Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anketler (https://www.forumaski.com/anketler/)
-   -   Rap Müziğe Bakış Tarzınız? (https://www.forumaski.com/anketler/62203-rap-muzige-bakis-tarziniz.html)

Jaqen 24.10.2013 19:35

Rap Müziğe Bakış Tarzınız?
 
Rap Müziğe Bakış Tarzınız?


Rap müziğe bakış açınızı merak ediyorum, rap müzik sizin gözünüzde ne anlama geliyor? Rap hakkında ne düşünüyorsunuz.

FeCr 25.10.2013 10:58

Cevap: Rap Müziğe Bakış Tarzınız?
 
Sevmem,dinlemem..ama
Var ise birilerine hitap ediyor,birileri o müzikte kendini buluyor ve kendinden birşeyler katıyor.Ben hoşuma giden diğer müziklerden ne anlıyorsam,bu müziği dinleyenler de aynı şeyleri anlıyorlar.
Hayata,insanlara,neden ve nasıllara değişik bir açıdan bakmayı sevenlerin müziği diyebilirim.
Dinlemem lakin dinleyeni kınayamam.Her insan kendi ruh haline en yakın olanı seçer,kimi rap kimi arabesk.
İçinde güzel sözler sarfedildiği gibi argoya da kapıları açık bir müzik türü..ki tahammülüm yok.Yaşamın içinden cümleler..peki 'küfür ya da argo yaşamın içinde değil mi ki müzikte de olmasın?'sorusu sorulabilir pekala.Müziği birazda,içinde olduklarımızdan uzaklaşmak için dinliyoruz diyerek şahsıma ve bana katılanlara özel bir cevap verebilirim.
Argodan,küfürden budandığı takdirde söylenmesi de dinlemesi de gayet güzel olur diye düşünüyorum..ama o zaman da rap olarak kalır mı?bilmem.

ira 25.10.2013 11:31

Cevap: Rap Müziğe Bakış Tarzınız?
 
Dinlerimde.. Bi yaştan sonra almıyor kafa.

Jaqen 25.10.2013 12:59

Sancak
 
Küfürsüz rap mi istiyorsun? İlk örnek, ben sana daha binlerce parça bulabilirim içinde küfür olmayan ve çok sağlam parçalar. Ama sen o adamın anlatmak istediklerini anlar mısın bilemem. (Takipçisi olmadığın için anlamazsın diyorum) Rap müziğin amacı zaten isyan etmek bir şeyleri eleştirmek değil mi? Sen birilerine sinirlenince de canım cicim diyemezsin. O yüzden rap müzikte küfür beklememek argo kelime beklememek biraz da saçma olur. Rap de küfür varsa pop müzik de de resmen *** içerikli klipler var ama göze batan rap müzik de ki küfürler oluyor. Biraz daha geniş bakalım olaylara.





yaşarken ben içimde bir ceset yarattım
çabalarım boş gezenin hep gözüne battı
şimdi bende boş gezenin kendisiyim artı
dinle diye yapılmadı nice böyle şarkı

Jaqen 25.10.2013 13:00

Cevap: Rap Müziğe Bakış Tarzınız?
 
Alıntı:

ira Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 285972)
Dinlerimde.. Bi yaştan sonra almıyor kafa.

Melankoliye sar basit ve her yaşa gider. :D

FeCr 25.10.2013 13:12

Cevap: Rap Müziğe Bakış Tarzınız?
 
Rap hakkında açıklama yaparken bile neredeyse küfreder gibisiniz,sadece fikirlerimi yazdığım halde,incitici bir kelime kullanmamaya özen gösterdiğim halde karşılığında böyle bir üslup kullanıyorsunuz.
Siz konunun içindesiniz..ben değil.Küfürsüz rap bulmakla neyi ispet etmeye kalkıştığınızı anlamadım.''Rap müziğin amacı zaten isyan etmek bir şeyleri eleştirmek değil mi? Sen birilerine sinirlenince de canım cicim diyemezsin. O yüzden rap müzikte küfür beklememek argo kelime beklememek biraz da saçma olur.''deyip küfürsüz rap müziği örneklendirmesi,kendi içinde tezat oluşturur.Söz konusu dediğiniz üzre isyan ise..
Pop,slow,klasik,alaturka müziklerden bahsetseydik onlar hakkında ki fikirlerimi de beyan ederdim.Pop kliplerinde ki sahneler hakkında detaylı sentez yapmamızı gerektirecek bir konu olursa orada da konuşurum..
Siz rap hakkındaki fikirlerimizi sormuyorsunuz,rap hakkındaki kötü izlenimi ortadan kaldırıp,önce rapın haklı gerekliliğini ortaya koymaya çalışıyor,sonra da bizi de rap 'çı' olmaya davet ediyorsunuz.
Anladığım kadarıyla isyan,sizde bir karakter haline dönüşmüş..yazılarınızdan bunu anlıyorum,yanlış anladımsa affola..ama üslubunuz çok sert(kaba denilebilecek kadar)

Jaqen 25.10.2013 13:46

Cevap: Rap Müziğe Bakış Tarzınız?
 
Üstte demişsin, içinde bulunduklarımız dan uzaklaşmak için müzik dinleriz diye bi nevi içinde küfür olmayan rap parça olmaz demişsin ben sana sadece bunun örneğini verdim. Ve rap müzik zaten içinde bir kaç tarz halinde bölünmüş durumda küfürsüz & küfürlü olarak değil ama.

Ve ben kimseyi rap müziğe davet etmiyorum, sadece yanlış gördüğüm şeyler hakkında fikrimi söylüyorum nasıl senin bu konuya yorum yapma hakkın varsa benim de senin yaptığın yoruma bir cevap verme hakkım var.

Üslubuma gelince, daha düzgün nasıl konuşulur bilmiyorum.

FeCr 25.10.2013 13:54

Cevap: Rap Müziğe Bakış Tarzınız?
 
İleride daha iyi anlaşacağımızı ümit ediyorum..bu farklılığın altında,farklı bir güzelliğin olduğuna inanıyorum.
Hayırlısı..

eXtreme 25.10.2013 16:01

Cevap: Rap Müziğe Bakış Tarzınız?
 
Sago dinlerim arada onun dışında pek tarzım değil.. Günümüzde dinleyici kitlesi yüksek olan bir müzik dalı olduğu aşikar.

Cookie 25.10.2013 16:04

Cevap: Rap Müziğe Bakış Tarzınız?
 
Hareketli, küfür içermeden eleştiri yapıp, düşündürebilen rapi severim. Dinlerim de. Fakat işin içine küfür yada ağır eleştiri girince işin tadı tuzu kaçıyor. Asla sevmediğim tarzı da bu Sagopa Kajmer ve o tarzda ki diğer adamlar, çok gereksiz biri bence, hiç bir katkısı olduğunu düşünmüyorum rap adına.


Saat: 01:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.