Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Bebekler Ne Zaman Yürür (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/102598-bebekler-ne-zaman-yurur.html)

Perii 09.04.2014 22:42

Bebekler Ne Zaman Yürür
 
Bebekler Ne Zaman Yürür

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Çocukların yürümeye başlaması, anne-babaları en çok heyecanlandıran gelişim aşamalarından biridir. Başını dik tutma , oturma gibi gelişim evrelerinin ne zaman olduğu genellikle hatırlanmazken, çoğu ebeveyn bebeklerinin ne zaman yürümeye başladığını tam olarak hatırlar.
9 aylıkken bebeğiniz oturmaya, yuvarlanmaya başlar ve ayaklarının üzerinde durmayı öğrenir. Ondan sonra kendine güven ve denge meselesidir. Bebekler ilk adımını 9 – 12 ay arası atarlar. 14 – 15 aylıktan itibaren iyice yürümeye başlarlar. Kimi bebekler 10 – 11 aylık iken yürür. Kimi bebekler ise daha temkinlidir ve geç yürür. Bu süre 18 aylığa kadar sürebilir ve bunda bir sakınca yoktur. Genelde geç oturan bebeklerin geç yürüdüğü söylenmektedir. Eğer bebeğiniz 18 aylık fakat henüz yürümediyse panik yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı göstergeler vardır. Eğer bebeğiniz bir iki kelime söylemiyor, adı söylendiğinde bakmıyor, bir elinden diğerine oyuncak geçiremiyor, etrafındaki nesnelere ilgi göstermiyor, onlara uzanmaya çalışmıyor ise bu bir gelişim sorunu olabilir. Ancak bütün bunları yapıyor fakar 1,5 yaşını doldurduğu halde yürümüyorsa yürümesi gecikmiş demektir. Bu durumda da bebeğinizin neden yürümediğini araştırmak için doktora başvurabilirsiniz.
Bebeğin aşırı kilolu olup olmaması ( bu durumda biraz daha geç yürüyecektir)
Hevesli, maceracı bir kişiliği olup olmaması
Ne kadar iyi emeklediği ( genellikle çok iyi emeleyen bebekler daha geç yürürler
Geçirdiği hastalıklar ( tam ilk adımların atmaya çalışırken hastalanan bebek bir süre çalışmalarına ara verebilir )
Geçirdiği kötü tecrübeler ( yürümeye çalışırken kötü bir düşme yaşarsa, bir süre duraklama yaşayabilir )
Bebekler Ne Zaman Yürür

Bebeği Yürümeye Özendirmek İçin Bunları Yapabilirsiniz
Yürümesi için bebeğinizi özendirin elinden tutup birlikte yürümeye çalışın.
Bebeğinizin yürümek için güvene ihtiyacı var. Ona yanında olduğunuzu hissettirin.
Bebeğiniz tutunup ayağa kalkarken önünde engel olabilecek eşyaları ortadan kaldırın.
Bebeğiniz yürümeye hevesli olmayabilir. Onu zorlayıp kendisine kızmayın.
Bebeğinizi evde çıplak ayakla yürütün, böylece ayak kaslarını güçlendirirsiniz.
Yürürken düşen bebeği hemen kaldırmayın. Bazen bebeğiniz ayağa dikilir, ayakta kalır ve oturamaz. Sonrada ağlamaya başlar. Bu durumda onu kucaklamak yerine ona nasıl oturması gerektiğini öğretin.
Yürütecin bebeğin yürümesini geciktirdiğini unutmayın. Yürüteçler bebeğe yürümeyi öğretmez. Ve üst bacak kaslarının doğru gelişmesini engeller. Ayrıca bebeğiniz yürüteç yüzünden birçok tehlikeye de daha açık hale gelir.
Yürüme Ne zaman geç kalmış sayılır
Yürümeye kadar olan gelişim evrelerinde kişisel farklılıklar çok azdır, genellikle yürümede olduğu kadar esnek bir zaman dilimi verilemez. Yani diğer bir deyişle bir bebek 3 ayda başını tutmamışsa, 6-7 aylarda dönmeye başlamamışsa, 6.5-7 ayda destekle, 7.5-8 ayda da desteksiz oturamamışsa gecikmeden araştırılması gerekir. Ancak yürüme için bu kadar dar bir sınır mevcut değildir. Çocuklar genellikle ortalama 12-13 ay civarında yürümeye başlarlar, ancak bazı çocuklarda bu 9 ay kadar erken olurken, bazı çocuklarda 17-18 aya kadar gecikebilir.
Bebekler Ne Zaman Yürür
8-9 ay’dan sonraki gelişim evreleri giderek kişisel farklılıklar göstermeye başlar. Kimi çocuk önce emekler, sonra sıralamaya başlar ve son olarak tutunmadan desteksiz yürümeye başlar. Kimi çocuk emeklemez, kollarından destek alarak kendini poposunun üzerinde sürükleyerek hareket eder, daha sonra yürümeye başlar. Kimi çocuk ise bunların hiçbirini yapmadan direk yürümeye de başlayabilir.

Jade 09.04.2014 22:43

Cevap: Bebekler Ne Zaman Yürür
 
oyy ben yürüyen ayaklarını yerim o bebeklerin
aklıma yiğenim geldi :cici:


Saat: 10:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.