Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Açık Öğretim
facebook bağlan


Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavları Ünite 6

Açık Öğretim kategorisinde açılmış olan Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavları Ünite 6 konusu , Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavları Ünite 6 davranış bilimlerine giriş ünite test ve cevapları - aöf sosyoloji dersleri 1. Aşağıdakilerden hangisi yığın tanımına uygun değildir? a. Otobüs durağında bekleyen yolcular ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.12.2013, 04:14   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavları Ünite 6



Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavları Ünite 6

davranış bilimlerine giriş ünite test ve cevapları - aöf sosyoloji dersleri

1. Aşağıdakilerden hangisi yığın tanımına uygun değildir?
a. Otobüs durağında bekleyen yolcular
b. Sinema salonundaki izleyiciler
c. Konser salonundaki dinleyiciler
d. Bankada işlem sırası bekleyenler
e. Bir öğrenci kulübüne üye öğrenciler
2. Aşağıdakilerden hangisi ikincil gruba bir örnektir?
a. Aile
b. Arkadaşlar
c. Akrabalar
d. Hısımlar
e. Sendikalar
3. Grubu başarıya götüren, önemli kişilik özellikleri olan ve diğerlerini etkileme gücü olan kişiye ne ad verilir?
a. Lider
b. Yönetici
c. Otoriter
d. Başkan
e. Sözcü
4. Aşağıdakilerden hangisi elektronik etkileşim gruplarının özelliklerinden biri değildir?
a. Yeni arkadaşlar bulmayı kolaylaştırması
b. Her konuda bilgi alışverişinde bulunulması
c. İlişkilerde süreklilik
d. Sürekli yeni üyeler bulma çabasında olunması
e. İnsanları toplumdan izole etmesi
5. Aşağıdakilerden hangisi birincil gruba bir örnektir?
a. Arkadaş grupları
b. Siyasi gruplar
c. Meslek grupları
d. Sendikalar
e. Yönetici gruplar
6. Yüz yüze ilişkilerin, yardımlaşma, dostluk ve sevgi bağlarının yüksek olduğu grup türü aşağıdakilerden hangisidir?
a. Birincil grup
b. İkincil grup
c. Elektronik etkileşim grubu
d. Referans grubu
e. Dış grup
7. Aşağıdakilerden hangisi bir grubun üyeliğini paylaşan insanlar arasında söz konusu değildir?
a. Birliktelik duygusu
b. Ortak amaçlar
c. Kolektif normlar
d. Paylaşılan yükümlülük
e. Kişiye özel haklar
8. Aşağıdakilerden hangisi grup tanımına uygundur?
a. Otobüs durağındaki kişiler
b. Sinemadaki seyirciler
c. Karşıdan karşıya geçen yayalar
d. Markette kasada sıra bekleyen müşteriler
e. Okul çeteleri
9. Aşağıdakilerden hangisi ikincil grupların özelliklerinden biri değildir?
a. Özellikle sanayileşmiş toplumlarda görülmesi
b. Kültürel farklılaşma ve işbölümünün yaygınlaşması sonucu çoğalması
c. Grup üyeleri üyelik ve bizlik duygusuna sahip olması
d. Üyelerin birtakım toplumsal görevleri yerine getirmelerinin daha önemli olması
e. Büyük çaplı, resmi gruplar olması
10. İç ve dış grup ayrımı kim tarafından ileri sürülmüştür?
a. H. Hyman
b. G. Simmel
c. C.H. Coolye
d. W.G. Sumner
e. R. Metron
11. Bireyin davranışları ve kendini değerlendirmede örnek aldığı gruplara ne ad verilir?
a. İkincil grup
b. Referans grup
c. İç grup
d. Dış grup
e. Birincil grup
12. Küçük gruplardaki iletişimi anlamada etkileşim süreç analizi (İPA) tekniği kim tarafından kullanılmıştır?
a. E. Durkheim
b. C.H. Cooley
c. R. Metron
d. M. Weber
e. R. Bales
13. Belirli bir kararda herkesin onayını almaya fikirlerini sormaya çalışan lider tipi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Otoriter
b. Demokratik
c. Karizmatik
d. Bırakınız yapsıncı
e. Yönetici

14. Emir veren her şeyi ben bilirim diyen ve astlarıyla arasında mesafe koyan lider tipine ne ad verilir?
a. Demokratik
b. Otoriter
c. Bırakınız yapsıncı
d. Araçsal
e. Etkileyici
15. Grup içindeki etkileşimi belirleyen çok önemli faktör aşağıdakilerden hangisidir?
a. Liderlik
b. Büyüklük veya genişlik
c. Normlar
d. Yapı
e. Süreçler
16. Aşağıdakilerden hangisi birincil gruba örnek değildir?
a. Aile
b. Akrabalık
c. Arkadaşlık
d. Hısımlık
e. Meslektaşlık
17. Elektronik iletişim gruplarının en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
a. Üyelerin birbirlerini görmeden bilgisayarla iletişim kurması
b. İlişkilerindeki üyelik duygusu
c. Yeni dostlar bulmayı kolaylaştırması
d. Birbirine olan bağlılıkları
e. Her konuda bilgi alışverişi yapmaları
18. Üyeleri arasında belli ilişkiler bulunan ve her üyenin grubun varlığını bilinçli olarak fark ettiği iki yada daha çok üyeden kurulu nispeten sürekli bir insan topluluğuna ne ad verilir?
a. Sınıf
b. Grup
c. Organizasyon
d. Çevre
e. Aile
19. Birbirleriyle bir ilişkide bulunmayan ancak geçici bir nedenle yer işgal eden iki veya daha çok sayıdaki insandan oluşan topluma ne ad verilir?
a. Grup
b. Kategori
c. Yığın
d. Toplum
e. Sistem
20. Benzer veya ortak sosyal özelikleri olan insanlardan oluşan gruba ne ad verilir?
a. Yığın
b. Kategori
c. Sınıf
d. Grup
e. Topluluk
21. Referans grup kavramını ortaya atan düşünür kimdir?
a. C.H. Cooley
b. W. G. Sumner
c. Herbert Hyman
d. M. Weber
e. E. Durkheim
22. Aşağıdakilerden hangisi ikincil grubun özelliklerinden biri değildir?
a. Yüz yüze ilişkilerin yoğun olduğu gruplar olmaları
b. Üyelerin birbirine yasa ve yönetmeliklerle bağlı olmaları
c. Üyelerin belirli çıkışlar için bir araya gelmeleri
d. Büyük çaplı resmi gruplar olmaları
e. Endüstriyel toplumların ürünü olmaları
23. Grup üyeleri arasındaki uyum ve dayanışmayı arttırarak; moral ve motivasyon sağlayan lider aşağıdakilerden hangisidir?
a. Araçsal lider
b. Demokratik lider
c. Liberal lider
d. Etkileyici “açıklayıcı” lider
e. Otoriter lider
24.Grupları bireyle toplum arasında oluşan bir tampon olarak niteleyen sosyolog kimdir?
a. E. Durkheim
b. C. H. Cooley
c. W. G. Sumner
d. R. Metron
e. M. Weber
25. Aşağıdakilerden hangisi ikincil grup arasında yer almaz?
a. Aile
b. Hapishaneler
c. Okullar
d. Dernekler
e. Silahlı kuvvetler
26. Aşağıdakilerden hangisi grup türlerinden değildir?
a. Birincil grup
b. Çevre grup
c. İkincil grup
d. İç grup
e. Referans grup

27. İki kişiden oluşan en küçük gruba ne ad verilir?
a. Klan
b. Kavim
c. Partner
d. Dyad
e. Triad
28. Grubu amaçları doğrultusunda başarıya götüren liderlere ne ad verilir?
a. Demokratik lider
b. Otoriter lider
c. Karizmatik lider
d. Etkileyici lider
e. Araçsal lider
29. Birincil ve ikincil ayrımını yapan düşünür kimdir?
a. C. H. Cooley
b. G. Sumner
c. Herbert Hyman
d. E. Durkheim
e. R. Metron
30. Sosyolojide küçük grup kavramını aşağıdakilerden hangisi ifade eder?
a. Birlik duygusuna sahip olmayan grup
b. Bireyin davranışlarını değerlendirmek için örnek aldığı bir grup
c. Davranış değerlerinin öğrenildiği grup
d. Etnosentrik duyguları pekiştiren grup
e. Yüz yüze ilişkilerin olduğu grup
31. Sorunlarla bilinçli olarak değil, tesadüfi yollarla ilgilenen ve çözümlemeye çalışan lider tipi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Demokratik lider
b. Otoriter lider
c. Bırakınız yapsıncı lider
d. Araçsal lider
e. Açıklayıcı lider
32. Acil karar verilmesi gereken durumlarda en etkili olan lider tipi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Demokratik lider
b. Araçsal lider
c. Açıklayıcı lider
d. Diktatör lider
e. Otoriter lider
33. Bizlik duygusuna sahip olduğumuz ve bizi diğer gruplardan ayıran belirgin özelliklerimizin olduğu grup kavramı ve bu tanımı yapan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?
a. Referans grup – H.Hayman
b. Elektronik etkileşim grupları – C.H.Cooley
c. İç grup – R.Merton
d. Referans grup – W.G.Sumner
e. İç grup – W.G.Sumner
34. Aşağıda verilen sosyolog kavram eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
a. Sumner – İç Grup,dış grup
b. Durkheim – birincil grup,ikincil grup
c. Simmel – küçük gruplar
d. Hyman – referans grup
e. Bales – etkileşim süreç analizi
35. Aşağıdakilerden hangisi birincil grupların bir özelliğidir?
a. Büyük çaplı gruplardır
b. Sadece sanayileşmiş toplumlarda görülür
c. Grup üyeleri üyelik ve bizlik duygusuna sahiptir
d. Yüz yüze ilişkiler çok kısıtlıdır
e. Kültürel farklılaşma ve işbölümünün yaygınlaşması sonucu çoğalır
36. Aşağıdakilerden hangisi bir grup olma özelliği taşır?
a. Sinemadaki seyirciler
b. Alt geçidi kullanan yayalar
c. Proje geliştirme ekibi çalışanları
d. Tren istasyonundaki yolcular
e. Taşıt vergisi ödeyen kişiler
37. Aşağıdakilerden hangisi ikincil ilişkilere ait bir özellik değildir?
a. Kuralların genellikle yazılı olması
b. Ast üst ilişkilerine dayalı olması
c. Yüz yüze ilişkilerin kısıtlı olması
d. Üye sayısının göreceli olarak fazla olması
e. Duygusallığın ön planda olması

CEVAP ANAHTARI (ÜNİTE-6)

1. e
2. e
3. a
4. e
5. a
6. a
7. c
8. e
9. c
10. d
11. b
12. e
13. b
14. b
15. b
16. e
17. a
18. b
19. c
20. b
21. c
22. a
23. d
24. a
25. a
26. b
27. d
28. e
29. a
30. e
31. c
32. e
33. e
34. b
35. c
36. c


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
KaRaqiZz, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 04:22