim araç çubuğu
E) Tablo araç çubuğu

20-) Bilgiyi işlemekte kullanılan maddi cihazlar ile kavramsal araçların toplamına ne ad verilir?
A) Bilgi teknolojileri
B) Bilgi birikimi
C) Teknoloji
D) Bilgisayar
E) Bilgi işlem

21-) Programların içinde çalıştığı çerçeveye ne ad verilir?
A) Menü
B) Düğme
C) Gezgin
D) Pencere
E) Klasör

22-) Bir dosya içinde istenen sayfaya bölüme satıra dipnota kaynağa tabloya başlığa veya nesneye kolayca erişmek amacıyla kullanılan ve düzen menüsünde yer alan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Git
B) Değiştir
C) Getir
D) Geri al
E) Eriş

23-) MS Word programındaki ekle menüsü içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
A) Tarih ve Saat
B) Sayfa Numarası
C) Dipnot
D) Resim
E) Paragraf

--------------------------------------------------------------------------------
24-) Bir MS Word belgesi üzerinde çalışırken kesme kopyalama ve yapıştırma işlemleri aşağıdakilerin hangisinden yapılamaz?
A) Düzen menüsünden
B) Klavyeden
C) Standart araç çubuğundan
D) Farenin sağ tuşundan
E) Biçimlendirme araç çubuğundan

25-) =EĞER(C2>=11;”SINAV”;”TEST”)
Bir Excel işlem tablosunda C2 hücresinde 11 değeri yer aldığına göre yukarıdaki formül uygulandığında aktif hücre içine yazılan aşağıdakilerden hangisi olur?
A) 11
B) SINAV
C) 22
D) TEST
E) SINAVTEST

26-) Aşağıdakilerden hangisi Excel işlem tablosunda geçerli bir hücre adıdır?
A) 3D
B) DD
C) DF3
D) 33
E) 3DF

27-) Aşağıdakilerden hangisi büro yazılımlarında sadece çalışılan aktif belgeyi kapatmak için kullanılır?
A) Dosya/Kapat
B) Dosya/Çıkış
C) Düzen/Kapat
D) Düzen/Çıkış
E) Araçlar/Kapat

2
Yukarıdaki simge aşağıdakilerden hangisini temsil eder?
A) Aç
B) Kaydet
C) Baskı önizleme
D) Yazdır
E) Yeni

29-) Metin belgesi içinde işaretli alanı başka bir yere taşımak için klavyede kullanılacak tuşlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) CTRL+X ve CTRL+P
B) CTRL+X ve CTRL+V
C) CTRL+C ve CTRL+V
D) CTRL+C ve CTRL+A
E) CTRL+S ve CTRL+O

--------------------------------------------------------------------------------
30-) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarda elde bilgileri saklamak için kullanılan birimlerden biri değildir?
A) Disket
B) Cd
C) Tarayıcı
D) Dvd
E) Sabit disk

1-) D
2-) A
3-) E
4-) E
5-) E
6-) E
7-) B
8-) D
9-) C
10-) E
11-) E
12-) B
13-) D
14-) B
15-) A
16-) D
17-) E
18-) D
19-) B
20-) A
21-) D
22-) A
23-) E
24-) E
25-) B
26-) C
27-) A
28-) A
29-) B
30-) C

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 26.01.2014, 16:38   #2 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Temel Bilgi Teknolojileri Soru ve Cevapları

1) Bilgiyi işlemek için kullanılan maddi ve kavramsal araçların bütününe verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?



A) Girdi-Çıktı birimleri

B) Bilgisayar ağları

C) Haberleşme araçları

D) Bilgi teknolojileri

E) Bilgisayar



Cevap Cevap-D




2) Büro yazılımlarında bir dosyayı kapatmak için aşağıdaki işlemlerden hangisi uygulanır?



A) Program penceresinin sağ üst köşesindeki (X) işareti tıklanır

B) Dosya penceresinin sağ üst köşesindeki (X) işareti tıklanır

C) Dosya menüsünden çıkış komutuna tıklanır

D) Pencere menüsünden kapat komutu tıklanır

E) Yardım menüsünden kapat komutu seçilir





Cevap Cevap-C

3) Yazılım ilk açıldığında görünmeyen, isteğe bağlı olarak görünür hale getirilebileceklerin listesini gösteren seçenek, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Dosya

B) Araç Çubukları

C) Yazılım

D) Biçim

E) Araçlar





Cevap Cevap-B

4) Aşağıdakilerden hangisi, kelime işlemciler tarafından tanınan en küçük birimdir?



A) Harf

B) Rakam

C) Karakter

D) Kelime

E) Nesne





Cevap Cevap-C



5) Üzerinde metinlerin yazıldığı, şekil çizildiği, grafik, renk ve nesnelerin eklendiği boş sunu ekranına, ne ad verilir?



A) Sunu Penceresi

B) Normal Görünüm

C) Anahat Görünümü

D) Masaüstü

E) Görünüm Penceresi









Cevap Cevap-A

6) Kısayol menüsünde slaytın zemin rengini değiştirmek için kullanılan seçenek, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Arka Plan

B) Slayt Düzeni

C) Slayt Renk Düzeni

D) Tasarım Şablonu

E) Zemin Seçeneği



Sorunun cevabı A şıkkıdır.





Cevap Cevap-A

7) Aşağıdakilerden hangisi, vektör tabanlı görsel yaratmaya yarayan çizim programlarından biri değildir?



A) Corel Draw

B) Windows

C) Autocad

D) Adobe illustration

E) Macromedia Freehtand





Cevap Cevap-B





Aşağıdakilerden hangisi, bir unsura ait verilerin bir araya getirilmesine verilen isimdir?



A) Hücre

B) Raporlama

C) Derleme

D) Tasarım

E) Kayıt







Cevap Cevap-E





9) Kayıtların bir araya gelmesiyle, aşağıdakilerden hangisi oluşur?



A) Tablo

B) Resim

C) Hücre

D) Alan

E) Ekran



Sorunun cevabı A şıkkıdır.





Cevap Cevap-A

10) Sorgu sonuçlarını düzenlemek için yardımcı olacak seçenek, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Sorgular

B) Notlar

C) Formlar

D) Makrolar

E) Raporlama



Sorunun cevabı E şıkkıdır.





Cevap Cevap-E

11) Herhangi bir bilgisayara bağlı olan ve kullanıcıların kullandıkları kapasite aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilmektedir?



A) Bilgisayar Kaynağı

B) Bilgisayar Ağı

C) Bilgisayar Kaynak Sağlayıcısı

D) Yönlendirici

E) Ağ İşletim Sistemi









Cevap Cevap-A

12) Aşağıdakilerden hangisi, bir geniş alan ağında bütün haberleşmenin toplandığı merkezdir?



A) Yönlendirici

B) Omurga

C) Geniş Alan Ağı

D) Ağ Topolojisi

E) Ağ İşletim Sistemi







Cevap Cevap-B





13) Ağa bağlı bilgisayarların birbiriyle haberleşmekte kullandıkları dil aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilmektedir?



A) Ağ Protokolleri

B) Internet Protokolleri

C) FTP

D) IP

E) Hiper Metin Dosyası





Cevap Cevap-A

14) COM türü alan adı, aşağıdakilerden hangisini gösterir?



A) Eğitim Kurumu

B) Ticari Kuruluş

C) Vakıf Kuruluşu

D) Devlet Kurumu

E) Askeri Kurum





Cevap Cevap-B



15) Bir başka bilgisayarda kullanıcıların erişimine ücretsiz ya da düşük bir ücret karşılığı sunulan yazılımların kişilerin bilgisayarlarına transfer edilebilmesi için yararlanılan arayüz, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Dosya Transfer Protokolü

B) IP Protokolü

C) Ağ Protokolü

D) İletişim Ağı

E) Yönlendirci



Cevap Cevap-A

16) Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları İnternet sayfalarındaki bilgiler, aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?



A) Tablo

B) Sabit İçerikli

C) Değişken İçerikli

D) Canlı Görüntü

E) Sayısal Bilgi



Sorunun cevabı C şıkkıdır.









Cevap Cevap-C



17) Bir bilgisayar programının adımlarını gösteren şema, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Program Akış Şeması

B) Akış Şeması

C) Sistem Akış Şeması

D) Veri Akış Şeması

E) Döngü Şeması





Cevap Cevap-A





18) Aşağıdakilerden hangisi, sistem analizinin aşamalarından biri değildir?



A) Ön Araştırma

B) Sistem Analizi

C) Sistem Tasarımı

D) Sistem Geliştirme

E) Sistem Denetimi



Cevap Cevap-E



19) Aşağıdakilerden hangisi, işlem sürecindeki aşamalardan biri değildir?



A) Kaydetme

B) Sınama

C) Sıralama

D) Veri toplama

E) Hesaplama



Cevap Cevap-D

20) Kullanıcının erişemediği, müdahale edemediği bellek türü aşağıdakilerden hangisidir?



A) Ram Bellek

B) CD

C) Yardımcı Bellek

D) Rom Bellek

E) Sabit Disk





Cevap Cevap-D

21) Girilen veriler üzerinde işlem yapan bilgisayar birimi aşağıdakilerden hangisidir?



A) İşlemci

B) Ana Bellek

C) Ram

D) Rom

E) Yardımcı Bellek





Cevap Cevap-A

22) Aşağıdakilerden hangisi, programcılarla aynı işi yapan benzer programlar geliştirme zorunluluğundan kurtaran yazılımlara verilen isimdir?



A) Programlama Dilleri

B) Derleyici

C) Yorumlayıcı Diller

D) Yüksek Düzeyli Diller

E) Birleştirici Diller





Cevap Cevap-E



23) Aşağıdakilerden hangisi, kontrol ettikleri bilgisayar türlerine ve destekledikleri uygulama türlerine göre, işletim sistemlerinden biri değildir?



A) Gerçek Zamanlı İşletim Sistem

B) Tek Kullanıcı – Tek Görev

C) Çoklu Kullanıcı – Tek Görev

D) Tek Kullanıcı – Çoklu Görev

E) Çoklu Kullanıcı



Cevap Cevap-C



24) Herhangi bir yazılımı açmak için öncelikle, aşağıdaki düğmelerden hangisi tıklanır?



A) Program

B) Başlat

C) Yazılım

D) Dosya

E) Çıkış



Cevap Cevap-B

25) Tümünü seç komutu için kullanılacak kısayol, aşağıdaiklerden hangisidir?



A) Ctrl + N

B) Ctrl + A

C) Ctrl + O

D) Ctrl + S

E) F7



Cevap Cevap-B

26) Aşağıdakilerden hangisi, kelime işlemcilerin kolaylaştırıcı görevlerinden biri değildir?



A) Metin Yaratmak

B) Metin Silmek

C) Düzeltme Yapmak

D) Biçimlendirme Yapmak

E) Saklama Yapmak


Cevap Cevap-C

27) Metni yazarken, satır sonlarında kelimelerin bölünmesine izin verilip verilmeyeceğini belirlemeye yardımcı olan he-celeme iletişim kutusunun ortaya çıkmasını sağlayan komut, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Ekle

B) Sil

C) Heceleme

D) Dili ayarla

E) Sözcük sayımı



Cevap Cevap-A



28) Aşağıdakilerden hangisi, kişisel bilgisayarlarda kullanılan işlem tablolarından biri değildir?



A) Excel

B) Corel Quattro

C) WordArt

D) Lotus

E) Visicalc



Cevap Cevap-C

29) Aşağıdakilerden hangisi, başlangıç iletişim kutusunda yer almaz?



A) Akıllı İçerik Sihirbazı

B) Tasarım Şablonu

C) Artan Sıralama

D) Boş Sunu

E) Varolan Sunu



Cevap Cevap-C

30) Notlar ve slayt bölümlerini küçülterek, anahat bölümünü daha geniş şekilde ekrana yansıtan, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Notlar Bölümü

B) Slayt Görünümü

C) Anahat Görünümü

D) Slayt Sıralayıcısı Görünümü

E) Tasarım Şablonu







Cevap Cevap-B

31) Asıl slaytta düzenlenen bir metin için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?



A) Sadece ilk slaytta görünür

B) Otomatik efekt eklenir

C) Sadece ilk slayttan ulaşılır

D) Tüm slaytlarda görünür

E) Yazı rengi sabittir









Cevap Cevap-D

32) Aşağıdakilerden hangisi, piksel tabanlı görsel dosyaların uzantılarından biri değildir?



A) BMP

B) GIF

C) EXE

D) JPG

E) PSD



Cevap Cevap-C

33) Paint ne tür bir programdır?



A) Piksel Tabanlı

B) Vektör Tabanlı

C) Fotoğraf Tabanlı

D) Çizim Programı

E) Görsel Program


Cevap Cevap-A

34) Aşağıdakilerden hangisi, paint'e özgü bir menüdür?



A) Renkler

B) Biçim

C) Resim

D) Ekle

E) Düzen


Cevap Cevap-C

35) Aşağıdakilerden hangisi, belirli bir amaca ulaşabilmek için gereken ve birbiriyle ilişkili tabloların tamamına verilen isimdir?



A) Veri Tabanı

B) Veri Yolu

C) Databank

D) CD

E) DVD


Cevap Cevap-A



36) Bir veri tabanı tasarımında dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biri, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Veri tabanı birden çok tablodan meydana gelmelidir

B) Veri tabanındaki her tabloda en az birincil anahtar olmalıdır

C) Her tabloda aynı alanlar yer almalıdır

D) Veri tekrarları en aza indirgenmelidir

E) Uzman olmayan kullanıcılar bile her istedikleri sorguyu yapabilmelidir




Cevap Cevap-E



37) Veri tabanlarını kullanırken veriler, sayısal değerlerin yanında alfabetik karakterler de içeriyorsa, aşağıdaki seçeneklerden hangisi seçilir?



A) Sayı

B) Tablo

C) Simge

D) Arka plan

E) Metin




Cevap Cevap-E

38) Aşağıdakilerden hangisi, birbirlerine bağlı ve birbirleri arasında metin, ses, sabit ve hareketli görüntü aktarımı yapabilen bilgisayarların oluşturduğu yapıdır?



A) İletim Ortamı

B) Bilgisayar Ağı

C) Bilgisayar Kaynağı

D) Ağ Kaynak Sağlayıcısı

E) Yönlendirici




Cevap Cevap-B

39) Uzun mesafeler arasında çok yüksek hızda iletişime izin veren kablolar, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Bakır kablo

B) Tel kablo

C) Fiberoptik kablo

D) Ağ kablo

E) Nikel Kablo





Cevap Cevap-C

40) Aşağıdakilerden hangisi, yerel alan ağların bağlantı noktalarının, geniş alan ağlarında tek bir merkezde toplandığı yerdir?



A) Ağ Omurgası

B) Geniş Alan Ağı

C) Yerel Alan Ağı

D) Ağ Topolojisi

E) Alt Ağ





Cevap Cevap-A

41) Bir bilgisayardan diğerine gönderilecek iletiyi, ağ üzerinde gönderilebilecek uzunlukta küçük paketlere bölen, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Alan Adları

B) IP Numaraları

C) TCP Protokolü

D) Ağ Protokolü

E) İletişim Ağı



Cevap Cevap-C

42) Aşağıdakilerden hangisi, internet sunucularından biri değildir?



A) WWW

B) FTP

C) Güvenlik Sunucusu

D) DNS Sunucusu

E) IP Sunucusu


Cevap Cevap-E

43) İnternet'e bağlı, değişik işletim sistemleri kurulu bilgisayarlar arasında dosya değişimini sağlayan, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Ağ Sunucusu

B) Ftp Sunucusu

C) Ağ Anahtarı

D) Topoloji

E) Modem





Cevap Cevap-B

44) Belirli bir konu ile ilgili gelen tüm mesajların grup içinde yer alan tüm katılımcılara dağıtılması temeline dayanan haberleşme türü, aşağıdakilerden hangisidir?





A) Haber Grupları

B) E - Liste

C) Dağıtım Listesi

D) Tartışma Listesi

E) Sohbet Yazılımı




Cevap Cevap-B

45) Aşağıdakilerden hangisi, iki ya da daha fazla kullanıcının farklı anlarda birbiri ile bilgisayar ağı üzerinden haberleşmesini sağlar?



A) E - posta

B) Modem

C) ICQ

D) Ağ sunucusu

E) Veri yolu


Cevap Cevap-A

46) Başka bir bölgede bulunan bilgisayarı sanki yanında imiş gibi kullanmayı sağlayan problem, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Yönlendirici

B) İnternet

C) Telnet

D) Arama motorları

E) Web rehberleri


Cevap Cevap-C

47) Bir bilgisayar programının adımlarını gösteren şema, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Program Akış Şeması

B) Akış Şeması

C) Sistem Akış Şeması

D) Veri Akış Şeması

E) Döngü Şeması



Sorunun cevabı A şıkkıdır.



Cevap Cevap-A

48) Aşağıdakilerden hangisi, yönetim fonksiyonlarından biri değildir?



A) Planlama

B) Örgütleme

C) Yürütme

D) Denetleme

E) Üretim



Cevap Cevap-E

49) Sistem analizi ve sistem tasarımındaki son aşama, aşağıdakilerden hangisidir?



A) Sistem Analizi

B) Sistem Tasarımı

C) Sistem Geliştirme

D) Sistemin Bakımı Ve Güncellenmesi

E) Geliştirilen Sistemin Uygulamaya Konulması



Cevap Cevap-D

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 6
-X-, By_Zaman, DeNiZ, mikycey, ozaangunes, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 10:35