Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anlamlı Sözler Ve Nickler (https://www.forumaski.com/anlamli-sozler-ve-nickler/)
-   -   Örnek Kısa 19 Mayıs Konuşma Metni 2014 (https://www.forumaski.com/anlamli-sozler-ve-nickler/104665-ornek-kisa-19-mayis-konusma-metni-2014-a.html)

KaRaqiZz 20.04.2014 21:20

Örnek Kısa 19 Mayıs Konuşma Metni 2014
 
Örnek Kısa 19 Mayıs Konuşma Metni 2014

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili örnek konuşma metni. 19 Mayıs Bayramı konuşması.

Örnek Kısa 19 Mayıs Konuşma Metni

Değerli meslektaşlarım, sevgili gençler ve kıymetli misafirlerimiz,

19 Mayıs 1919 tarihi Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olmakla beraber, Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliğine de sahiptir. Milli Mücadele yıllarının destansı başarılarının kaynağını oluşturan 19 Mayıs, aziz milletimiz için son derece önemli bir gündür.

Türk milletinin Büyük önder Atatürk’ün önderliğinde verdiği kahramanca mücadelenin, düşmanın yurttan atılması konusunda gösterdiği azim ve kararlılığın ilk tohumlarının atıldığı 19 Mayıs 1919 tarihi milli mücadelemizin de temel tarihi olmuştur.

Dört bir yanı düşmanlar tarafından kuşatılmış ve tüm teçhizatları elinden alınmış olan milletimizin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın daha iyi anlaşılması ve taşıdığı anlamın daha iyi anlatılması gerektiğini lütfen aklımızdan çıkarmayalım.

Sevgili gençler,

Büyük Önder Atatürk, “Milletin bağrından temiz ve kuvvetli bir nesil yetişiyor, bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözünü hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız.

Türk gençliği olarak sizler, kendinize duyulan güveni asla boşa çıkarmayacak, Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk milletine karşı görev ve sorumluluklarınızı en güzel şekilde yerine getireceksiniz. Buna olan inancımız sonsuzdur.

Sizler bu ülkenin her şeyi, geleceği ve ışığısınız. Umuyor ve inanıyorum ki, Türk gençliği Atatürk’e ve milletine yakışır bir şekilde yetişip, kendisinden beklenenleri layıkıyla yerine getirecektir.

Konuşmama burada son verirken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlar, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım.


Saat: 07:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.