Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Süt Pompası Nasıl Kullanılır - Süt Pompasının Kullanımı Nasıldır (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/102080-sut-pompasi-nasil-kullanilir-sut-pompasinin-kullanimi-nasildir.html)

Perii 08.04.2014 00:00

Süt Pompası Nasıl Kullanılır - Süt Pompasının Kullanımı Nasıldır
 
Süt Pompası Nasıl Kullanılır - Süt Pompasının Kullanımı Nasıldır



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Bebek sahibi olan anneler için hemen hemen hergün yeni bir ürün piyasaya sürülüyor.Bu ürünlerin birçoğu doğru bir şekilde kullanıldıklarında hayatımızı kolaylaştırmaktadır.




Süt pompaları da son dönemlerde kullanımı yaygınlaşan ve yeni bebek sahibi olmuş annelerin hayatını kolaylaştırıcı önemli ürünlerden biri.
Anneler süt pompaları sayesinde hem zamandan tasarruf ediyor hem de meme ucu çatlakları gibi emzirme sonucunda oluşabilen rahatsızlıklardan kurtulmuş oluyorlar.
Süt pompalarının sağlıklı ve etkin kullanımının önemi büyüktür.


Piyasada satışa sunulmuş üç farklı süt pompası vardır.
Bunlar, pilli, elektrikli ve elle çalışan pompalardır.
Pil ile çalışan pompalar günde birkaç kez kullanım için oldukça uygun ve fişe takılma zorunluluğu olmadığı için pratiktir.
Elektirikli pompalar ise en kaliteli pompalardır fakat fiyatları da aynı oranda yüksektir.
Elle çalışan pompalar ise elle veya ayakla pompalanarak çalışan en az kullanışlı ancak en ucuz pompalardır.


İşte sağlıklı süt pompası kullanım aşamaları:




1. Ürün ile birlikte gelen kullanım klavuzunu dikkatlice okuyun. Ürünün kendine has ek özelliklerini inceleyin.




2. Ellerinizi, göğüslerinizi ve tüm pompa aparatlarını yıkayın. Bu sayede olası enfeksiyonların önüne geçebilirsiniz. Pompa aparatlarını etkin bir şekilde temizleme konusunda kullanım klavuzunda belirtilen talimatları eksiksiz uyguladığınıdan emin olun.




3. Göğüse temas eden huninin kenarlarını nemlendirin. Huniyi göğsünüzü tam ortalayacak şekilde yerleştirdikten sonra pompayı çalıştırmaya hazırsınız.




4. İlk başta pompayı en düşük seviyede başlatın. Elle çalışan bir pompa kullanıyorsanız yavaş yavaş pompalayın. Süt akışı sağlandıktan sonra rahatlığınızı da göz önünde bulundurarak ayarı yavaş yavaş artırabilirsiniz.




5. Eğer sütü buzdolabında muhafaza edecekseniz pompa biberonunu tamamen doldurmadığınızdan emin olun. Aksi halde donan süt genleşip taşabilir.




6. Yeterince süt elde ettikten sonra göğsünüze yaslanan huni etrafına bastırarak huniyi göğsünüzden ayırın ve pompayı durdurun.




Pompanın çalışma şiddeti herkes için farklıdır. Aşırı hızlı çalışıtılan bir pompa göğüslerde vakum sebebiyle oluşan tahrişlere yol açabilir. Eğer bu tip bir şikayetiniz varsa işinizi bir seferde bitirmek yerine gün içinde uygulanan birkaç seans halinde pompanızı kullanmayı tercih edebilirsiniz.


Alıntıdır


Saat: 23:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.