Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Anne ve Çocuk (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/)
-   -   Çocuğunuza ne kadar ilgi göstermelisiniz? (https://www.forumaski.com/anne-ve-cocuk/104358-cocugunuza-ne-kadar-ilgi-gostermelisiniz.html)

Jineps 18.04.2014 22:47

Çocuğunuza ne kadar ilgi göstermelisiniz?
 
Çocuğunuza ne kadar ilgi göstermelisiniz?

çocuk gelişimi, anne çocuk ilişkisi, çocuk ile iletişim

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Çocuğunuzun zorlanacağını düşünerek her şeyi onun adına yapmak doğru mu? Anne baba olarak kendinizi çocuğunuza adamanız gerekir mi? Çocukla ilgilenirken unutulmaması gerekenler bu yazıda.

Annelerin ve babaların hayatlarını çocuklarına adamaları birçok kişi için hayranlık verici olabilir. Kendini çocuklarına adadığını düşünmeyen ebeveynler için yetersizlik duygusuna yol açabilecek bu beceriye, bir de çocukların gözünden bakmak gerekir.

Çocuk, hayatının ilk dönemlerinde annenin ve babanın verdiği gerçek sevgi ile duygusal gelişimine başlar. Çocuğunuzun zorlanabileceğini düşünerek, onun adına her şeyi yapmak çocuğunuzda, yetersizlik duygusuna sebebiyet verebilir.

Aşırı ilgi verirken unutulmaması gerekenler şunlar:

Çocuklar 9 aydan 12 aya kadar ebeveynlerinden ayrı bir varlık oldukları hissini geliştirmeye başlar. Bu dönemde, aşırı korumacı bir tavır yerine bağımsızlık teşvik edilmelidir.

Bebekler çevreyi keşfetmek isterler. Emekleme döneminde sürekli olarak kucakta tutulan çocuklar, keşfetmekten geri kalmanın yanında, yerde yapacakları kas hareketlerini (sürünme, yuvarlanma) de yapamazlar.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bebekler 1 yaşının son aylarında artık geceleri ek bir besine ihtiyaç duymadan uyuyabilirler. Uyku, bağımsızlığın ve kendi kendine yetmenin önemli bir parçasıdır.

Tek başına yemek yiyebilmek, çocuğun özgürleşebilmesi için başka bir imkandır. Dökerek bile olsa, yemek yemeği denemek bir bağımsızlıktır.

Ebeveynler zaman kazanmak açısından çocuklarını kendileri giydirmeyi seçebilir. Fakat unutulmamalıdır ki, 2 yaş civarında bir çocuk kendi başına ve özgürce giyinme yetisini geliştirebilir.

Sosyalleşmek çocuklar için besleyicidir. Başka çocuklarla arkadaşlık etme olanağı sağlanmayan çocuklar, bu aşırı korumacılık sonucunda güvensizlik yaşarlar. Yaşıtlarla geçinmenin yolları erkenden öğrenilmelidir.

Derleyen: Serra Ababay


Saat: 08:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.