Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Android (https://www.forumaski.com/android/)
-   -   Android 6.0 Neler Getirecek? (https://www.forumaski.com/android/154698-android-6-0-neler-getirecek.html)

DeRDeST 26.05.2015 12:17

Android 6.0 Neler Getirecek?
 
Android 6.0 Neler Getirecek?

Google'ın mobil işletim sistemi Android, yeni güncelleme Android 6.0 "M" ile bu güne kadar görmezden gelinen RAM optimizasyonuna yeni bir soluk getirecek.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

28-29 Mayıs tarihlerinde San Francisco Moscone Center West'te gerçekleşecek olan Google I/O yani Google Geliştiriciler Konferansı büyük yeniliklere sahne olacak gibi görünüyor.

Google'ın özellikle Nexus cihazları ile ilgili planının masaya yatırılması ve "uygun fiyatlı Saf Android deneyimi yaşatmasından" nasıl olup da "en pahalı amiral gemisini yapalım noktasına" gelindiği ve şirketin bu noktada strateji değişikliği yapıp yapmayacağını göreceğiz.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Android M Bize Neler Sunacak?
Google'ın her yıl olduğu gibi bu etkinlikte de yeni Android sürümünü tanıtması bekleniyor. Henüz tüm Android ekosistemi içinde %9'luk bir cihazın Android 5.0 güncellemesi, yine tüm Android ekosistemi içinde sadece %0,3'lük bir cihazın Android 5.1.1 güncellemesi alabildiği düşünüldüğünde gerçekten "yeni bir Android sürümüne ihtiyaç var mı" bunu siz okurlarımızın takdirine bırakıyoruz.

Tanıtılması muhtemel Android 6.0 yani Android Macadamia Nut Cookie(MNC) ile 18 ay olan Nexus cihazların güncelleme desteği 36 aya çıkacak. Bunun yanında en önemli değişiklik ise Google'ın bu güne kadar pek uğraşmadığı "Pil ve RAM Optimizasyonu" konusunda olacak.

3 GB sistem belleği kullanan Android telefonların sadece 1,8 GB RAM kullanabilmesinden sanırız Google da rahatsızlık duymaya başladı. Yeni Android sürümü Macadamia Nut Cookie(MNC) ile Google hem üreticilerin hem de tüketicilerin yüzünü güldürecek gibi görünüyor.

Yazan: Volkan Manav
Kaynak: ShiftDelete.Net

mayaaaaa 08.01.2016 11:14

Cevap: Android 6.0 Neler Getirecek?
 
Kitkat veya lolipop ta halen bazı uygulamalarla ilgili çökme yaşanıyor.
bunda olmasın da artık.

Groach 24.01.2016 00:02

Cevap: Android 6.0 Neler Getirecek?
 
Android 6.0 marshmallow değil miydi? Ve sadece bunları getirmeyecek, uygulama izinlerini değiştirme, parmak izi tarayıcıyı kendinde bulunduracak önceden firmalar kendileri kendi sürücülerini falan yüklerlerdi artık ihtiyaç kalmayacak. Doze mode gelecek, hani sonyde olan stamina moda benzer. Falan da filan böyle az şey getirmiyor yani.


Saat: 12:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.